Banner Πανω
 
 
 

Θερινό Σχολείο Ειδικής Αγωγής από το Ίδρυμα Ωνάση στα Γιάννενα

 

Με το βλέμμα στο μέλλον, το Ίδρυμα Ωνάση ανανεώνει και ενισχύει τη συνεργασία του με την πόλη των Ιωαννίνων.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Αντώνης Παπαδημητρίου, η διευθύντρια Πολιτισμού Αφροδίτη Παναγιωτάκου και στελέχη του Ιδρύματος επισκέφθηκαν το δημαρχείο των Ιωαννίνων, ανήμερα της εθνικής επετείου για την απελευθέρωση της πόλης, με την Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος να είναι ο διοργανωτής της έκθεσης χειρογράφων και βιβλίων του Αθανάσιου Ψαλίδα στα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου, στο Σουφαρί Σεράι, που εγκαινιάστηκε το μεσημέρι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Μετά από την συνάντηση και την συζήτηση με τον δήμαρχο Μ. Ελισάφ και στελέχη της δημοτικής αρχής, ο κ. Παπαδημητρίου σημείωσε πως το Ίδρυμα Ωνάση κοιτά το μελλοντικό όραμα της Ελλάδας, προσθέτοντας πως η πόλη των Ιωαννίνων στηρίζει αυτή την προσπάθεια. «Η απελευθέρωση των Ιωαννίνων είναι μια πολύ σημαντική ημερομηνία. Εμείς κοιτάζουμε προς το μέλλον και εσείς κοιτάζεται στο μέλλον. Με την ευκαιρία των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, το Ίδρυμα Ωνάση θα κοιτάξει το όραμα της Ελλάδος τα επόμενα δέκα, είκοσι, εκατό χρόνια, δεν θα κοιτάξουμε προς τα πίσω. Και εσείς ξέρω, και η πόλη γενικότερα, στηρίζεται αυτή την προσπάθεια. Τα Γιάννενα είναι μια πόλη που κοιτάζει προς το μέλλον, μέσα από το πανεπιστήμιο, μέσα από τις δομές του δήμου, από τα σχολεία και όλες τις δραστηριότητες», ανέφερε απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο.

Ο κ. Ελισάφ από την πλευρά του ευχαρίστησε τα στελέχη του Ιδρύματος και προανήγγειλε κοινές δράσεις το επόμενο διάστημα. «Αποτελεί τιμή η επίσκεψη του προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση, ενός ιδρύματος με ανυπολόγιστη προσφορά στον τόπο μας», σημείωσε και πρόσθεσε πως υπήρξε μια εποικοδομητική συνεργασία. «Συζητήσαμε αναλυτικά τα προβλήματα του δήμου, αλλά και τις προοπτικές για να αποκτήσει η πόλη αυτή τη θέση που της αξίζει στο στερέωμα», ανέφερε.

Χαρούμενη και συγκινημένη, που βρίσκεται στην πόλη της δήλωσε η κ. Παναγιωτάκου. «Δεν είναι μια εθιμοτυπική επίσκεψη, συμβολίζει την πρακτική εφαρμογή οραμάτων που μοιραζόμαστε από κοινού, άρα είμαστε εδώ για να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Την τόλμη την έχουμε, την ελευθερία την θέλουμε, την αρετή την κατακτούμε. Είμαστε εδώ για να δουλέψουμε για την πόλη, ξέρουμε για πια πόλη μιλάμε, την έχουμε περπατήσει, γνωρίζουμε την ιστορία της, γι’ αυτό και μπορούμε να λειτουργήσουμε στο παρόν και πάντα να κοιτάζουμε προς το μέλλον», σημείωσε.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος του Ιδρύματος ανέφερε ότι «τα Ιωάννινα μοιάζουν με μικρογραφία της στρατηγικής που έχει το Ίδρυμα για τον πολιτισμό, την παιδεία, την υγεία, τη μεταμόρφωση στον αστικό ιστό. Από τη μια, προωθεί την προσωπική αριστεία και την κοινωνική αλλαγή και, από την άλλη, ενισχύει τους δεσμούς με την κοινότητα και τους ανθρώπους της μέσα στο πέρασμα των χρόνων. Μεταξύ του Ιδρύματος Ωνάση στην Αθήνα και της κοινωνίας στα Ιωάννινα έχει στηθεί μια γέφυρα αμοιβαίας αλληλεπίδρασης, για την οποία μπορούμε και οι δύο πλευρές να είμαστε περήφανες».

Ο δήμαρχος έκανε ειδική μνεία στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη, κυρίως στις ανάγκες που υπάρχουν στο χώρο της εκπαίδευσης αλλά αναφέρθηκε και στις προοπτικές που έχει η πόλη η οποία μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό περιφερειακό κέντρο και κέντρο στα νοτιοδυτικά Βαλκάνια.

Οι δεσμοί του Ιδρύματος Ωνάση με την περιοχή των Ιωαννίνων έρχονται από το παρελθόν καθώς έχει χρηματοδοτήσει δράσεις στους τομείς της εκπαίδευσης, του περιβάλλοντος και άλλους και όπως τονίστηκε τώρα οδηγούν στο μέλλον.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Παπαδημητρίου, τον ερχόμενο Ιούνιο σε συνεργασία με τον δήμο Ιωαννιτών και άλλους φορείς θα πραγματοποιηθεί το «Θερινό Σχολείο Ειδικής Αγωγής» το οποίο περιλαμβάνει εκπαίδευση αστυνομικών για θέματα αυτισμού, εκπαίδευση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, επίσης για θέματα αυτισμού, το εργαστήρι «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό» για γονείς και παιδιά με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος και εκπαιδευτικούς/θεραπευτές ψυχικής υγείας και το πρόγραμμα «Boarding pass στον αυτισμό», την εκπαίδευση δηλαδή εργαζομένων του αεροδρομίου για θέματα αυτισμού.

πηγη.Εφημ.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα στην Μονή Σέλτσου
 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...