Banner Πανω
 
 
 

Κέρδισε το στοίχημα το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 

Σε ποσοστό 100%, με υποδειγματική συνέπεια των διδασκόντων και ενεργή συμμετοχή των φοιτητών, διεξάγονται μέσω της εξ αποστάσεως διδασκαλίας τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά θεωρητικά (μη εργαστηριακά) μαθήματα του εαρινού εξαμήνου του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ τα εργαστηριακά και κλινικά μαθήματα του εξαμήνου θα ολοκληρωθούν, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, στα εργαστήρια και στις κλινικές του πανεπιστημίου.

Έχοντας προμηθευτεί πρόσφατα μια ενιαία και σύγχρονη ψηφιακή υποδομή εργασίας, το πανεπιστήμιο βρέθηκε τεχνολογικά έτοιμο να υποστηρίξει εξ αποστάσεως όλα τα θεωρητικά μαθήματα των ακαδημαϊκών τμημάτων του, η δε τεχνογνωσία που διαθέτει εξασφάλισε την επιτυχία του εγχειρήματος.
Σε απόλυτους αριθμούς και σε ποσοστά, η συμμετοχή του πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην εξ αποστάσεως διαδικασία έχει ως εξής:
Α. Προπτυχιακά Μαθήματα: 935
Θεωρητικά: 901, εκ των οποίων 126 (13,98%) έχουν εργαστηριακό μέρος.
Εργαστηριακά: 34 (αποτελούν το 3,64% του συνόλου των μαθημάτων του εξαμήνου).
Β. Μεταπτυχιακά Μαθήματα: 201
Θεωρητικά: 190, εκ των οποίων 12 (6,32%) έχουν εργαστηριακό μέρος.
Εργαστηριακά: 11 (αποτελούν το 5,47% του συνόλου των μαθημάτων του εξαμήνου).
Το πρυτανικό συμβούλιο εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του «σε όλους τους διδάσκοντες του πανεπιστημίου, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στη νέα μορφή διδασκαλίας με ωριμότητα, συνέπεια και ευσυνειδησία, στο διοικητικό προσωπικό του πανεπιστημίου που με την υψηλή του κατάρτιση υποστήριξε και συνέβαλε στην επιτυχία του όλου εγχειρήματος, και σε όλους στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του πανεπιστημίου που δήλωσαν «παρών» και συνεχίζουν τις σπουδές τους».

Μετ’ εμποδίων η έρευνα

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Σχολή Θετικών Επιστημών για την αξιολόγηση της πορείας της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, στην οποία συμμετείχαν ο κοσμήτορας και οι πρόεδροι των τμημάτων Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας. «Παρότι τα μαθήματα αυτά υστερούν πολλαπλώς των δια ζώσης μαθημάτων, είναι κατανοητό ότι η πραγματοποίησή τους δεν αφορά μόνο στην εκπαίδευση. Οπότε, η διοίκηση της Σχολής, με χαρά διαπίστωσε ότι ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός φοιτητών εγγράφονται στις παρακολουθήσεις των μαθημάτων», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται επίσης ότι τα μέλη Δ.Ε.Π. της Σχολής ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση να ετοιμάσουν το κατάλληλο υλικό, εργαζόμενα με εντατικό ρυθμό.
Σε ό,τι αφορά τα εργαστηριακά μαθήματα, υπάρχουν σχεδιασμοί η υλοποίηση των οποίων εξαρτάται άμεσα από την διάρκεια των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης και συνάθροισης. «Εκφράζεται η πεποίθηση ότι εκ μέρους των μελών Δ.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π. θα καταβληθεί κάθε αναγκαία προσπάθεια ώστε αυτά να πραγματοποιηθούν αμέσως μετά με την άρση των περιοριστικών μέτρων», σημειώνεται σε ανακοίνωση, ενώ τονίζεται ότι και η ερευνητική δραστηριότητα, που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της λειτουργίας των μελών Δ.Ε.Π. είναι πιθανό να επηρεασθεί από τα περιοριστικά μέτρα. Ωστόσο από την επικοινωνία με τα μέλη της Σχολής, προκύπτει ότι καταβάλλονται σοβαρές προσπάθειες να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες, γεγονός που αποτυπώνεται και σε υποβολή ερευνητικών εργασιών προς δημοσίευση σε έγκριτα διεθνή περιοδικά.

πηγη.Εφημ.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


Δωρεάν φιλική προβολή.

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

Blog: http://karagkiozis-ipirotis.blogspot.com

Facebook: Ηπειρώτης Θέατρο Σκιών

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=dBsa-lnTShY

Δωρεάν Πολιτιστική προβολή

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr