Banner Πανω
 
 
 

 Αλλού τα κρούσματα, αλλού οι προσλήψεις

 

Την επαναφορά των σχεδίων ιδιωτικοποίησης της 4ης πτέρυγας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων βλέπει ο απερχόμενος διοικητής του Βασίλης Τσίκαρης πίσω από τη μεροληπτική αντιμετώπιση σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις

Με δεδομένο ότι ήδη φέρεται να έχει ληφθεί η απόφαση για τον αντικαταστάτη του, ο κ. Τσίκαρης επιφυλάσσει στις διοικήσεις του υπουργείου Υγείας και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας μια ηρωική έξοδο, με τις καταγγελίες του, πάντως, να έχουν μεγάλη δόση αλήθειας, καθώς δε δικαιολογείται να γίνονται διπλάσιες και τριπλάσιες προσλήψεις σε άλλα νοσοκομεία δικαιοδοσίας της 6ης ΥΠΕ, ενώ στο ΠΓΝΙ οι προσλήψεις να είναι ελάχιστες, αν και είναι νοσοκομείο αναφοράς με τον κορωνοϊό.
«Η μεροληπτική αντιμετώπιση του ΠΓΝΙ υπακούει, κατά την άποψή μου, στους σχεδιασμούς και το μέλλον που έχει προδιαγραφεί για το νοσοκομείο και ιδιαίτερα για την 4η πτέρυγα. Αυτό δεν είναι υπηρεσιακή υπόθεση. Είναι υπόθεση της τοπικής κοινωνίας για την ποιότητα της δημόσιας υγείας στην περιοχή. Ως διοικητής του ΠΓΝΙ οφείλω να το καταθέσω δημόσια στους πολίτες της Ηπείρου. Ο καθένας μας ας αναλάβει τις ευθύνες του», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Πέρα, βέβαια, από το τι θα συμβεί στο μέλλον, υπάρχει και η σημερινή πραγματικότητα, με τη διαμορφωθείσα κατάσταση να δημιουργεί ζητήματα εύρυθμης λειτουργίας των Κλινικών που δε σχετίζονται με τον κορωνοϊό, καθώς αποδυναμώθηκαν για να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες.
Στην ανοιχτή επιστολή του, ο κ. Τσίκαρης αναφέρεται εκτενώς στις αλλαγές που χρειάστηκε να γίνουν το τελευταίο διάστημα, προκειμένου το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων να ανταποκριθεί στον ρόλο που του ανατέθηκε από την πολιτεία. Στο πλαίσιο των κατευθύνσεων και των προτεραιοτήτων που τέθηκαν από τις προϊστάμενες αρχές, έθεσε σε λειτουργία οκτώ νέες κλίνες ΜΕΘ ειδικά για τον κορωνοϊό αξιοποιώντας τις υποδομές της ΜΑΦ της 4ης πτέρυγας, διαφοροποίησε τη λειτουργία οκτώ κλινών της Μονάδας Εντατικής Παρακολούθησης Καρδιοπαθών (ΜΕΠΚ) της 4ης πτέρυγας σε κλίνες ΜΕΘ ειδικά για κορωνοϊό, έθεσε ξανά σε λειτουργία τις 20 κλίνες, που ήταν σε αλλότρια χρήση για πολλά χρόνια, της Μονάδας Λοιμωδών με αρνητική πίεση για νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού, τροποποίησε κατάλληλα 16 κλίνες στο ισόγειο της πρώτης πτέρυγας στον μισό χώρο της παιδιατρικής για νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού περιορίζοντας τη λειτουργία της Παιδιατρικής στο άλλο ημιπτερύγιο, τροποποίησε δέκα κλίνες στον υπόλοιπο χώρο της παιδιατρικής μετατρέποντάς τες σε κλίνες με αρνητική πίεση και κατάλληλη μόνωση για νοσηλεία παιδιών με κορωνοϊό, διαμόρφωσε στο 2ο όροφο της 1ης πτέρυγας ένα ολόκληρο ημιπτερύγιο 19 κλινών σε κλίνες για νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού, διαχώρισε τη λειτουργία των Επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) σε χώρο λειτουργίας ειδικό για κορωνοϊό και χώρο για την κανονική τους λειτουργία, και, τέλος, έστησε εξαρχής το εργαστήριο ως Κέντρο Αναφοράς για την εξέταση των δειγμάτων.
Για να λειτουργήσουν όλες αυτές οι νέες δομές (ανά μια κλίνη ΜΕΘ απαιτούνται τρεις νοσηλευτές), αλλά και για να αντιμετωπιστεί η απώλεια 24 εργαζομένων στην καθαριότητα, των οποίων η σύμβαση έληγε στις 14 Απριλίου, το ΠΓΝΙ αιτήθηκε από τις αρχές Μαρτίου την άμεση πρόσληψη 57 εργαζομένων στη Νοσηλευτική Υπηρεσία και 50 εργαζομένων στην καθαριότητα. Ωστόσο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά κορωνοϊού και επειδή η πρόσληψη του προσωπικού αργοπορούσε, η διοίκηση προχώρησε σε ριζική αναδιάταξη του ανθρώπινου δυναμικού και των λειτουργιών αρκετών Κλινικών. Ανάμεσα στις Κλινικές των οποίων η λειτουργία τροποποιήθηκε ή περιορίστηκε, είναι η Παιδιατρική, η Πλαστική Χειρουργική, η Γαστρεντερολογική, η Ενδοκρινολογική, η Ρευματολογική, η Δερματολογική, η Οφθαλμολογική κ.ά.
«Ο περιορισμός της λειτουργίας τους κρίθηκε απαραίτητος για την εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού. Είναι προφανές ότι η επαναφορά της κανονικής λειτουργίας των παραπάνω κλινικών δημιουργεί εκ των πραγμάτων αδυναμία λειτουργίας του συνόλου των δομών για νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού», σημειώνει ο κ. Τσίκαρης, κάνοντας γνωστό ότι από τις αρχές Μαρτίου μέχρι σήμερα προσελήφθησαν στο ΠΓΝΙ μόνο 18 άτομα στη Νοσηλευτική υπηρεσία και οκτώ ΥΕ γενικών καθηκόντων. Αντίθετα, σε πολλά περιφερειακά νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ προσελήφθησαν πολλαπλάσιοι εργαζόμενοι, με τον διοικητή του ΠΓΝΙ να αναφέρει ότι η συνεχιζόμενη μεροληπτική αντιμετώπιση του ΠΓΝΙ σχετικά με την πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού, θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών της περιοχής καθώς και των εργαζομένων στο ΠΓΝΙ.

 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ) ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΥΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  18 8
ΤΡΙΠΟΛΗ 27 22
ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑ 48 18
ΗΛΕΙΑ 49 26
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 46 13
ΜΕΣΣΗΝΙΑ 67 25
ΠΑΤΡΑ 78 42

 

πηγη.Εφημ.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


Δωρεάν φιλική προβολή.

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 

Blog: http://karagkiozis-ipirotis.blogspot.com

Facebook: Ηπειρώτης Θέατρο Σκιών

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=dBsa-lnTShY

Δωρεάν Πολιτιστική προβολή

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr