Banner Πανω
 
 
 

Τα κατοικίδια δικαιούνται προστασία και φροντίδα!

 

 

Συχνά και στα Γιάννενα είναι τα περιστατικά παραμέλησης, κακοποίησης ή εγκατάλειψης ζώων συντροφιάς, όπως εξάλλου αποδεικνύει ο μεγάλος αριθμός αδέσποτων σκυλιών που κυκλοφορούν στην πόλη και γενικά στο Λεκανοπέδιο.
Πρόκειται για πρακτικές απαράδεκτες για πολιτισμένη κοινωνία, στις οποίες πρέπει κάποτε να μπει ένα τέλος κι αυτό ακριβώς επιδιώκει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Μετά τη μετατροπή του αδικήματος του βασανισμού ζώων σε κακούργημα, ο Μάκης Βορίδης θέτει στη διάθεση της δικαιοσύνης τη Βάση Δεδομένων Ζώων Συντροφιάς η οποία έχει δημιουργηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε οι δικαστικές αρχές να διευκολύνονται στον εντοπισμό των ιδιοκτητών κατοικίδιων που παραμελούν τις υποχρεώσεις τους.

Συνάντηση με Εισαγγελέα
Mε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα συναντήθηκε ο Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και ολοκληρωμένου νομικού πλαισίου με στόχο τη διασφάλιση της προστασίας των ζώων.
Εισαγγελέας και Υπουργός συμφώνησαν στην ανάγκη της πιστής εφαρμογής των προβλεπόμενων διατάξεων με τις οποίες κατοχυρώνονται τα δικαιώματα των ζώων. Μάλιστα, στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Πλιώτας διαβεβαίωσε τον κ. Βορίδη ότι θα παρακινήσει τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς να χρησιμοποιήσουν τη Βάση Δεδομένων Ζώων Συντροφιάς η οποία έχει δημιουργηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Με τον τρόπο αυτό, διευκολύνονται οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές στην άντληση των απαραίτητων στοιχείων για την ταυτοποίηση των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς καθώς και σε περαιτέρω στοιχεία που μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην αποτελεσματικότερη άσκηση του έργου τους για την αντιμετώπιση του φαινομένου εγκατάλειψης, κακοποίησης, βασανισμού καθώς και παράνομης διακίνησης και εμπορίας των κατοικίδιων.
Ταυτόχρονα, ο Μ. Βορίδης εξέφρασε την ευχή να οργανωθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες στις οποίες θα μπορούσε να συνδράμει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η ευαισθησία των δικαστικών λειτουργών στην αντιμετώπιση της κακοποίησης και του βασανισμού των ζώων συντροφιάς.

Στοιχεία στην ΕΛ.ΑΣ
Υπενθυμίζεται εδώ ότι με απόφαση του Υπουργού, έπειτα από συνεννόηση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχει ήδη ενεργοποιηθεί η διασύνδεση της Βάσης Δεδομένων Ζώων Συντροφιάς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με το πληροφοριακό σύστημα της Ελληνικής Αστυνομίας για την ταυτοποίηση των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς.
Πρόσφατη εξάλλου είναι η τροπολογία του Μ. Βορίδη με την οποία το αδίκημα βασανισμού των ζώων μετατράπηκε σε κακούργημα έπειτα από την ψήφισή της από το σύνολο των κομμάτων της Βουλής.
Σε σχετική δήλωσή του ο Υπουργός επισημαίνει ότι το υπουργείο Αγροτ. Ανάπτυξης θα συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου με στόχο την καίρια και καθολική αντιμετώπιση συμπεριφορών που πληγώνουν ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας της πατρίδας μας.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ

πηγ.Εφημ.ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...