Banner Πανω
 
 
 

«Εκτός συνόρων» η μόνη αμφιβολία για το Ιωάννινα- Κακαβιά

 

Για ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί και επιβεβαιώνουν τη σταθερή βούληση της κυβέρνησης και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να εντάξει την κατασκευή του οδικού άξονα Ιωάννινα- Κακαβιά στο Ταμείο Ανάκαμψης, κάνει λόγο η περιφέρεια Ηπείρου, απαντώντας στο ρεπορτάζ του Η.Α. με τίτλο «Άλλες οι βουλές οι της Κυβέρνησης», με αφορμή δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τους οδικούς άξονες, σε εκδήλωση για την πρόοδο των εργασιών κατασκευής του οδικού άξονα Ε65 την περασμένη Κυριακή στα Τρίκαλα.

Η περιφέρεια Ηπείρου αναγνωρίζει ως ορθή την ερμηνεία ότι η μη αναφορά στην επέκταση της Ιόνιας Οδού προς Κακαβιά, την ίδια στιγμή που υπήρξαν αναφορές σε άλλους οδικούς άξονες, καθιστά το έργο ως «τρίτη προτεραιότητα», αλλά αυτό δεν αλλάζει την πρόθεση της κυβέρνησης να διεκδικήσει τη χρηματοδότησή του, κάτι που αποτυπώνεται και σε συγκεκριμένες προπαρασκευαστικές ενέργειες, με στόχο αφενός τη μελετητική ωρίμανση του έργου, αφετέρου το να καμφθούν οι αντιδράσεις που υπάρχουν ως προς την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης έργων οδικών υποδομών.

Η απάντηση της περιφέρειας Ηπείρου στο ρεπορτάζ του Η.Α. αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σύμφωνα με την εκτίμηση σας, “η μη αναφορά” του πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο έργο, έχει καταστήσει το έργο σε “τρίτη προτεραιότητα” για την Πολιτεία. Ως προς τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, ακριβώς έτσι είναι. Το θέμα όμως του συγκεκριμένου οδικού άξονα είχε συζητηθεί μόλις την περασμένη εβδομάδα στη συνάντηση που είχε μαζί του ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενώ το συζήτησε εκ νέου στο περιθώριο της εκδήλωσης διεξοδικά με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κων. Καραμανλή, ο οποίος ζήτησε να προχωρήσει τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση των μελετών η περιφέρεια Ηπείρου, ενώ ανακοίνωσε ότι από την πλευρά του το υπουργείο ανέθεσε την εκπόνηση της μελέτης κόστους- οφέλους, η οποία θα συνοδεύει την τελική πρόταση.

Ο περιφερειάρχης, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε τόσο στην αναπτυξιακή προοπτική που δίνει για την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία η σύνδεση του Ε-65 με την Εγνατία Οδό, τόνισε την αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί το ΥΗΕ Μεσοχώρας και ως αντιπλημμυρικό έργο της ευρύτερης περιοχής και υπενθύμισε ότι η ολοκλήρωση των οδικών υποδομών για την Ήπειρο και τη Βορειοδυτική Ελλάδα θα επέλθει με τη σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την Κακαβιά.

Πολύ σωστά αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ότι ανάλογες πιέσεις ασκούνται και για άλλα οδικά έργα, όπως από την Κεντρική Μακεδονία για τη σύνδεση Έδεσσας με τη Θεσσαλονίκη. Οπότε, όπως αντιλαμβάνεστε, δε θα μπορούσε να ανοίξει θέμα νέων “κάθετων οδικών αξόνων” στη Βόρεια Ελλάδα στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Πέραν των όσων λέγονται ή δε λέγονται δημόσια, οι ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί επιβεβαιώνουν τη σταθερή βούληση Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για την ένταξη του έργου στο “Ταμείο Ανάκαμψης”.

Σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε σήμερα. Η μόνη αμφιβολία που υπάρχει ως προς τη χρηματοδότηση του έργου, προέρχεται “εκτός συνόρων” και συγκεκριμένα από τη σκληρή γραμμή που τηρούν ορισμένες χώρες, οι οποίες δεν επιθυμούν την ένταξη έργων υποδομών στο Ταμείο Ανάκαμψης. Με τον Ε-65 η Ελλάδα τα κατάφερε, ευελπιστούμε να συμβεί το ίδιο και με τον άξονα Ιωάννινα- Κακαβιά».

πηγη.Εφημ.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...