Banner Πανω
 
 
 

Οι επαγγελματίες εστίασης στα όρια της απόγνωσης!

 

Μεγαλύτερη πρόνοια για τους επαγγελματίες της εστίασης, ένας από τους κλάδους που έχει πληγεί περισσότερο από την κρίση, θα πρέπει να υπάρξει τόσο από το κεντρικό Κράτος, όσο και από την Αυτοδιοίκηση, με γενναία μέτρα που θα δημιουργήσουν πλέγμα προστασίας, ώστε να γλιτώσουν το οριστικό λουκέτο, που υπό τις σημερινές συνθήκες για πολλούς είναι μονόδρομος! 
Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί και στα Γιάννενα, με πολλούς επιχειρηματίες να βρίσκονται σήμερα στα όρια της απόγνωσης, καθώς κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα υπάρξει έστω μερική επαναφορά του κλάδου. 
Την περασμένη Τετάρτη Γιαννιώτες επαγγελματίες συμμετείχαν στη συμβολική πανελλαδική κινητοποίηση… παραδίδοντας τα κλειδιά των επιχειρήσεων, διαμαρτυρόμενοι για τα ελλιπή μέτρα στήριξης του, ενώ ο Πρόεδρος του Σωματείου «Παμβώτις» Χρ. Τάτσης περιέγραψε την εικόνα που παρουσιάζει ο κλάδος της εστίασης στην περιοχή μας με μελανά χρώματα. 
 Τηλεδιάσκεψη με την «Ενότητα Πολιτών» 
Για ελλιπή μέτρα στήριξης  από την πλευρά του Δήμου Ιωαννιτών έκαναν λόγο μέλη της Διοίκησης του σωματείου «Παμβώτις» σε τηλεδιάσκεψη που είχαν με τον επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», πρ. δήμαρχο Θ. Μπέγκα και τους δημοτικούς συμβούλους Ηλία Αρλέτο, Θ. Γιωτίτσα και Μ. Χρυσοστόμου.
Κοινή διαπίστωση, σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης, αποτέλεσε το γεγονός της έλλειψης ανακλαστικών εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, ενώ υπήρξε ταύτιση απόψεων για το ότι, τόσο σε επίπεδο κράτους, όσο και σε αυτό της αυτοδιοίκησης, πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη πρόνοια για τους επιχειρηματίες του κλάδου.
Εκ μέρους της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» τονίστηκαν οι προτάσεις που είχε καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο για μια δέσμη πιο ουσιαστικών και ευέλικτων στην εφαρμογή τους μέτρων στήριξης της τοπικής οικονομίας, οι οποίες όμως, όπως αναφέρεται, δεν εισακούστηκαν από τη Δημοτική Αρχή.
Παράλληλα, έγινε αναφορά στον πολύπλοκο - αναποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο η Δημοτική Αρχή επέλεξε να υλοποιήσει τα όποια μέτρα στήριξης αποφάσισε, κάτι που αποδεικνύεται από τις ελάχιστες αιτήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στις υπηρεσίες του δήμου από τις τοπικές επιχειρήσεις.
 Κοινή προσπάθεια…
Τέλος, συμφωνήθηκε η έναρξη μιας κοινής προσπάθειας σε τρία επίπεδα:
- Συνεργασία για να καταρτιστεί μια ολοκληρωμένη πρόταση για την λήψη πρόσθετων μέτρων υπέρ του κλάδου από το Δήμο Ιωαννιτών σε μια ρεαλιστική βάση.
-Υποβολή αιτήματος προς τη Δημοτική Αρχή ώστε μέσω της ΚΕΔΕ να ληφθούν πρωτοβουλίες για να αιτηθεί στην κυβέρνηση περισσότερες διευκολύνσεις για τις σωρευμένες υποχρεώσεις  που έχουν δημιουργηθεί στις επιχειρήσεις.
- Ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» να κατατεθεί κοινό αίτημα με τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης  για ορισμό ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, παρουσία εκπροσωπών όλων των πληττομένων κλάδων της οικονομίας, προκειμένου να συζητηθούν αναλυτικά τα προβλήματα και τα αιτήματά τους και να ληφθούν αποφάσεις για την ουσιαστική στήριξή τους.
πηγη.Εφημ.ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...