Banner Πανω
 
 
 

Ανανεώθηκε το ραντεβού για εκτενή συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

 

Και το ζήτημα του οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο, με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ να τονίζει κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ότι θα ακολουθήσει μία αναλυτική συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση.

Όπως ανέφερε ο κ. Ελισάφ πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή καθώς συμβάλλει στην συνεργασία με την γειτονική Αλβανία και μπορεί να βοηθήσει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
«Το έργο δεν εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης. Πρέπει να κινηθούμε όλοι μαζί και να δυναμώσουμε την φωνή μας ώστε το έργο αυτό να γίνει πράξη», κατάληξε ο κ. Ελισάφ.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» Θ. Μπέγκας τόνισε, ότι η δημοτική αρχή θα πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία συνάντησης των τοπικών φορέων, όπως είχε κάνει η δημοτική αρχή επί θητείας του για πολλά μεγάλα ζητήματα της Ηπείρου και να συμφωνήσουν και να συνυπογράψουν ένα κοινό αίτημα προς την κυβέρνηση.

Στη σθεναρή στάση, όπως τη χαρακτήρισε, της δικής του τότε, δημοτικής αρχής, όταν ο Γ. Σουφλιάς είχε παρουσιάσει τη μελέτη της Ιόνιας, που διερχόταν από την περιοχή του Πανεπιστημίου, του Νεοχωρόπουλου και της Ολυμπιάδας, αναφέρθηκε ο Νικ. Γκόντας, τονίζοντας, ότι με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να υπάρξει κοινή στάση των τοπικών φορέων.
Σημειώνεται πως το ζήτημα επανήλθε με αφορμή την οριστική απόρριψη κάθε ενδεχόμενου χρηματοδότησης της κατασκευής του τμήματος από το Ταμείο Ανάκαμψης ενώ πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την αναζήτηση άλλης πηγής χρηματοδότησης. Ο δήμος Ιωαννιτών βέβαια έρχεται επικουρικά και σε πολιτικό επίπεδο να εκφράσει τη θέση και άποψή του επί του θέματος, δεν παύει ωστόσο κάθε πολιτική συζήτηση με αντίστοιχο περιεχόμενο να προκαλεί ενδιαφέρον και να έχει τη σημασία της.

Την Τετάρτη η συζήτηση για την Κεντρική Πλατεία

Στο μεταξύ, την Τετάρτη 7 Απριλίου θα γίνει η παρουσίαση της μελέτης ανάπλασης της κεντρικής πλατείας των Ιωαννίνων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η παρουσίαση –μέσω τηλεδιάσκεψης που θα ξεκινήσει στις 21:00- θα πραγματοποιηθεί από τους μελετητές και τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Μπέγκας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για αυτή την επιλογή της Δημοτικής Αρχής με το επιχείρημα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να συζητήσει πολλά και σημαντικά ζητήματα σε τόσο λίγο χρόνο που δεν υπάρχουν περιθώρια για επαρκή μελέτη, ενώ είναι ακατάλληλη και η ώρα για ένα ζήτημα που χρειάζεται εκτενή συζήτηση.

πηγη.Εφημ.ΠΡΩΪΝΑ ΝΕΑ


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...