Banner Πανω
 
 
 

Από πλευράς της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, ο κ. Στάθης Σιούτης δεν

είναι αισιόδοξος καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία

 

Δύσκολα τα πράγματα για τον τουρισμό καθώς τουλάχιστον για την περιοχή μας φαίνεται να χάνεται η Πασχαλινή περίοδος – δεύτερο συνεχόμενο Πάσχα, διότι με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας αλλά και της περιοχής μας είναι δύσκολο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.
Αν και ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα αποφασίσει η κυβέρνηση για την άδεια μετακίνησης το Πάσχα όλα δείχνουν ότι η περίοδος αυτή, θα χαθεί τουλάχιστον για πολλούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Και τα Γιάννενα αναμένεται να μείνουν εκτός αυτής της ενδιάμεσης περιόδου καθώς ο τουρισμός θα κάνει επανεκκίνηση τον Μάιο καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Από πλευράς της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, ο κ. Στάθης Σιούτης δεν είναι αισιόδοξος καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία που συνδέεται με την πορεία της πανδημίας και του εμβολιασμού. Η αναστάτωση που έχει προκληθεί με τα εμβόλια αλλά και οι καθυστερήσεις στην έλευση των δόσεων οδηγούν σε περαιτέρω καθυστέρηση για την επιστροφή στην κανονικότητα.

«Είναι σίγουρο ότι και αυτή η χρονιά θα είναι δύσκολη. Έχουμε μια ελπίδα για την άφιξη επισκεπτών από το Ισραήλ που στην πλειονότητά τους έχουν εμβολιαστεί. Οι επισκέπτες αυτοί από το Ισραήλ όταν και εφόσον έρθουν θα κινηθούν περισσότερο στους ορεινούς όγκους. Για την πόλη δεν ξέρουμε πώς θα κινηθεί η τουριστική κίνηση και διατηρούμε επιφυλάξεις. Πάντως, υπάρχει μια ανησυχία και συνδέεται με το εμβολιαστικό πρόγραμμα που πηγαίνει πίσω εξαιτίας και των θεμάτων που προκύπτουν με τα εμβόλια», είπε ο κ. Σιούτης, ευχόμενος να πάνε καλύτερα τα πράγματα στο επόμενο διάστημα και να ανέβει η κίνηση το καλοκαίρι ώστε να δουλέψουν έστω και με μικρότερους τζίρους.

Αξιόπιστη εναλλακτική τα υδροπλάνα

Στο μεταξύ, ο κ. Σιούτης υπέβαλε ερώτημα για την πορεία της άδειας ίδρυσης Υδατοδρομίου στη Λίμνη Παμβώτιδα ζητώντας να ενημερωθεί από την δημοτική αρχή.
Όπως ανέφερε ο κ. Σιούτης, τα υδροπλάνα έχουν δοκιμαστεί εδώ και πολλές δεκαετίες σε πολλές ξένες χώρες και είναι αποδεδειγμένο πως μπορούν να αποτελέσουν για την χώρα μας μια αξιόπιστη εναλλακτική ως μια επιπλέον συγκοινωνιακή επιλογή.

«Είναι ένα ευέλικτο και φιλικό προς το περιβάλλον μέσον και συνυπάρχει αρμονικά με πλοία, ιδιωτικά σκάφη, αλιευτικά κ.α. Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε πως η ύπαρξη πιστοποιημένου υδατοδρομίου στη Λίμνη Παμβώτιδα και κατ’ επέκταση η παρουσία υδροπλάνων σε αυτήν, προσθέτει υπεραξία σε ολόκληρο τον Δήμο μας καθώς και στην περιοχή του Περάματος. Μπορεί να υπάρξει σύνδεση τόσο με εγχώριους τουριστικούς προορισμούς αλλά και με εξωχώριους, όπως με την Κέρκυρα, την Πάτρα και τους Παξούς και ίσως αργότερα με την Αλβανία και την Ιταλία» ανέφερε ο κ. Σιούτης καλώντας την δημοτική αρχή να τρέξει τις διαδικασίες.
Γράφει: Η ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

πηγη.Εφημ.ΠΡΩΪΝΑ ΝΕΑ


 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα στην Μονή Σέλτσου
 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...