Banner Πανω
 
 
 

Άνοιγμα με γεμάτα τραπέζια.

Μόνο το 30% των καταστημάτων επέστρεψε στη λειτουργία του

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην επανεκκίνηση της εστίασης με πολλούς να γεμίζουν τα στέκια του κέντρου από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ.

Πεζόδρομοι, πεζοδρόμια, εξωτερικοί χώροι καταστημάτων γέμισαν τραπεζοκαθίσματα και πολλοί ήταν αυτοί που απόλαυσαν τον καφέ ή κάποιο ποτό μαζί με την ολιγομελή παρέα τους, καθώς οι περιορισμοί δεν επιτρέπουν, μεταξύ άλλων, τις πολυμελείς κοινωνικές συναναστροφές.
Άλλωστε θα πρέπει όλοι να θυμόμαστε ότι άνοιξε η εστίαση μετά από έξι μήνες αλλά ο ιός δεν έχει φύγει και αυτό απαιτεί μεγάλη προσοχή από όλους ιδιοκτήτες και πελάτες.

Οι καφετέριες, τα εστιατόρια και τα καφέ – μπαρ που διαθέτουν εξωτερικούς χώρους παραμένουν ανοικτά έως τις 22:45, ενώ οι πολίτες πρέπει να στέλνουν τον κωδικό 6 με SMS στο 13033 για να μεταβούν σε αυτά.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης Χρήστος Τάτσης ρωτήθηκε για την εικόνα της επανεκκίνησης ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπορεί να είναι σαφής, καθώς προηγήθηκαν οι αργίες του Πάσχα.

Άνοιξε μόνο το 30%

Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι τις πρώτες ημέρες έχει λειτουργήσει μόνο το 30% των καταστημάτων εστίασης και αυτό είναι αποτέλεσμα της αργοπορίας στην τροφοδοσία των καταστημάτων εξαιτίας και των αργιών αλλά και στο γεγονός ότι πολλά καταστήματα δεν διαθέτουν αίθριους χώρους για να βγάλουν τραπέζια και να δουλέψουν. «Άνοιξε στην περιοχή μας μόνο το τριάντα τοις εκατό. Άνοιξαν όσοι διέθεταν ανοικτούς αίθριους χώρους. Αναμένουμε διευκρινίσεις καθώς υπάρχουν ασάφειες σχετικά με το τι ορίζεται «υπαίθριος χώρος» και είμαστε σε επικοινωνία με το υπουργείο και την αστυνομία, ώστε να διευθετηθούν και να ανοίξουν και άλλα καταστήματα. Επίσης, δεν έχουν ανοίξει τα μπαρ» ανέφερε ο κ. Τάτσης σημειώνοντας ότι έχει κατατεθεί αίτημα διεύρυνσης του ωραρίου μέχρι τα μεσάνυχτα ώστε να προλαβαίνουν πελάτες και ιδιοκτήτες. «Περιμένουμε και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει αλλαγής απόφασης».

Ερωτηθείς για τη μουσική ο κ. Τάτσης υποστήριξε ότι το θέμα της μουσικής θα έπρεπε να αφορά μόνο τους κλειστούς εσωτερικούς χώρους «Η μουσική θα ήταν θέμα για τους κλειστούς χώρους Σε ανοικτούς χώρους δεν πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα» τόνισε.
Τέλος, ερωτηθείς για τα χρήματα της επανεκκίνησης είπε ότι «αναμένουν τα κονδύλια καθώς όσοι άνοιξαν το έκαναν με δικά τους κεφάλαια και όχι με την βοήθεια του κράτους».

Ικανοποίηση από τον Δήμο

Ο Δήμος Ιωαννιτών εκφράζει την ικανοποίησή του για την επαναλειτουργία του κλάδου της εστίασης μέσω γραπτής ανακοίνωσης, στην οποία επισημαίνεται ότι πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα επιστροφής στην κανονικότητα το οποίο πρέπει να γίνει με ασφάλεια και με τήρηση όλων των κανόνων και των μέτρων.
«Ο Δήμος έχει αποδείξει έμπρακτα την στήριξή του στον κλάδο με παραχώρηση επιπλέον κοινόχρηστων χώρων και με οικονομικές ελαφρύνσεις.

Θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους επιχειρηματίες και το επόμενο διάστημα.
Τα βήματα επιστροφής στην κανονικότητα θα πρέπει να γίνονται με προσοχή και με τήρηση όλων των μέτρων ώστε να αποφευχθούν πισωγυρίσματα.
Η τήρηση των μέτρων είναι υποχρέωση τόσο των επιχειρηματιών όσο και των πολιτών.
Με την ίδια ευθύνη που επέδειξε η συντριπτική πλειοψηφία τους προηγούμενους μήνες θα πρέπει να πορευτούμε και στο εξής αφού, δυστυχώς, ο κορωνοιός είναι ακόμη εδώ.

Μέχρι να αποκτήσουμε το τείχος προστασίας μέσω των εμβολιασμών οφείλουμε όλοι να είμαστε προσεκτικοί, να κρατούμε τις αποστάσεις, να χρησιμοποιούμε τις μάσκες και να τηρούμε όλα τα μέτρα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

πηγη.Εφημ.ΠΡΩΪΝΑ ΝΕΑ


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...