Banner Πανω
 
 
 

Κριτική για την επίσκεψη Μητσοτάκη

 

Με τη φράση «ο Πρωθυπουργός ήρθε, είδε και απήλθε» σχολιάζει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ιωαννίνων, την πρωθυπουργική επίσκεψη στα Γιάννενα σήμερα Παρασκευή. Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε σήμερα με την επίσκεψη-αστραπή, ότι επί δύο χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι απούσα από την Ήπειρο, από τις προσδοκίες των Ηπειρωτών και από τα σοβαρά και μεγάλα έργα.
Η ανακοίνωση τονίζει: «Ο Πρωθυπουργός κατά την σύντομη…. εκδρομή του στα Ιωάννινα «στα πιο αναπάντεχα μέρη» όπως χαρακτήρισε έκπληκτος την περιοχή μας και «στους θησαυρούς που μπορείς να βρεις» σε αυτά, όπως ανέφερε, ουδεμία έκανε αναφορά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με το διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό του έργο, ουδεμία αναφορά επίσης και στα δύο Νοσοκομεία της πόλης που σήκωσαν και σηκώνουν το βαρύ φορτίο αντιμετώπισης της πανδημίας και της υγειονομικής κάλυψης των κατοίκων της Βορειοδυτικής Ελλάδας και που στην συνείδηση του Γιαννιώτικου και ολόκληρου του Ηπειρώτικου λαού αποτελούν διαχρονικούς θησαυρούς της περιοχής μας και όχι μόνο.
Κατά την επίσκεψή του στο mega εμβολιαστικό κέντρο της πόλης αρκέστηκε σε επικοινωνιακά παιχνίδια αποφεύγοντας να αναφερθεί στις προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού που είναι απαραίτητες για την λειτουργία του, εκτός και αν σχεδιάζει να αποδυναμώσει περισσότερο τα κέντρα υγείας του νομού και τα δύο μεγάλα Νοσοκομεία της πόλης μας».

Το ΚΚΕ


Σε σχόλιό της για την επίσκεψη στα Γιάννενα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:
«Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα Γιάννενα για να τονώσει το κυβερνητικό αφήγημα ότι αρκούν μόνο με τα εμβόλια, χωρίς μέτρα προστασίας και ενίσχυση του συστήματος Υγείας για να τελειώσει η πανδημία. Καμία κουβέντα δεν ακούσαμε για τα λαϊκά προβλήματα που τσακίζουν την εργατική τάξη και στο νομό μας.
Δε βρήκε ούτε μία λέξη για τους 800 συμβασιούχους των δυο νοσοκομείων των Ιωαννίνων που απολύονται τον Νοέμβρη, για τους απολυμένους εργαζόμενους των ΙΚΕΑ, για τους 11 εργαζόμενους στα «Μάρκετ Ιν» που περιμένουν χρόνια την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων για επιστροφή τους στη δουλειά, για τους χιλιάδες άνεργους της πιο φτωχής περιφέρειας της χώρας. Αντιθέτως, ο πρωθυπουργός ήταν λαλίστατος όταν διαφήμισε τις «επενδυτικές δυνατότητες» που προσφέρει το «Ταμείο Ανάκαμψης» και τα άλλα «εργαλεία» στήριξης του κεφαλαίου, τα οποία έχουν ως προαπαιτούμενο και θα αποτελέσουν το απαραίτητο συμπλήρωμα βαθιά αντεργατικών μέτρων, όπως ο νόμος-έκτρωμα που ψηφίστηκε στη Βουλή.
Με “καμάρι” εγκαινίασε το νέο «Mega» εμβολιαστικό κέντρο, αλλά παρέλειψε να πει ότι έχει μόλις 4 εμβολιαστικές γραμμές και δανεικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τα δυο υποστελεχωμένα νοσοκομεία της πόλης. Παρέλειψε να πει ότι κινδύνεψε να κλείσει η γαστρεντερολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, εξέλιξη που αποτράπηκε την τελευταία στιγμή κάτω από την πίεση των ίδιων των εργαζομένων. Παρέλειψε να πει ότι δεν έγινε καμία πρόσληψη αλλά ότι το ΠΓΝΙ ανέλαβε την 24ωρη φύλαξη και το «Χατζηκώστα» την καθαριότητα. Πρέλειψε να πει ότι το “νέο” εμβολιαστικό Κέντρο στεγάζεται στο εγκαταλελειμμένο από το 2007 κτίριο του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας, δηλαδή στην πραγματικότητα το μόνο που εγκαινίασε είναι οι πινακίδες του “Εμβολιαστικού Κέντρου”!
Όσον αφορά την επίσκεψή του στην Team Viewer και μόνο η δήλωσή του ότι «μπορείς να βρεις θησαυρούς στα πιο αναπάντεχα μέρη», μόνο τρόμο μπορεί να προκαλούν στους εργαζόμενους μετά και τον τελευταίο αντεργατικό νόμο. Αφού για κυβέρνηση και κεφάλαιο “θησαυρός” είναι οι φθηνοί ευέλικτοι και αναλώσιμοι εργάτες, η κακοπληρωμένη δουλειά ήλιο με ήλιο και όλα αυτά που περιγράφονται στο νόμο – έκτρωμα που ψηφίστηκε παρά την εναντίωση χιλιάδων εργαζομένων και εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων«.

Το ΜεΡΑ25


Τέλος και η τοπική οργάνωση του ΜέΡΑ25 εξέδωσε την πιο κ΄΄ατω ανακοίνωση:
Κούφια λόγια για τους λειτουργούς της υγείας την ώρα και τη στιγμή που οι χρόνιοι και οχι μόνο ασθενείς αναζητούν την νοσοκομειακή τους φροντίδα.
Ούτε λόγος για τα δύο μεγάλα Νοσοκομεία της πόλης, ούτε λόγος για τα
μικρά της περιφέρειας! Στόχος της κυβέρνησης η συρρίκνωση του ΕΣΥ ώστε ο άμοιρος ασθενής να καταφεύγει στην ιδιωτική υγεία!
Πλήρης υποκρισία κ.Μητσοτάκη! Το έχουμε καταλάβει πια!
Εμμέσως πλήν σαφώς μας δήλωσε οτι η πανδημία εγινε το εργαλείο ωστε να” αναδειχθούν οι προτεραιότητες” της κυβέρνησης!
Ποιές είναι αυτές κ.Μητσοτάκη?
Για ποιες δεσμεύσεις και επενδύσεις μιλάτε, όταν ένάμιση χρόνο τώρα διώχνετε τους χρόνιους ασθενείς απο τα δημόσια νοσοκομεία, κλείνοντας κλινικές, αναβάλλοντας χειρουργεία : ΟΛΑ νοσοκομεία μιάς νόσου!
Προσλάβατε ελάχιστους υγειονομικούς με ημερομηνία λήξης και τους πρωτοπληρώσατε μετα από εξι ολόκληρους μήνες?
Μείωσατε την χρηματοδότηση για την υγεία στο κόκκινο.
Στην αύξηση των ογκολογικών περιστατικών απαντήσατε κλείνοντας τις πόρτες στα δημόσια νοσοκομεία και οδηγήσατε τους ασθενείς αυτούς στην ιδιωτική υγεία!
Θριαμβολογείτε για το Ταμείο Ανάκαμψης ως “μια εμβληματική ευκαιρία” για την χώρα, όταν το χρέος απο τα δανεικά έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη!
Δεν αναφέρετε καν ότι το καθαρό όφελος από το Ταμείο Ανάκαμψης θα είναι, στην καλύτερη περίπτωση, 10 δισ. για την εξαετία -ακριβώς όπως το ΜέΡΑ25 προειδοποιούσε από τον περασμένο Ιούνιο ! … 2,5 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης -κι αυτό σε μια χρονιά που το κράτος πρέπει να πληρώσει 11,5 δισ. στους δανειστές και να μπει “μέσα” άλλα 15 δισ. ώστε να καλύψει τα ελλείμματά του.
Μας πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες κ.Μητσοτάκη!

πηγη.Εφημ.ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

 

 


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...