ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ – Δυσοίωνες προβλέψεις για την τοπική οικονομία

 

 

Ελάχιστα περιθώρια αισιοδοξίας για την τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα αφήνει η κατάσταση που υπάρχει σήμερα, ειδικά στον κλάδο του τουρισμού, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και πλησιάζοντας πλέον προς το τέλος Ιουλίου, ο τουρισμός, όχι μόνο δεν άνοιξε πανιά, ώστε να καλυφθούν οι δραματικές απώλειες της περσινής χρονιάς, αλλά βαίνει συνεχώς μειούμενος, όπως και τα έσοδα, αφού ο συνδυασμός με την αύξηση των κρουσμάτων, δημιουργεί ήδη πολλές παρενέργειες.

Με αυτά τα δεδομένα, για ένα εκρηκτικό μείγμα που έρχεται να προστεθεί σε μία ήδη βεβαρυμένη κατάσταση στην τοπική επιχειρηματικότητα, αλλά και στην οικονομία της χώρας έκανε λόγο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

Ο κ. Δημητρίου σε χθεσινές του δηλώσεις στα τοπικά μέσα τόνισε, πως η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή, και κυρίως δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας, ότι από το Φθινόπωρο, θα υπάρξει βελτίωση. «Αντιθέτως, αυτό που φοβόμαστε, είναι ότι θα έχουμε μεγάλες ανατιμήσεις στα προϊόντα και τις πρώτες ύλες και αυτό θα κάνει ακόμη δυσκολότερη την κατάσταση», τόνισε ο κ. Δημητρίου.

Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Την ίδια στιγμή ακόμη και εκείνες οι επιχειρήσεις που περίμεναν, ότι θα πάρουν μία ανάσα είτε από το πρόγραμμα ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας είτε μέσω άλλων προγραμμάτων, όπως ο αναπτυξιακός Νόμος, διαπιστώνουν σημαντική καθυστέρηση στις επιδοτήσεις.

«Έχουν περάσει 20 μήνες και ο αναπτυξιακός Νόμος δεν έχει ακόμη ανοίξει. Έχουμε πολλές αντιδράσεις από επενδυτές, κάποιοι μάλιστα ήρθαν από το εξωτερικό στην Ελλάδα, οι οποίοι ετοιμάζονται να πάρουν τα χρήματά τους πίσω και να μην ασχοληθούν περαιτέρω», ανέφερε ο κ. Δημητρίου, που επέρριψε ευθύνες και στην περιφέρεια Ηπείρου, καταγγέλλοντας καθυστερήσεις στην εκταμίευση των χρημάτων στις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί και αξιολογηθεί στο πρόγραμμα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων πάντως προσπαθεί, όπως ανέφερε, να δίνει το δικό του «παρών» σε εκθέσεις, όπως θα κάνει στη ΔΕΘ, αλλά και με όποιον άλλο τρόπο μπορεί, ώστε να βοηθήσει την τοπική επιχειρηματικότητα.

πηγη.Εφημ.ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ


 
 
 

RADIO-TZOURLAKOS

Καθημερινές Εκπομπές  19.00μμ--23.00μμ

''Προσεχώς''

 

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

Γίνε μέλος της Ομάδας μας στο FB

►Ή 'Ηπειρος στήν Καρδιά μας!!!Τζουρλάκος Ιστός.

twitter

►TikTok

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

tzourlakosTikTok

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας


 

Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου

 

Αδελφότητα Σελλαδιτών Άρτας