Banner Πανω
 
 
 

ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Ζητά ανάκληση του διαγωνισμού για τη λειτουργία των ΣΜΑ

 

Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ, Στ. Μουστακλής, κάνει λόγο για «φωτογραφική διακήρυξη» και προειδοποιεί με προσφυγή στα αρμόδια όργανα

 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το επόμενο διάστημα αναφορικά με το… μέλλον του διαγωνισμού για τη λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, καθώς η εταιρεία Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, ζητά με υπόμνημά της, την ανάκληση των αποφάσεων του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Αποβλήτων Ηπείρου και του διαγωνισμού, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί πως αν αυτό δε συμβεί, τότε θα ακολουθήσει τον δρόμο της προσφυγής στα αρμόδια όργανα, κάτι που θα οδηγήσει σε επιπλέον καθυστερήσεις.

Χθες, ο πρόεδρος της εταιρείας, Στέφανος Μουστακλής, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ανέφερε πως το υπόμνημα διαμαρτυρίας προς τον ΑΣΔΑ Ηπείρου, κοινοποιείται ταυτόχρονα στα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου, την περιφέρεια Ηπείρου και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και αποτελεί, το πρώτο βήμα, ώστε να ακυρωθεί ο διαγωνισμός και να προκηρυχθεί νέος, με όρους που θα διασφαλίζουν τη διαφάνεια και το δημόσιο συμφέρον.

Μάλιστα, το υπόμνημα της εταιρείας δημοσιεύτηκε την Τρίτη στον τοπικό Τύπο και χθες, ο κ. Μουστακλής, αναφέρθηκε στις βασικές ενστάσεις που οδήγησαν στη σύνταξη του υπομνήματος και στα σημεία που όπως είπε, επί της ουσίας καθιστούν απαγορευτική τη συμμετοχή στον διαγωνισμό οποιασδήποτε νεοσύστατης εταιρείας, θέλει να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

«Το μόνο που περιμέναμε, πριν δούμε τη διακήρυξη ήταν να έχουμε ίση αντιμετώπιση και ίσους όρους για όλους όσοι ενδιαφέρονται. Δυστυχώς το μόνο που δε γράφει ήταν το «απαγορεύεται» να μετέχει στο διαγωνισμό κάθε νεοσύστατη εταιρεία», ανέφερε αρχικά ο κ. Μουστακλής, λέγοντας πως στη διακήρυξη περιλαμβάνονται όροι και κριτήρια συμμετοχής των ενδιαφερόμενων επί ποινή αποκλεισμού μάλιστα, οι οποίοι είναι προδήλως καταχρηστικοί και δείχνουν πως πρόκειται για μία «φωτογραφική» διακήρυξη.

«Απευθυνθήκαμε σε νομικά γραφεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης όπως και σε εταιρείες που ασχολούνται επί σειρά ετών με το συγκεκριμένο αντικείμενο της υπηρεσίας και όλοι μας είπαν το ίδιο πράγμα. Ότι είναι τόσο «φωτογραφικοί» οι όροι, που ακόμη και οι ίδιες εταιρείες με χρόνια εμπειρίας και μεγάλο κύκλο εργασιών δεν πληρούν τα κριτήρια αυτά. Απευθύνω ύστατη έκκληση προς τον Σύνδεσμο να ανακαλέσει τις αποφάσεις του, να ακυρώσει το διαγωνισμό και να προχωρήσει σε νέα διακήρυξη με σαφείς και ξεκάθαρους όρους, που θα διασφαλίζουν την ανταγωνιστικότητα και το δημόσιο συμφέρον», ανέφερε ο κ. Μουστακλής. «Οι μέτοχοι της εταιρείας πιέζουν το ΔΣ να πάρουμε όλα τα απαιτούμενα μέτρα και η εταιρεία δε θα μείνει άπραγη, αλλά θα κινηθούμε αναλόγως», πρόσθεσε.

Απαγορευτικά κριτήρια

Την ίδια στιγμή, χθες, ο κ. Μουστακλής υποστήριξε, ότι μία σειρά κριτηρίων στο διαγωνισμό λειτουργούν απαγορευτικά, όχι μόνο για την εταιρεία που εκπροσωπεί, αλλά για κάθε νεοσύστατη εταιρεία.

«Αλήθεια, πότε θα μπορέσει και με ποιον τρόπο, αν όχι μέσα από μία τέτοια διαδικασία και μία παρόμοια υπηρεσία, να αποκτήσει εμπειρία μία νεοσύστατη εταιρεία; Δυστυχώς, τέτοια δυνατότητα δεν υπάρχει και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει το σύνολο των τοπικών φορέων, γιατί με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά διώκεται κάθε προσπάθεια δημιουργίας νέων επανδρώσεων και δημιουργίας θέσεων εργασίας. Έχουμε δώσει και δίνουμε ως εταιρεία, καθημερινά, εξετάσεις και έχουμε μία κάθετη υποδομή και εγκαταστάσεις και είμαστε σίγουροι, ότι μπορούμε να κάνουμε μία απόλυτα ανταγωνιστική προσφορά για τις υπηρεσίες, με μεγάλο ποσοστό έκπτωσης. Αν δώσουν άλλοι μεγαλύτερο από εμάς, πας αποκλειστούμε κι εμείς και όλοι οι άλλοι, αλλά ας μας αφήσουν να συμμετέχουμε», σημείωσε.

Πρωτοφανές…

Παράλληλα, κάνοντας μία πιο συγκεκριμένη αναφορά σε συγκεκριμένα κριτήρια που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, ο κ. Μουστακλής είπε πως είναι πρωτοφανές και περίεργο, να υπάρχουν άλλα κριτήρια στο ίδιο έργο που χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ, με τα οχήματα να βρίσκονται εδώ και έναν και πλέον χρόνο στην περιοχή, αλλά να είναι ακινητοποιημένα και διαφορετικά κριτήρια, στη συγκεκριμένη διαγωνιστική διαδικασία.

«Δε μπορεί και οι δύο μελέτες να είναι σωστές. Μία από τις δύο είναι λάθος. Μπορεί να είναι η μελέτη του ΕΣΠΑ και να είναι σωστή αυτή του Συνδέσμου, αλλά σίγουρα και οι δύο αποκλείεται να είναι σωστές. Ποια είναι η λογική του κριτηρίου αποκλεισμού για μία εταιρεία, εάν δεν διαθέτει κινητό συνεργείο οχημάτων; Ποια είναι η λογική των απαιτήσεων για διπλάσιο αριθμό οχημάτων από αυτόν που προβλέπει η μελέτη μέσω ΕΣΠΑ, ενώ προβλέπεται η εξάμηνη δοκιμαστική λειτουργία; Θα έχουμε έναν ΣΜΑ λιγότερο σε λειτουργία από ότι προβλεπόταν αρχικά και υπάρχει η απαίτηση για επιπλέον 10 οχήματα από την αρχική», σημείωσε.

Στο σχετικό υπόμνημα η εταιρεία στο πιθανό ερώτημα για τους λόγους που επέλεξε το υπόμνημα αντί της προσφυγής στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, αναφέρεται πως «…πρόκειται για μία απόλυτα συνειδητή πράξη υπευθυνότητας, ευθύτητας και παρρησίας, με αναλυτική τεκμηρίωση και επιχειρήματα να απευθυνθούμε στον ίδιο τον φορέα που διενεργεί τον διαγωνισμό και τα μέλη του και να ζητήσουμε την ακύρωσή του και την επαναδημοπράτηση του έργου με νομίμους, συμβατούς και μη καταχρηστικούς όρους και προϋποθέσεις».

πηγη.Εφημ.ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...