Banner Πανω
 
 
 

Διάχυτος προβληματισμός για τους ''τυφλούς'' βανδαλισμούς...

 

Σε βανδαλισμούς και φθορές στο 4ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων προχώρησαν αναίτια άγνωστοι τα ξημερώματα της Κυριακής, προκαλώντας έντονο προβληματισμό, πολύ δε περισσότερο καθώς το σχολείο δε βρισκόταν σε κατάληψη.

Οι άγνωστοι, που εικάζεται πως μπορεί να είναι εξωσχολικοί, παραβίασαν τη σιδερένια πόρτα, έσπασαν τα διπλά τζάμια και μπήκαν στο κτίριο, όπου κατέστρεψαν καρέκλες και θρανία, και προκάλεσαν ζημιές.
«Δείχνουν μένος και προβληματιζόμαστε αρκετά, με δεδομένο πως κάποιες ζημιές, όπως αυτές στις σιδεριές, δε νομίζω ότι μπορεί να γίνουν από μαθητές αυτής της ηλικίας», σημείωσε προβληματισμένος ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κ. Καμπουράκης, που επισκέφθηκε το σχολείο με τον αντιδήμαρχο Γιάννη Αϊβατίδη και τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αλέξανδρο Τσερόλα.
«Είναι πολύ δυσάρεστο σε ένα σχολείο, στο κέντρο της πόλης, άτομα να μπαίνουν και να παραβιάζουν τις πόρτες, προκαλώντας φθορές και βανδαλισμούς. Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι αποσκοπεί, ποιος είναι ο στόχος, πέρα από τη διακοπή της εκπαίδευσης και την αναστάτωση. Είναι, πέραν των άλλων, ταλαιπωρία και τυραννία για τις καθαρίστριες, που δεν είναι επιφορτισμένες με ένα τέτοιο δύσκολο έργο, να καθαρίζουν δηλαδή σπασμένα τζάμια και πλακάκια», τόνισε ο κ. Καμπουράκης.
Φυσικά, για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί οι αστυνομικές αρχές, με τον διευθυντή του σχολείου να δίνει κατάθεση, ενώ η εκπαιδευτική διαδικασία πραγματοποιήθηκε με τηλεκπαίδευση και θα συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο, έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές.
Το ίδιο γίνεται και σε άλλα σχολεία, όπου τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν φθορές, κυρίως λόγω των καταλήψεων.
Αυτή τη στιγμή, υπό κατάληψη τελούν μόνο το ΓΕΛ Ελεούσας και το Γυμνάσιο Πεδινής, τα οποία λειτουργούν με τηλεκπαίδευση. Το ίδιο και για τα 1ο, 3ο και 2ο ΕΠΑΛ, όπου συνεχίζονται οι διαδικασίες αποκατάστασης.
Τη βαθιά του θλίψη για τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν νυχτερινές ώρες και σε σχολεία που δεν τελούν υπό κατάληψη, γεγονός που κάνει εντονότερο τον προβληματισμό για τα κίνητρα των αγνώστων, εκφράζει ο δήμος Ιωαννιτών.
Μάλιστα, επισημαίνει την ανάγκη καλύτερης αστυνόμευσης των σχολικών μονάδων τις νυχτερινές ώρες, αλλά και την ανάγκη ενεργοποίησης της κοινωνίας, ώστε να απομονωθεί κάθε ακραίο στοιχείο.
Σημειώνει δε πως η αποκατάσταση των σχολικών μονάδων, που υπέστησαν βανδαλισμούς, είναι δύσκολη, καθώς οι πόροι είναι περιορισμένοι. «Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για χρήματα των πολιτών, που θα μπορούσαν να διατεθούν για παρεμβάσεις αναβάθμισης στα σχολεία», καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου.
Από την πλευρά του, ο κ. Αϊβατίδης σημείωσε την ανάγκη συνεργασίας όλων και διαλόγου με τη μαθητική κοινότητα, προκειμένου να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα, εφόσον πρόκειται για μαθητές.

Καταδικάζει η «Ενότητα Πολιτών»

Με τον πιο απερίφραστο τρόπο καταδικάζει τους βανδαλισμούς, που υπέστη το 4ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, η «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα».
Η παράταξη επικοινώνησε με τον διευθυντή του Γυμνασίου Ζαχαρία Σκούμπο, προκειμένου να ενημερωθεί. «Τέτοια φαινόμενα, ειδικά σε χώρους που καλλιεργείται η παιδεία και ο πολιτισμός, είναι ανεπίτρεπτα, καταδικαστέα και πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτρεπτικά, πολύ περισσότερο όταν αυτά πιθανά υποκινούνται από ακραίες αντιλήψεις. Η “Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα” από τον θεσμικό της ρόλο, τόσο μέσα από τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία συμμετέχει, όσο και στο δημοτικό συμβούλιο, θα αναδείξει το θέμα», σημειώνει η παράταξη και δηλώνει παρούσα για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας ζητηθεί από τους υπεύθυνους του 4ου Γυμνασίου.

Γράφει: Η Γεωργία Χαλάτση.

πηγη.Εφημ.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...