Απειλή λουκέτου για τα εργαστηριακά ιατρεία

 

Κλειστά θα παραμείνουν για πέντε ημέρες, από την Παρασκευή 26 έως την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, τα εργαστήρια των ιδιωτών εργαστηριακών ιατρών στα Γιάννενα αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, με τη στήριξη και του Ιατρικού Συλλόγου.

Οι ιδιώτες, συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, εργαστηριακοί ιατροί(μικροβιολόγοι, ακτινολόγοι, παθολογοανατόμοι, κυτταρολόγοι), στηρίζουν τις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει ο Σύνδεσμος Εργαστηριακών Ιατρών Συνεργασία, διαμαρτυρόμενοι για τα «μνημονιακά» μέτρα rebate και clawback, και για τον μειωμένο προϋπολογισμό του ΕΟΠΠΥ, τονίζοντας πως τα εργαστήρια τους οδηγούνται σε λουκέτο.

«Τα τελευταία εννέα χρόνια βιώνουμε μια ξεκάθαρη κοροϊδία με την κλοπή των δεδουλευμένων μας μέσω των clawback, rebate και μειωμένων ασφαλιστικών τιμών, που “αρπάζουν” το 70-80% της ονομαστικής αξίας των παραπεμπτικών και αφήνουν ένα υπόλοιπο, το οποίο δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη των βασικών λειτουργικών εξόδων μας. Συνεπώς, δεν απομένει κάτι για την αμοιβή μας ως ιατροί με πολλά χρόνια σπουδών, με ευθύνη και κίνδυνο στην εκτέλεση του έργου μας», τονίζουν οι εργαστηριακοί γιατροί και σημειώνουν πως ουσιαστικά εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους χωρίς κέρδος, στηρίζουν την κοινωνική πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης και όχι μόνο.

«Γινόμαστε αντικείμενο εμπαιγμού από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον ΕΟΠΥΥ, την κυβέρνηση και τους συναδέλφους μας άλλων ειδικοτήτων, απλά και μόνο γιατί φανήκαμε αφελείς και πιστέψαμε τις κατά καιρούς υποσχέσεις των αρμόδιων φορέων για εξυγίανση των οικονομικών του ΕΟΠΥΥ. Αντί αυτού, συσσωρεύουμε χρέη που δεν είναι δικά μας και έχει «φορτώσει» ο ΕΟΠΥΥ στις πλάτες μας, και δόσεις που μας ορίζονται χωρίς τη συγκατάθεσή μας και θα ακολουθούν εμάς και τις οικογένειες μας αρκετά χρόνια μετά το προδιαγεγραμμένο λουκέτο των εργαστηρίων μας», σημειώνουν.

Τα αιτήματα των εργαστηριακών ιατρών είναι η άμεση, οριστική και αμετάκλητη κατάργηση (με συμφωνημένο τιμοκατάλογο εξετάσεων) των απαράδεκτων και παράλογων, όπως τα χαρακτηρίζουν, μέτρων rebate καιclawback, η αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ και εξορθολογισμός των δαπανών με ενεργοποίηση των επιστημονικών πρωτοκόλλων, πλαφόν στη διενέργεια εξετάσεων ανά ασθενή και ανά γεωγραφική περιφέρεια, σύμφωνα με το ύψος του ετήσιου προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ και συλλογική σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

«Απαιτούμε την αξιοπρέπειά μας πίσω. Είμαστε ιδιώτες ιατροί και είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας να πληρωνόμαστε για τις ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρουμε. Η υπομονή μας πλέον εξαντλήθηκε και η συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ έχει γίνει ζημιογόνα, θέτοντας σε κίνδυνο την βιωσιμότητα των υγιών επιχειρήσεων μας», καταλήγουν και επιφυλάσσονται για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Άδικο και απαράδεκτο χαρακτηρίζει τον μηχανισμό επιστροφής της δαπάνης υπηρεσιών υγείας (clawback) ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων, τονίζοντας ότι απειλεί την βιωσιμότητα ειδικά των μικρών εργαστηρίων.

Η κατάργηση του μέτρου αποτελεί στρατηγικό στόχο του ιατρικού κόσμου, ωστόσο φέτος , όπως και το 2018, ανακοινώθηκε παράταση εφαρμογής του. «Αυτονόητα συμπαραστεκόμαστε και συντασσόμαστε υπέρ των συναδέλφων που κινητοποιούνται με στόχο την κατάργησή του», τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων.

πηγη.Εφημ.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου