Ιωάννινα:Η γραφειοκρατία ''εμπόδιο'' για τον παραλίμνιο πεζόδρομο.

 

Το Ιoannina TV, έφερε στο «φως» υλικό από τη φωτορεαλιστική απεικόνιση της παραλίμνιας ζώνης, όπως περιλαμβάνεται στο υλικό που έχει στη διάθεσή του το Πράσινο Ταμείο, με βάση την προμελέτη του ΠΕΑΚΙ

Ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα ανέδειξε χθες το Ioannina TV. Ο λόγος για το έργο της κατασκευής του παραλίμνιου πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου γύρω από τη λίμνη Παμβώτιδα, με την Περιφέρεια και τον δήμο Ιωαννιτών αντίστοιχα να κάνουν αξιοσημείωτες κινήσεις το τελευταίο διάστημα, με την υποστήριξη σε επίπεδο χρηματοδότησης από το υπουργείο Εσωτερικών.
Σύμφωνα με το εκτενές ρεπορτάζ του Ioannina TV, και σύμφωνα με δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό του προέδρου του ΠΕΑΚΙ, Παντελή Κολόκα, η υλοποίηση του σχεδιασμού δεν είναι θέμα χρηματοδότησης και εξασφάλισής της, αλλά ένα ζήτημα πρωτίστως γραφειοκρατικό και διαδικαστικό, το οποίο προσκρούει σε μία σειρά αποφάσεων, αλλά και διαχρονικών παραλείψεων της δημόσιας διοίκησης.
Η παρέμβαση του κ. Κολόκα δεν έγινε για το συγκεκριμένο έργο της επέκτασης του ποδηλατόδρομου, που διέρχεται και μέσα από τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ στη Λιμνοπούλα και του ΝΟΙ, αλλά με αφορμή την πρόταση του ΠΕΑΚΙ στη ΓΓΑ για χρηματοδότηση μέσω του Πράσινου Ταμείου της αναβάθμισης της παραλίμνιας ζώνης στη Λιμνοπούλα.
Έτσι, χθες το Ioannina TV, εξασφάλισε για πρώτη φορά υλικό από τη φωτορεαλιστική απεικόνιση της παραλίμνιας ζώνης, όπως περιλαμβάνεται στο υλικό που έχει στη διάθεσή του το Πράσινο Ταμείο εδώ και αρκετούς μήνες, με βάση την προμελέτη του ΠΕΑΚΙ, που έχει ολοκληρώσει και την περιβαλλοντική μελέτη για την περιοχή παρέμβασης.
Το εκτιμώμενο ποσό της παρέμβασης σε επίπεδο έργου φτάνει περίπου τα 5 εκ. ευρώ και υπάρχει η καταρχάς θετική στάση του Πράσινου Ταμείου, με την προϋπόθεση όμως, ότι δε θα υπάρχουν τα προβλήματα με τον χαρακτηρισμό της ζώνης, μεταξύ της «κίτρινης» και της «κόκκινης» γραμμής που έχουν προκύψει από τη διαδικασία της οριοθέτησης της λίμνης. Οι γραμμές αυτές φτάνουν μέχρι και το γήπεδο ποδοσφαίρου στη Λιμνοπούλα, με την νομοθετική πρωτοβουλία του 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ να δίνει λύση, όπως ανέφερε ο κ. Κολόκας με τη δυνατότητα νομιμοποίησης των εγκαταστάσεων.
«Θεωρώ όμως ότι κανείς είτε το δημόσιο είτε ένας ιδιώτης δε μπορεί να αντιμετωπίσει τις αναχρονιστικές λογικές της δημόσιας διοίκησης. Ο ποδηλατόδρομος διέρχεται μέσα από τις εγκαταστάσεις του ΕΠΑΚΙ και του ΝΟΙ. Είναι μεν ένα τεράστιας σημασίας έργο, το οποίο πρέπει να υποστηρίξουμε, όμως όπως έχει φανεί από τις εξελίξεις με τις απαλλοτριώσεις από τον Μάτσικα μέχρι το Πέραμα, θα προσκρούσει σε τέτοια ζητήματα. Η πρότασή μας είναι, ότι μπορεί να υποστηριχθεί ένα τέτοιο έργο, όχι μόνο στην περιοχή της Λιμνοπούλας, αλλά όπου απαιτείται, με φιλικές στο περιβάλλον, ξύλινες κατασκευές, χωρίς να θίγονται ιδιοκτησίες, είτε δημόσιες είτε ιδιωτικές», ανέφερε ο κ. Κολόκας.
Για το Κολυμβητήριο
Τέλος, σε εκκρεμότητα στο μεταξύ εξακολουθεί να βρίσκεται το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Κολυμβητηρίου, αφού ο ανάδοχος δεν έχει ακόμη εγκατασταθεί, με το χρονοδιάγραμμα που είχε ορίσει η ΓΓΑ για το τέλος Οκτωβρίου, να έχει διαψευστεί στην πράξη. Ο κ. Κολόκας είπε πως η νέα ενημέρωση από τη ΓΓΑ και τις Τεχνικές Υπηρεσίες είναι πως ο ανάδοχος θα εγκατασταθεί εντός του Φεβρουαρίου. «Το μόνο που μπορούμε εμείς να κάνουμε, είναι να συνεχίσουμε να πιέζουμε», ανέφερε ο κ. Κολόκας, ωστόσο αυτό που πρέπει να γίνει σαφές και κατανοητό, είναι πως εάν υπάρξει επιπλέον καθυστέρηση, το έργο κινδυνεύει με απένταξη.

πηγη.Εφημ.ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ


 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου