Μονάδα «δασοκομάντος» θα ιδρυθεί και στα Γιάννενα
Τη σύσταση και λειτουργία έξι Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.) και την πρόσληψη 500 δασοκομάντος, οι οποίοι θα τις στελεχώσουν, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα, Πέμπτη.
Η ρύθμιση προβλέπει ότι οι ΕΜΟΔΕ θα έχουν έδρα σε: Ελευσίνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Λαμία, Ιωάννινα, Πάτρα.
Για τη στελέχωσή τους αυξάνονται οι οργανικές θέσεις κατά κατηγορία, βαθμό και ειδικότητα του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος και συνιστάται ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού γενικών καθηκόντων «Πυροσβέστες Δασικών Επιχειρήσεων», οι οποίοι καταλαμβάνουν 500 νέες επί θητεία οργανικές θέσεις.
Από αυτές οι 440 προβλέπεται να είναι ειδικότητας πυροσβεστικού τεχνικού προσωπικού και 60 ειδικότητας πυροσβεστικού επιστημονικού προσωπικού.
Η πρόσληψή τους θα γίνει με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου με διάρκεια 7 ετών, με μοριοδότηση βάσει αντικειμενικών κριτηρίων και σύμφωνα με τα οριζόμενα προσόντα (ηλικία, προϋπηρεσία κλπ).
Παρέχεται, δε, υπό προϋποθέσεις και η δυνατότητα μονιμοποίησής τους μετά τη συμπλήρωση της 7ετίας.
Οι Πυροσβέστες Δασικών Επιχειρήσεων θα υπάγονται μισθολογικά στην κατηγορία των ειδικών φρουρών, συνοριοφυλάκων και θα λαμβάνουν επίσης το ειδικό επίδομα κινδύνου 141,92 ευρώ το μήνα.
πηγη.Εφημ.ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ



























