Διαβεβαιώσεις που δεν πείθουν για το Ιωάννινα – Κακαβιά

 

Στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος για τη δημοπράτηση του οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά εντός του 2022 επιμένει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, χωρίς, ωστόσο, αυτό να προκύπτει και με απτά στοιχεία, πέρα από τις προφορικές διαβεβαιώσεις.

Έξι μήνες μετά από τη δέσμευση του πρωθυπουργού από τα Γιάννενα, οι απαιτούμενες μελέτες (συγκοινωνιακή, υδραυλική, γεωτεχνική, στατική, μελέτη κτηματολογίου και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων) δεν έχουν ακόμη ανατεθεί, κάτι που θέτει εν αμφιβόλω το χρονοδιάγραμμα, ζήτημα που έχει αναδείξει μάλιστα ο κυβερνητικός βουλευτής Σταύρος Καλογιάννης.

Παρ’ όλα αυτά, για μία ακόμη φορά σήμερα, ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, ερωτηθείς σχετικά κατά την επιθεώρηση της εξέλιξης οδικών έργων στην Αιτωλοακαρνανία, διαβεβαίωσε πως η δημοπράτηση του έργου θα γίνει εντός του έτους, χωρίς, ωστόσο, να δώσει πιο αναλυτικές εξηγήσεις για το πώς αυτό θα επιτευχθεί, όταν ακόμη δεν έχει γίνει η ανάθεση των μελετών.

«Όλα τα έργα προχωρούν σύμφωνα με τον σχεδιασμό και όπου υπάρχουν ζητήματα, καθόμαστε από πάνω με τους τοπικούς παράγοντες και την Περιφέρεια και ψάχνουμε να βρούμε λύση. Αυτό που πρέπει σήμερα να κρατήσουμε, είναι ότι τα έργα αυτά, έργα μπλοκαρισμένα επί χρόνια, επιτέλους δρομολογούνται, επιτέλους τελειώνουν», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε, απαντώντας σε δεύτερο διαδοχικό ερώτημα: «Και το Ιωάννινα- Κακαβιά προχωρά σύμφωνα με τον σχεδιασμό. Και εμείς, όπως ξέρετε, κάνουμε δύο πολύ απλά πράγματα και από αυτό κρινόμαστε: Ανακοινώνουμε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, έχουμε συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία και ενημερώνουμε πάντα τους πολίτες της περιοχής για την εξέλιξη αυτών των έργων».

«Τρέχει» το Άκτιο-Αμβρακία

Την ικανοποίηση του για ότι το έργο Άκτιο-Αμβρακία προχωράει νωρίτερα από τα χρονοδιαγράμματα, εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών, κατά την περιοδεία του στην περιοχή του εργοταξίου, συνοδευόμενος  από τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, τη γενική γραμματέα του υπουργείου και στελέχη της κατασκευάστριας εταιρείας «Μυτιληναίος».

«Βλέπουμε, με πολύ μεγάλη ικανοποίηση, ότι το έργο προχωράει νωρίτερα από τα χρονοδιαγράμματα. Επομένως είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πούμε ότι τα πρώτα 17 από τα 32 χιλιόμετρα θα παραδοθούν νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, δηλαδή μέσα στο καλοκαίρι. δηλαδή μέσα στο επόμενο τρίμηνο, και το έργο θα προχωρήσει κανονικά και θα παραδοθεί όπως πρέπει, στο τέλος του 2023» σημείωσε ο κ. Καραμανλής κατά την επίσκεψή του στην παράκαμψη Αμφιλοχίας, ενώ στη συνέχεια, επιθεωρώντας τα έργα στα τμήματα Βόνιτσα – Λευκάδα και Άκτιο – Άγιος Νικόλαος, μήκους 20 χλμ. περίπου, ανέφερε ότι και αυτό προχωράει πλέον με πολύ μεγάλη ταχύτητα, έτσι ώστε μέσα στο 2023 να μπορεί να παραδοθεί στην κυκλοφορία. «Και από ό,τι ενημερωθήκαμε εδώ, τα πρώτα πέντε χιλιόμετρα θα παραδοθούν πιο σύντομα από τη συμβατική υποχρέωση», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Καραγιάννης δήλωσε ότι το καλοκαίρι οι πολίτες θα έχουν στη διάθεσή τους την παράκαμψη της Αμφιλοχίας, ενώ το 2023 θα παραδοθεί το σύνολο του έργου Άκτιο – Αμβρακία. «Πρόκειται για έργα σημαντικά που έρχονται να αυξήσουν το επίπεδο οδικής ασφάλειας και να συμβάλλουν στην αποφυγή ατυχημάτων, ενώ μειώνουν και τους χρόνους μετακίνησης. Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας και δίνουμε στη Δυτική Ελλάδα τα έργα που της αξίζουν και καλύπτουμε το έλλειμμα στις υποδομές που υπήρχε», υπογράμμισε.

Τέλος, ο γενικός διευθυντής Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης της «Μυτιληναίος» Παναγιώτης Γαρδελίνος ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αμέριστη υποστήριξή, επισημαίνοντας ότι οι εργασίες προχώρησαν μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας και της αγοράς λόγω πολέμου.

Γράφει: Ο Αποστόλης Τζελέτας

πηγη.Εφημ.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου