Banner Πανω
 
 
 

Στη Δικαιοσύνη για την επίθεση στα γραφεία Ιωαννίνων

 Στη Δικαιοσύνη για την επίθεση στα γραφεία Ιωαννίνων

 

Στη Δικαιοσύνη προτίθεται να οδηγηθεί η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων της Δημοκρατικής Αριστεράς, προκειμένου να ξεκαθαρίσει με τον πλέον νόμιμο τρόπο η υπόθεση με την καταστροφή των γραφείων της που έλαβε χώρα λίγα λεπτά μετά την είσοδο της νέας χρονιάς.
Για το μείζον αυτό ζήτημα το βράδυ της Πέμπτης συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή και πήρε την παραπάνω απόφαση, τη στιγμή μάλιστα που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα ανοιχτή εκδήλωση με αποκλειστικό θέμα τη συζήτηση γύρω από την βία στην πολιτική.
Χθες ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων της ΔΗΜΑΡ Τάσος Βασιλείου και οι Αλέκος Σόφης και Γιάννης Σκοπούλης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου αναφερόμενοι στο περιστατικό αυτό.
«Τα γραφεία της ΔΗΜ.ΑΡ είναι ένας χώρος παραγωγής πολιτικής, ένας χώρος συζήτησης και κατάθεσης απόψεων και ιδεών, τον οποίο κάποιοι θεώρησαν ως χώρο ανομίας και τον κατέστρεψαν με την επιδρομή τους.
Η ΔΗΜ.ΑΡ είναι ένα νεοσύστατο και βαθύτατα δημοκρατικό κόμμα, ανοιχτό στο διάλογο, που σέβεται τις ιδέες και τις απόψεις όλων και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να εκφράζονται αυτές απρόσκοπτα και ελεύθερα.
Είναι όμως αντίθετο στην επιβολή των ιδεών διά της βίας. Κάθε μορφή βίας είναι φασισμός και σε αυτό θα μας βρουν απέναντι. Έγιναν σημαντικές ζημιές, με μεγάλο κόστος τις οποίες αποκαταστήσαμε. Όμως καλούμε τις αρμόδιες αρχές να κινηθούν προς την αναζήτηση των υπαιτίων που θα πρέπει να λογοδοτήσουν για την ενέργειά τους αυτή», σημείωσε ο κ. Βασιλείου, προσθέτοντας ότι η ΔΗΜ.ΑΡ Ιωαννίνων αποφάσισε τη διοργάνωση μιας ανοιχτής εκδήλωσης στην πόλη.
Στη συνέχεια το στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς Αλέκος Σόφης ζήτησε από όλους τους τοπικούς φορείς να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι σε τέτοια περιστατικά, αλλά και να καταδικάσουν την επίθεση στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ.
Πρόσθεσε δε, ότι η συγκεκριμένη επίθεση έχει και ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, που είναι η ιδιοκτησία του Νικ. Σκοπούλη. «Ο χώρος αυτός στον οποίο έγινε η επίθεση είναι ζυμωμένος με τον πολιτικό πολιτισμό του τόπου μας. Αποτέλεσε δε, ένα κέντρο δημιουργικής, ανθρωπιστικής και πολιτικής προσφοράς του αείμνηστου Νικ. Σκοπούλη, της οικογένειας του οποίου είναι ιδιοκτησία», σημείωσε.
Καταλήγοντας ο κ. Σόφης σχολίασε και τον εντοπισμό φειγ βολάν με μηνύματα για την επέμβαση προ ημερών στη βίλα Αμαλίας. «Υπάρχει μία διάχυτη φημολογία ότι στην επίθεση συμμετείχαν άτομα που ήρθαν από την Αθήνα. Δε θα γινόταν όμως ποτέ κάτι τέτοιο εάν δεν υπήρχε συνδρομή και κατεύθυνση από πρόσωπα που ενστερνίζονται την πολιτική τρομοκρατία, τοπικά. Εγκαλούν τη ΔΗΜ.ΑΡ για την επέμβαση που έγινε στη βίλα Αμαλίας, όμως αλήθεια η κοινωνική ευαισθησία των δραστών και αυτήν που επικαλούνται ή ζητούν από όλους, συνδέεται με την τρομοκρατία και βάνδαλες πράξεις;», κατέληξε ο κ. Σόφης.
Ανακοινώσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ
Χθες ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων καταδικάζοντας την επίθεση στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ.
«Τέτοιου τύπου «έκφραση της αντίθεσης» στη μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης, αντικειμενικά λειτουργεί υπέρ της κυβερνητικής πολιτικής και συσκοτίζει τις ευθύνες και της ίδιας της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ. Η ένταση της δράσης των αντιμνημονιακών, αντινεοφιλελεύθερων, αριστερών δυνάμεων και η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι μονόδρομος για τη δημοκρατική ανατροπή και την ανόρθωση της κοινωνίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Την επίθεση καταδικάζει με ανακοίνωσή της και η Γραμματεία της Νομαρχιακής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων.
«Τέτοιες ενέργειες, όποιο πολιτικό πρόσημο και αν έχουν, αποβλέπουν στον εκφοβισμό και την πολιτική αποσταθεροποίηση, αποτελούν κίνδυνο για τη ίδια τη Δημοκρατία μας και πρέπει να τύχουν της καταδίκης όλων των πολιτικών δυνάμεων που θέλουν να θεωρούνται υπεύθυνες, και οι οποίες δυστυχώς τήρησαν σιγή ιχθύος για τους βανδαλισμούς στα Γραφεία του ΠΑΣΟΚ στα Ιωάννινα κατά το παρελθόν.
Το ΠΑΣΟΚ καλεί τους πολίτες, τις πολιτικές δυνάμεις και τους κοινωνικούς φορείς, χωρίς υπεκφυγές και επιλεκτικές δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες, να καταδικάσουν τη βία και κάθε μορφή της, από όπου και αν προέρχεται και να απομονώσουν με κάθε τρόπο τους εκφραστές της. Μόνο με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε τη δημοκρατία έμπρακτα και διασφαλίζουμε την πολιτική σταθερότητα που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος».

Πηγή: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ


 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...