Πάει κι έρχεται η τύχη του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών του Λυκείου Ανατολής

 

Σε «γόρδιο δεσμό» έχει εξελιχθεί για τον Δήμο Ιωαννιτών η τύχη της αίθουσας του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών του Λυκείου Ανατολής στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ανατολής.

Αν και αρχικά η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας είχε αποφασίσει την αξιοποίησή του για τη μεταστέγαση του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ), που σήμερα στεγάζεται κάτω από ακατάλληλες συνθήκες στο Γυμνάσιο Βελισσαρίου, τελικά η εισήγηση δεν έγινε δεκτή στο δημοτικό συμβούλιο, που αποφάσισε τη χρήση του Εργαστηρίου για την κάλυψη των αναγκών του συστεγαζόμενου 4ου Δημοτικού Σχολείου Ανατολής. Η απόφαση αυτή έφερε νέες αντιδράσεις και το θέμα επανήλθε στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου να διαμορφωθεί νέα εισήγηση, που θα επανακατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο. Ως αιτιολογία προβάλλεται ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι παραπλανήθηκαν και ψήφισαν – ομόφωνα μάλιστα- την παραχώρηση της αίθουσας στο 4ο Δημοτικό Σχολείο.
Τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής καταγγέλλει η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών, θέτοντας, πέρα από ζητήματα ουσίας, και ζήτημα νομιμότητας της νέας εισήγησης, που ουσιαστικά ανατρέπει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς να της έχει ζητηθεί από το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο ή από άλλο ελεγκτικό όργανο.
Ως προς την ουσία, η Ένωση Γονέων τάσσεται υπέρ της αξιοποίησης της αίθουσας για τις ανάγκες του 4ου Δημοτικού Σχολείου, με το μέλος της στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας να σημειώνει: «Ωθούμαστε όλοι οι εμπλεκόμενοι σε έναν “κανιβαλισμό”, για το πώς θα μοιραστεί η κτηριολογικά άσχημη κατάσταση. Αν θα “μπατάρει” θετικά προς την Πρωτοβάθμια ή τη Δευτεροβάθμια. Όμως το πρόβλημα είναι εδώ και τον Σεπτέμβρη τα παιδάκια του Δημοτικού θα πρέπει να μπουν σε μια τάξη για να κάνουν μάθημα. Εδώ, επιβάλλεται να δοθεί μια σαφής απάντηση. Και η απάντηση δεν είναι αυτή που ακούστηκε “έχουμε ένα κόσμημα (Εργαστήριο Φυσ. Επιστημών) και δεν μπορούμε να το χαλάσουμε”. Τα παιδιά πρέπει να βρουν άμεσα τάξη. Αν είναι προς όφελος των παιδιών, να “χαλάσουμε το εργαστήριο”, που παρεμπιπτόντως δε χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια, χίλιες φορές να το “χαλάσουμε”. Δε λέμε να το καταστρέψουμε, αλλά να υπάρξει μια ολοκληρωμένη πρόταση -απόφαση για τη μεταφορά του ΕΦΕ σε ένα κλειστό σχολείο του λεκανοπεδίου, που θα έχει χώρο για στάθμευση των λεωφορείων, που δε θα ενοχλεί με τον θόρυβο κάποια άλλη σχολική μονάδα, που θα μπορούν να διαμορφωθούν χώροι υπαίθριας παρατήρησης και πειραματισμού και πολλά άλλα που χρειάζεται ένα πραγματικό ΕΚΦΕ».

Γράφει: Ο Αποστόλης Τζελέτας

πηγη.Εφημ.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου