Banner Πανω
 
 
 

Ιωάννινα: ΝΙΚ. ΓΚΟΝΤΑΣ: Η απόλυση ΑμΕΑ είναι πολιτικά ανάλγητη ενέργεια

 

ΝΙΚ. ΓΚΟΝΤΑΣ: Η απόλυση ΑμΕΑ είναι πολιτικά ανάλγητη ενέργεια

Εκτός της δημοτικής ομάδας ο Κώστας Τσάγκας

Και πάλι Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου Ιωαννίνων ο Δ. Γιωτίτσας

• «Η απόλυση υπαλλήλων και μάλιστα ατόμων με ειδικές ανάγκες είναι πολιτικά ανάλγητη και ηθικά καταδικαστέα ενέργεια, αφού έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές της παράταξής μας». Με αυτή τη φράση, πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων και επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Ιωαννιτών Νίκος Γκόντας, μιλώντας χθες στον «Π.Λ.» σχολίασε την απομάκρυνση του Κώστα Τσάγκα από την παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία».
Όπως σημείωσε ο κ. Γκόντας κατά την προχθεσινή συνεδρίαση της παράταξης ζητήθηκαν εξηγήσεις, εάν στη θέση απολυθέντων, με την ψήφο του κ. Τσάγκα προσλήφθηκε συγγενικό του πρόσωπο. «Οι δοθείσες εξηγήσεις κρίθηκαν παντελώς αστήρικτες. Από χθες (σ.σ. προχθές) έπαψε να είναι μέλος της παράταξής μας» είπε ο κ. Γκόντας. Και πρόσθεσε: «Καταδικαστέα είναι και η συναλλαγή κάτω από το τραπέζι, ερήμην της παράταξης, που αποτελεί, όχι μόνο ασέβεια στην παράταξη, αλλά και αναλγησία».

Το νέο Προεδρείο…
Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου, πρώτου για τη νέα χρονιά, εξελέγη το νέο Προεδρείο του Σώματος. Πρόεδρος επανεξελέγη ο Δημήτρης Γιωτίτσας και αντιπρόεδρος ο Βασίλης Βλέτσας, ενώ Γραμματέας εκλέχθηκε ο Βασίλης Τσαμπαλάς, στη θέση του Παναγιώτη Κιτσούλη. Υπέρ της υποψηφιότητας του Δημήτρη Γιωτίτσα ψήφισαν 34 δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ υπήρξαν πέντε λευκά ψηφοδέλτια. Υπέρ της υποψηφιότητας του Βασίλη Βλέτσα ψήφισαν 37 και υπήρξαν δύο λευκά ψηφοδέλτια. Υπέρ του Βασίλη Τσαμπαλά ψήφισαν 25 ενώ υπήρξαν 14 λευκά ψηφοδέλτια.  «Σ’ αυτόν τον μεγάλο Δήμο, με την τοπική μας κοινωνία να βρίσκεται αντιμέτωπη με τα πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα που δημιούργησε η οικονομική κρίση, ο ρόλος του Δημοτικού μας Συμβουλίου θα είναι ιδιαίτερα καθοριστικός», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γιωτίτσας, ενώ ο κ. Βλέτσας υπογράμμισε ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στο στάδιο της μεταρρύθμισης και το προεδρείο θα βοηθήσει με κάθε τρόπο στην κατεύθυνση αυτή». Από την πλευρά του, ο κ. Τσαμπαλάς ευχαρίστησε το σύνολο των δημοτικών συμβούλων για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, σημειώνοντας ότι θα είναι συνεπής με τα καθήκοντα που αναλαμβάνει. Από την πλευρά του, μιλώντας χθες στον «Π.Λ.» ο κ. Γκόντας σημείωσε ότι και το 2013 «η δική μας παράταξη θα συνεχίσει να στηρίζει τους μη προνομιούχους, τους ανέργους, αυτούς δηλαδή που κατά εκατοντάδες σίτιζε. Δυστυχώς όμως τώρα έχουν διακοπεί τα συσσίτια απόρων».

Οι Επιτροπές…
Παράλληλα, το Δημοτικό Συμβούλιο εξέλεξε τακτικά κι αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
• Στην Οικονομική: Τακτικά μέλη αναδείχθηκαν οι Δημήτρης Κατηρτσίδης, Θανάσης Μανταλόβας, Δημήτρης Θεμελής, Βασίλης Μασσαλάς και Γιώργος Παπαδιώτης από την πλειοψηφία και Αχιλλέας Σίντος, Βασίλης Κοσμάς και Λάμπρος Τζίμας από την μείζονα αντιπολίτευση. Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι: Μάκης Χρυσοστόμου, Λευτέρης Δουβανάς, Παναγιώτης Κιτσούλης από την Δημοτική Αρχή και Στέφανος Μάντζιος, Γιώργος Λισγάρας από την μείζονα αντιπολίτευση.
• Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τακτικά μέλη εκλέχθηκαν οι: Βασίλης Βήκας, Μάκης Χρυσοστόμου, Βασίλης Τσαμπαλάς, Θωμάς Γκλίναβος, Δημήτρης Νάστος από την πλειοψηφία και Κώστας Λαδόπουλος, Βασίλης Χήτος και Γρηγόρης Γκίκας από τη μείζονα αντιπολίτευση. Αναπληρωματικά μέλη αναδείχθηκαν οι Γιώργος Λώλης, Δημήτρης Κατηρτσίδης, Γιάννης Σκοπούλης και από την αντιπολίτευση Βασίλης Κοσμάς και Γιώργος Λισγάρας.

***
Ο δήμαρχος Φίλ. Φίλιος ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά και τόνισε ότι η συμβολή όλων όσων μετέχουν στις Επιτροπές του Δήμου είναι καθοριστική για το τελικό αποτέλεσμα.

Πηγή:ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...