Ιωάννινα: Παράδοση και εθελοντισμός

 

Παράδοση και εθελοντισμός

Ήταν η πιο κρύα ημέρα του Χειμώνα όπως ήταν η προχθεσινή, ήταν η οικονομική κρίση που μαστίζει τον τόπο, ή ήταν αυτή καθαυτή η κρίση μέσα στους κόλπους του, που συντέλεσε ώστε το Λύκειο Ελληνίδων Ιωαννίνων να μη συγκεντρώσει τους άπειρους Γιαννιώτες, όπως κάθε φορά τα προηγούμενα χρόνια, στην πιο αντιπροσωπευτική εκδήλωση της χρονιάς; Στην κοπή της πίτας τους, που έγινε την Τετάρτη το απόγευμα στο ξενοδοχείο Du Lac.

Αποδυναμώνεται το Λύκειο, μας είπε κάποιος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε.  Έχουμε χρέος να κρατήσουμε ως κόρη οφθαλμού θεσμούς και όργανα και σωματεία και συλλόγους που παλεύουν για τον πολιτισμό. Να αντιπαλέψουμε την κρίση με όπλα τον πολιτισμό, την παράδοση. Έχουμε υποχρέωση να σταθούμε δίπλα σε όλους εκείνους τους συλλόγους που δρουν εθελοντικά, που τα μέλη τους προσφέρουν τόσα πολλά στον τόπο με ελάχιστα μέσα. Ένας από αυτούς τους συλλόγους είναι και το Λύκειο Ελληνίδων Ιωαννίνων.

Και μόνο τις θαυμάσιες στολές του να βλέπατε στην εκδήλωση και μόνο τους χορευτές που έσερναν τους παραδοσιακούς χορούς με λεβεντιά, αυτό θα έφθανε για να ξεφύγετε από το άγχος και τις απαισιόδοξες σκέψεις, που προκαλούν οι μέρες μας.

«Το Λύκειο θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να προσφέρει ό, τι καλύτερο για τη διατήρηση και τη διαιώνιση της παράδοσης, γιατί είναι θεσμός που στηρίζεται σε δυο πυλώνες, την παράδοση και τον εθελοντισμό», είπε μεταξύ των άλλων στη σύντομη ομιλία της η πρόεδρος Πιπίτσα Δούνια. Πρόσθεσε μάλιστα στο σημείο αυτό, πως το ότι υπάρχει και δημιουργεί το Λύκειο σήμερα, οφείλεται και στο γεγονός ότι όλη η πορεία των διοικητικών συμβουλίων ήταν και θα είναι μια ανιδιοτελής προσφορά.

Κάλεσε τους παρευρισκόμενους μεταξύ των οποίων βρισκόταν ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος και ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Κολόκας «τις άγιες μέρες που περάσανε και που δεν μπόρεσε να τις μαράνει η ρουτίνα της καθημερινότητας», να μοιραστούν μαζί τους τις γιορτινές ευχές.

Παρουσίασε τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές τις κυρίες Κική Δόνου, Ελένη Κίτσιου, Ευγενία Φρίγκα, Ελευθερία Τζιάλλα, Μαρίτσα Βελιβάση, Ιωάννα Κρομμύδα, και χάραξε την πίτα για καλή χρονιά. Δεν παρέλειψε η κ. Δούνια να ευχαριστήσει το δάσκαλο χορού Θεόδωρο Φίνο και τους χορευτές που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε επάξια να εκπροσωπούν το Λύκειο και να συμβάλλουν σημαντικά στην προς τα έξω εικόνα του. Η τυχερή της βραδιάς που πήρε ως δώρο το σύμβολο του Λυκείου που είναι η κεφαλή της θεάς Αθηνάς σε ασημένια κατασκευή (προσφορά της συμβούλου Ελένης Γκαλντέμη στη μνήμη της μητέρας της) ήταν η Γαλάτεια Τσακαλογιάννη.

Μακάρι η τύχη που έφερε το φλουρί της πίτας σε ένα από τα παλαιά μέλη του, να σημάνει και την καλή τύχη του Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων από εδώ και μπρος και την ανανέωση του θεσμού. Και τούτο θα επιτευχθεί όχι με τη στείρα παρουσία στις συγκεντρώσεις τους για ανταλλαγή απόψεων και κατάστρωση σχεδίων, αλλά με προσπάθεια για συνεχή δημιουργία προσωπική και συνθετική. Ως σήμερα επαναλαμβάνονται τα ίδια χωρίς καινοτομίες, ακόμη και στην επιλογή προσώπων ως μελών, θαρρείς και όλα σταμάτησαν στο πρώτο σκαλί. Το ανέβασμα σίγουρα είναι επίπονο, γιατί η στελέχωση με νέους είναι δύσκολη υπόθεση σήμερα. Μακάρι αυτά τα παιδιά, οι χορευτές του να έπαιρναν στα χέρια τους τις τύχες του Λυκείου.

Φυσικά δεν είναι αργά. Μα πρέπει να πούμε πως είναι καιρός πια.

Πηγή: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου