Η Ήπειρος στους κορυφαίους προορισμούς ενόψει γιορτών!

 

Θετικά μηνύματα φτάνουν για την Ήπειρο όσον αφορά στις τουριστικές της προοπτικές. Αφενός, η περιοχή μας συγκαταλέγεται στους δημοφιλέστερους προορισμούς της χώρας ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, με τις έως τώρα κρατήσεις δωματίων να προμηνύουν υψηλές πληρότητες. 

Εξάλλου, σύμφωνα με έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ, η Ήπειρος παίζει στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά όσον αφορά στην ικανοποίηση των επισκεπτών του Οκτωβρίου σε τομείς όπως τα ξενοδοχεία που διαθέτει, η εξυπηρέτηση, η τοποθεσία, η καθαριότητα, κλπ. 

Υψηλές πληρότητες

Aνάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς των Χριστουγέννων θα είναι η Ήπειρος, η οποία παρουσιάζει υψηλή πληρότητα ειδικά στον ορεινό της όγκο. Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης στην εφημερίδα «Καθημερινή», η Ήπειρος έχει πετύχει να αναδείξει τη διαφορετικότητά της, συνδυάζοντας βουνό, θάλασσα και city break, έκανε άνοιγμα σε νέες αγορές και επενδύει σε όλες τις θεματικές μορφές τουρισμού. «Μετά τον covid έχουμε ανακάμψει ενώ παράλληλα αναβαθμιζόμαστε και προσφέρουμε ακόμα πιο ποιοτικές υπηρεσίες και ποιοτικά καταλύματα», δήλωσε. Όσο για τα Γιάννενα, αυτά συνεχίζουν να δέχονται επισκέπτες και αυτήν την περίοδο λόγω σχολικών εκδρομών και συνεδρίων. 

Στο δε Ζαγόρι από τα μέσα Ιουνίου κι έπειτα οι πληρότητες ήταν εξαιρετικά υψηλές, με τους Ισραηλινούς να καταλαμβάνουν το υψηλότερο ποσοστό. «Μέχρι μέσα Νοεμβρίου, οι Ισραηλινοί συνέχιζαν να έρχονται και τα καταλύματα ήταν γεμάτα από Έλληνες και ξένους. Τώρα σημειώνεται μια “κοιλιά” αλλά είναι κάτι φυσιολογικό για την εποχή ενώ στις γιορτές προβλέπεται να είναι και πάλι τα καταλύματα fully booked», σημείωσε η Έλσα Έξαρχου, Σύμβουλος Τουρισμού Αναπτυξιακής της Περιφέρειας Ηπείρου.

Κερδίζει τις εντυπώσεις

Η δημοφιλία της περιοχής μας ανάμεσα σ’ εκείνους που σχεδιάζουν τις Χριστουγεννιάτικες εξορμήσεις τους δεν είναι τυχαία. Πέρα από το άγριο ορεινό τοπίο, τα γραφικά χωριά και τα χιονοδρομικά κέντρα, σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στο γεγονός ότι η Ήπειρος κερδίζει τις εντυπώσεις των επισκεπτών της κι εκείνοι γίνονται τελικά οι καλύτεροι «πρεσβευτές» της.

Ενδεικτικά, η περιοχή μας φιγουράρει στις πρώτες θέσεις έρευνας του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για τον μήνα Οκτώβριο, οι οποίοι κάνουν τα πιο θετικά σχόλια για τα ξενοδοχεία, την τοποθεσία και την παροχή υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, όσον αφορά στην ηπειρωτική Ελλάδα και στην ικανοποίηση από τα ξενοδοχεία, η Ήπειρος κατέχει την πρώτη θέση με ποσοστό 89,8% αφήνοντας πίσω Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία. Στο κριτήριο της καθαριότητας την πρώτη θέση έχει η Θεσσαλία με 98% και ακολουθούν η Ήπειρος και το Βόρειο Αιγαίο με 93,7% και 93,0% αντίστοιχα. Την πεντάδα συμπληρώνουν η Πελοπόννησος και η Κρήτη.

Στο κριτήριο της τοποθεσίας στην πρώτη θέση βρίσκεται η Θεσσαλία με 96,6% και στη δεύτερη θέση η Ήπειρος με 95,1%. Στο δε κριτήριο της εξυπηρέτησης, η Ήπειρος κατατάσσεται στην πρώτη θέση με ποσοστό 96,6% και ακολουθούν η Θεσσαλία, οι Κυκλάδες, το Βόρειο Αιγαίο και η Αν. Μακεδονία και Θράκη. Η περιοχή μας ξεχωρίζει επίσης στην κατηγορία δωματίου όπου καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 92,5%, αφήνοντας πίσω της τη Θεσσαλία και την Αν. Μακεδονία και Θράκη, ενώ στη σχέση ποιότητας - τιμής καταλαμβάνει την τρίτη θέση πίσω από τις Κυκλάδες και τη Θεσσαλία.

Συνεργασία με Φιέρι

Στο μεταξύ, από τους επαγγελματίες του τουρισμού συνεχίζονται οι προσπάθειες για την τουριστική ανάπτυξη του Νομού μας και της Ηπείρου γενικότερα. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Στάθης Σιούτης βρέθηκε στη γειτονική Αλβανία όπου σε συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο του Φιέρι Armando Subashi συζήτησε τις δυνατότητες συνεργασίας με αμοιβαία οφέλη για τα Γιάννενα και τον Δήμο Φιέρι. 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις σχολικές εκδρομές, καθώς τόσο ο Νομός Ιωαννίνων όσο και η ευρύτερη περιοχή του Φιέρι έχουν πλούσια ιστορία και αξιόλογα μνημεία αποτελώντας ιδανικούς προορισμούς για σχολεία. Παράλληλα, συζητήθηκαν οι δυνατότητες κοινής διοργάνωσης αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, που θα εντείνουν τις τουριστικές μετακινήσεις και θα ευνοήσουν την «ώσμωση» των δύο πολιτισμών, ενώ αναφορά έγινε και στην πιθανότητα αεροπορικής σύνδεσης Ιωαννίνων – Τιράνων.

Όπως δήλωσε ο κ. Σιούτης, «με τον Δήμαρχο του Φιέρι συζητήσαμε για ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και είναι γεγονός πως υπάρχουν πολλές προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των περιοχών μας. Εφόσον τις αξιοποιήσουμε κατάλληλα, θα αυξηθούν οι αμοιβαίες τουριστικές μετακινήσεις με πολλαπλά οφέλη. Άλλωστε, συχνά ομογενείς και Αλβανοί υπήκοοι επισκέπτονται τον Nομό Ιωαννίνων και στηρίζουν την τοπική οικονομία». 

Ο Παρανδριατικός Άξονας

Κατά τη συνάντηση ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στους οδικούς άξονες και τη σημασία τους για τις μετακινήσεις των επισκεπτών και την οικονομία εν γένει. Υπογραμμίζεται πως στην Αλβανία πρόκειται να κατασκευαστεί ο αυτοκινητόδρομος Milot – Fier (μέρος του Παρανδριατικού Άξονα), που θα φέρει πιο κοντά την Κακαβιά με το Μαυροβούνιο. Όπως αναφέρει η Ένωση Ξενοδόχων σε ανακοίνωσή της, υπό κατασκευή βρίσκεται και το τμήμα Thumanë-Kashar. Με την ολοκλήρωση αυτών των τμημάτων η χρονική διάρκεια διέλευσης της Αλβανίας οδικώς θα γίνεται σε δύο ώρες και 30 λεπτά, ενώ με την ολοκλήρωση στα επόμενα τέσσερα χρόνια και του άξονα Γιάννενα - Κακαβιά, θα έχει κανείς τη δυνατότητα από τα Γιάννενα να φτάσει στο Dubrovnik σε μόλις πέντε ώρες και στο Μόναχο σε 12 ώρες.

πηγη.εφημ.ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου