Banner Πανω
 
 
 

Την παραίτηση Δ. Δημητρίου ζητά η αντιπολίτευση στο Επιμελητήριο

 

Την παραίτηση του Δημήτρη Δημητρίου από τη θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, λόγω της υποψηφιότητάς του στις εθνικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ., ζητούν η παράταξη «Ισχυρό Επιμελητήριο» με επικεφαλής τον Γρηγόρη Γκίκα και ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητο Επιμελητήριο» Γιάννης Μήτσης.

Για μείζον ηθικό ζήτημα κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Ισχυρό Επιμελητήριο». «Αν και θεσμικά – νομικά ο κ. Δημητρίου δεν έχει ασυμβίβαστο (τουλάχιστον μέχρι την επίσημη προκήρυξη των εκλογών) και μπορεί να παραμείνει στη θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου, θεωρούμε πως υπάρχει μείζον ηθικό ζήτημα, όταν ο κ. Δημητρίου κάνει προεκλογικό αγώνα ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου», τονίζει χαρακτηριστικά.
Να απεμπλακεί άμεσα από τα επιμελητηριακά πράγματα της περιοχής, για να μην κατηγορηθεί ότι εργαλειοποιεί τη θεσμική θέση του, αξιοποιώντας ενδεχομένως και άλλα μέσα που ως εκ της θέσεώς του, του παρέχονται, για τις ανάγκες του προεκλογικού του αγώνα, τον καλεί ο Γιάννης Μήτσης, ο οποίος δεν παραλείπει να του ευχηθεί και καλή επιτυχία στον εκλογικό στίβο, που αποφάσισε αυτή τη φορά να μετρηθεί.
«Εκδηλώσεις και δραστηριότητες του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, όπως η προγραμματισμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, πρέπει να αποσυνδεθούν χθες… από τον προεκλογικό αγώνα του κ. Δημητρίου. Περαιτέρω, μια εκδήλωση που τα τελευταία χρόνια δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, είναι αυτονόητη υποχρέωση όλων όσοι υπηρετούμε τα επιμελητηριακά πράγματα της περιοχής μας, να την προστατεύσουμε από κομματικές ίντριγκες και αντιπαραθέσεις. Τα κόμματα πρέπει να μείνουν έξω από την πόρτα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων», καταλήγει ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητο Επιμελητήριο».

«Το Επιμελητήριο δε λειτουργεί με όρους εκλογών»

Καμία διάθεση παραίτησης, τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν υπάρχει από την πλευρά του προέδρου του Επιμελητηρίου Δημήτρη Δημητρίου, όπως προκύπτει από δήλωσή του, ωστόσο αφήνει να εννοηθεί ότι θα το πράξει άμεσα με την προκήρυξη των εκλογών, ασκώντας μέχρι τότε κανονικά τα καθήκοντά του.
«Αντιλαμβάνομαι απόλυτα τις “αγωνίες” των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, ωστόσο, όπως καλά γνωρίζουν, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου εκλέγεται από τα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας και δε διορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση.
Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων συνεχίζει τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του για την περαιτέρω ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και δε λειτουργεί με όρους εκλογών. Άλλωστε, σε όσες έχουν πραγματοποιηθεί, καλεσμένοι σε αυτές ήταν στελέχη της κυβέρνησης, καθώς και υπουργοί, που ως διοίκηση του Επιμελητηρίου, μέχρι και σήμερα, είχαμε αγαστή συνεργασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των επιχειρηματιών, καθώς και για την αναπτυξιακή τους πορεία.
Ό,τι έχει αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί, έχει τις εγκρίσεις της Διοικητικής Επιτροπής καθώς και του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, πολλές δε από τις εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν, έχουν σχεδιαστεί ακόμη και από το 2020.
Τέλος, να υπενθυμίσω ότι το ανώτερο θεσμικό όργανο του Επιμελητηρίου είναι το διοικητικό συμβούλιο και όχι τα ΜΜΕ. Οι αξιότιμοι κύριοι επικεφαλής των παρατάξεων είχαν τη δυνατότητα να θέσουν το συγκεκριμένο ζήτημα στο Δ.Σ που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2023 και που προτίμησαν να απέχουν. Παρ’ όλα αυτά, η μέχρι σήμερα πορεία του προέδρου του Επιμελητήριου Ιωαννίνων έχει αποδείξει ότι ακολουθεί απαρέγκλιτα με σεβασμό όσα προβλέπονται από την ελληνική νομοθεσία», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Δημητρίου.

πηγη.Εφημ.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο: Τιμητικό αφιέρωμα στην Βησσανιώτισα μουσικό Μαρία Στούπη...

  Βίντεο: Τιμητικό αφιέρωμα στην Βησσανιώτισα μουσικό Μαρία Στούπη...

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας