Τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου να γίνουν τουριστικός πόλος έλξης!

 

Συνεργασία Υπ. Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιφέρειας

Τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου να γίνουν τουριστικός πόλος έλξης!

Ετοιμάζεται οδηγός για Έλληνες και ξένους επισκέπτες

• Ως έναν από τους σημαντικότερους πόλους έλξης επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων, φιλοδοξεί να καταστήσει το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Πολιτισμού και η Περιφέρεια Ηπείρου τα αρχαία θέατρα της περιοχής μας.
Μαζί με το δραστήριο πολιτιστικό σωματείο «Διάζωμα», στο οποίο ηγείται ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού Σταύρος Μπένος, ξεκινά η υλοποίηση της προβολής των θεάτρων μας σε όλο τον κόσμο, με στόχο βεβαίως την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου, μέσω του μνημειακού τουρισμού. Το πρόγραμμα υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του έτους, για να ξεκινήσει στη συνέχεια η προβολή των θεάτρων.
Για αυτά τα θέματα συζήτησαν στην Αθήνα, η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Πρόεδρος του «Διαζώματος» Σταύρος Μπένος και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, αρμόδιος για θέματα Τουρισμού της Ηπείρου Στράτος Ιωάννου.  

Το σχέδιο…
Συζητήθηκε η καινοτόμος πρόταση που ετοιμάζει η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με το Σωματείο «Διάζωμα» για τη δημιουργία και την τοποθέτηση στην αγορά ενός νέου τουριστικού προϊόντος με αφορμή τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου. Το προϊόν αυτό θα παρέχει τη δυνατότητα μιας βαθιάς  και έγκυρης γνωριμίας με την Ήπειρο με αφορμή τα αρχαία θέατρα και τους αρχαιολογικούς χώρους σε επισκέπτες, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.
«Τόσο η Υπουργός Τουρισμού όσο και η Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού είδαν τη συγκεκριμένη πρόταση ιδιαίτερα θετικά, το να γίνει δηλαδή για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου και η επιτυχία αυτού του εγχειρήματος θα δώσει το έναυσμα να υλοποιηθούν παρόμοιες προτάσεις και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ιωάννου.
***
Μάλιστα, συμφωνήθηκε να υπογραφεί ένα Μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Ηπείρου και το «Διάζωμα», το οποίο θα βοηθήσει σημαντικά την υλοποίηση του πρωτότυπου εγχειρήματος.

Πηγή: ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


 
 
 

RADIO-TZOURLAKOS

Καθημερινές Εκπομπές  18.00μμ--22.00μμ

 

ΤΖΟΥΡΛΑΚΟΣ News
Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας
PayPal Δωρεά με Κάρτα
Ασφαλής πληρωμή μέσω PayPal ή με τη χρεωστική/πιστωτική σας κάρτα.
 

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

Γίνε μέλος της Ομάδας μας στο FB

►Ή 'Ηπειρος στήν Καρδιά μας!!!Τζουρλάκος Ιστός.

twitter

►TikTok

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

tzourlakosTikTok

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας


 

Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου

 

Αδελφότητα Σελλαδιτών Άρτας