Έτοιμα να ζήσουν την εμπειρία του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι τα Γιάννενα, καθώς το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

η ΕΛ.Ε.Τ.Α. διοργανώνει την 1η Ανάβαση Ιωαννίνων στην επαρχιακή οδό που οδηγεί στους Λιγγιάδες. 

Τον αγώνα διοργανώνει το Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ιωαννίνων ΕΛ.ΕΤ.Α και στη «μάχη» με τα χρονόμετρα θα πέσουν 23 πληρώματα, τα περισσότερα εκ των οποίων προέρχονται από την περιοχή μας. Η διοργάνωση έχει όλες τις προϋποθέσεις να μεγαλώσει τα επόμενα χρόνια και να ενταχθεί στο καλεντάρι της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, κάτι που το μαρτυρούν οι συμμετοχές από Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αίγιο και Κέρκυρα. Με τη διαβεβαίωση ότι η Ανάβαση Ιωαννίνων θα γίνει θεσμός και τα επόμενα χρόνια θα εντάσσεται στο πρωτάθλημα αναβάσεων, συνοδεύτηκε η χθεσινή συνέντευξη τύπου.

Να γίνει θεσμός!

Τη χαρά του για την επανεκκίνηση της αγωνιστικής δραστηριότητας του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην περιοχή, μετά από δύο χρόνια απραξίας, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΛΕΤΑ Χρήστος Σαρηγιαννίδης. Όπως τόνισε, αναβιώνει ένας αγώνας που είχε γίνει πιο παλιά, κάνοντας μνεία στην κοινότητα Λιγκιάδων που δέχθηκε να γίνει ο αγώνας στη συγκεκριμένη διαδρομή. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους μεγάλους χορηγούς της διοργάνωσης, καθώς και την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννιτών, το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, το ΕΚΑΒ και την Πυροσβεστική.

Έχει δυνατότητες…

Για μια διοργάνωση, που έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε κάτι πολύ σημαντικό για την περιοχή, έκαναν λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Βασίλης Γοργόλης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ιωαννιτών Βασίλης Ζωγράφος. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Γοργόλης ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος αγώνας εντάσσεται στο πλαίσιο του αθλητικού τουρισμού, καθώς έρχονται πληρώματα από άλλες περιοχές που όχι μόνο μπορούν να συνεισφέρουν στην τοπική οικονομία, αλλά και να αποτελέσουν πρεσβευτές της περιοχής μας στους τόπους τους. Από την πλευρά του, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου υπογράμμισε ότι η διοργάνωση της Ανάβασης στον συγκεκριμένο χώρο δημιουργεί προϋποθέσεις προβολής. «Πάντα οι αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον ειδικά σε μια όμορφη διαδρομή όπως αυτή των Λιγκιάδων», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι ο Δήμος έδωσε τις εγκρίσεις για κλείσιμο δρόμων και ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθεια.

Ο αγώνας

Η διαδρομή μήκους 4 χλμ. ξεκινά από τη διασταύρωση της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Τρικάλων με τους Λιγκιάδες και τερματίζει λίγο πριν την κεντρική πλατεία της μαρτυρικής Κοινότητας. Αύριο, Σάββατο, θα διεξαχθούν οι χρονομετρημένες δοκιμές και την μεθαύριο, Κυριακή τα δύο σκέλη του αγώνα. Ο χώρος των pits, όπου θα γίνει ο αρχικός τεχνικός έλεγχος, θα είναι επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων - Τρικάλων, μετά τη διασταύρωση των Λιγκιάδων προς Μάζια, ενώ ο τελικός τεχνικός έλεγχος και η απονομή των επάθλων θα γίνει στην πλατεία των Λιγκιάδων.

Ο δρόμος προς Λιγκιάδες θα κλείσει αύριο, στις 9 π.μ. και την Κυριακή στις 9.30 π.μ. και θα μείνει κλειστός μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα το μεσημέρι. Μέχρι εκείνη την ώρα οι θεατές θα πρέπει να έχουν πάρει τη θέση τους στη διαδρομή.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω του αγώνα, εκτός του δρόμου προς Λιγκιάδες, κλειστή θα είναι αύριο και η Εθνική Οδός Ιωαννίνων - Τρικάλων, από τον κόμβο Λιγκιάδων έως τη Μάζια, από τις 8 το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Όπως ανέφερε ο Αστυνόμος Α’ του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων Γιώργος Τάσης, πληρώματα της Αστυνομίας θα βρίσκονται στον κόμβο της Αμφιθέας για να εκτρέπουν την κυκλοφορία, ωστόσο δε θα επηρεαστεί η εξυπηρέτηση των ξενοδοχείων και των εστιατορίων στην Αμφιθέα. Η κίνηση από Γιάννενα προς Μάζια και αντίστροφα θα μπορεί να γίνεται μέσω Λογγάδων, ενώ τα βαρέα οχήματα που κινούνται προς Μάζια - Πέραμα - Κακαβιά δε θα εξέρχονται στον κόμβο Ζαγορίου στην Εγνατία Οδό αλλά θα συνεχίζουν για την έξοδο στον κόμβο Ιωαννίνων.

πηγη.Εφημ.ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου