Η ΚΟΝΙΤΣΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΗΣ Εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου

 

Οι τριήμερες εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου έγιναν στην Κόνιτσα 10 με 12 Ιουλίου από την Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης και τον Δήμο Κόνιτσας. Τον απολογισμό των εκδηλώσεων κάνει ανακοίνωση του Δήμου Κόνιτσας στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων:

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα με επίσκεψη και ξενάγηση στην πατρική οικία του Αγίου Παϊσίου και παράκληση στο εξωκλήσι της Αγίας Βαρβάρας, όπου ο Άγιος είχε την πρώτη θεοπτία, παρουσία της Υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρίας Κεφάλα.

Την Τρίτη τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Στομίου, όπου μόνασε ο Άγιος και το απόγευμα της ίδιας μέρας Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, ιερουργούντων των Μητροπολιτών Άρτης κ.κ. Καλλινίκου, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου και Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα. Κατά τη διάρκεια του εσπερινού έγινε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Παϊσίου από το Ναό ως την πατρική οικία του Αγίου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Κόνιτσας «Ελευθέριος Χ. Παγγές» με μαέστρο τον Χρήστο Γεωργάνο.

Την Τετάρτη τελέστηκε πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ναό του Αγίου Κοσμά, παρουσία των Αρχών. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου δεξιώθηκε τους δημότες και τις Αρχές στο δημαρχείο.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι Μητροπολίτες Άρτης κ.κ. Καλλίνικος, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος και Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας, ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου, η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο τέως Βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης, ο Διοικητής της VIII Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Παππάς Γεώργιος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Ταξίαρχος Μουσελίμης Βασίλειος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Διοικητής Διαβιβάσεων του Γ’ Σώματος Στρατού Ταξίαρχος Βαλαλής Κωνσταντίνος, ο Υποδιοικητής της 8ης Μ/Π Ταξιαρχίας Συνταγματάρχης ΠΖ Γιώτης Βασίλειος, ο Διοικητής του 8ου Λόχου Διαβιβάσεων Σκουλάς Μιχαήλ, ο Διοικητής του 583 Τ.Π. Αντισυνταγματάρχης ΠΖ Χαλάστρας Περικλής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων Αζέλης Γεώργιος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας Υπαστυνόμος Β’ Παναγιώτης Νάκος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας Αντιπύραρχος Παύλου Βασίλειος, κα..

Ο Δήμαρχος εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου και όλων των συνδημοτών ευχαριστεί τις εκκλησιαστικές, πολιτικές, στρατιωτικές,  αστυνομικές αρχές και τους πολίτες που τίμησαν με την παρουσία τους το τριήμερο των εκδηλώσεων, καθώς και το προσωπικό του Δήμου για την άψογη συνεργασία και την άρτια οργάνωση των εκδηλώσεων.

Την Πέμπτη οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με έκθεση ανέκδοτων φωτογραφιών του Αγίου Παϊσίου στο δημαρχείο και ομιλία από τον πατέρα Χρήστο Μήτσιο με θέμα: «Προσωπικές εμπειρίες από τον Άγιο Παΐσιο, το Άγιο Όρος και τον Μητροπολίτη Σεβαστιανό».

πηγη.Εφημ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου