Πολλές οι δυνατότητες για τους απόφοιτους της Γαλακτοκομικής Σχολής

 

Πολλές είναι οι επαγγελματικές δυνατότητες που ανοίγονται στους απόφοιτους της Γαλακτοκομικής Σχολής καθώς εκτός του ό,τι γίνονται ανάρπαστοί από μεγάλες βιομηχανίες μπορούν και οι ίδιοι να δημιουργήσουν δικά τους τυροκομεία.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα καλλιεργούνται και άλλες προοπτικές για τους απόφοιτούς της σχολής αφού μεγάλες εταιρείες τροφίμων και όχι μόνο δημιουργούν επιχειρήσεις delicatessen  που είναι στοχευμένες σε τυριά και σε άλλα προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Οι προοπτικές αυτές ολοένα και διευρύνονται σύμφωνα και με την διευθύντρια Αλεξάνδρα Μέγα που προσπαθεί μαζί με το υπόλοιπο εκπαιδευτικό προσωπικό να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την σχολή και να πετύχει περισσότερα για τους αποφοίτους.

«Η αλήθεια είναι πως θέλουμε και προσπαθούμε να κάνουμε περισσότερα για τους απόφοιτους της σχολής. Οι δυνατότητες είναι πολλές καθώς τόσο από τις βιομηχανίες όσο και από τις εταιρείες υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Πολλά από τα παιδιά έρχονται γιατί θέλουν να ασχοληθούν με τα δικά τους τυροκομεία. Θέλουν να τα εκσυγχρονίσουν και να δημιουργήσουν δικά τους προϊόντα. Ωστόσο, υπάρχουν καλές επαγγελματικές ευκαιρίες και για παιδιά που θέλουν να εργαστούν σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Αθήνα. Πολλές επιχειρήσεις εξειδικεύονται σε τυριά ή ζητούν εξειδικευμένο προσωπικό με γνώσεις για τυριά», αναφέρει η κα Μέγα τονίζοντας πως τα ποιοτικά τυριά έχουν το δικό τους κοινό που μάλιστα είναι διατεθειμένο να καταβάλει υψηλό τίμημα για να το γευτεί.

Βραβευμένα τυριά

Οι σπουδαστές πάντως της Γαλακτοκομικής δείχνουν τις απεριόριστες δυνατότητες. Τυριά με μαστίχα ή με βότανα κερδίζουν σε γεύση και αποσπούν βραβεύσεις.

«Πολλά από τα τυριά των παιδιών έχουν αποσπάσει βραβεία και αυτό δείχνει την δυναμική και φυσικά τις δυνατότητες των σπουδαστών», καταλήγει η κα Μέγα.

Στο μεταξύ, Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) Ιωαννίνων – Γαλακτοκομική Σχολή του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ πρόκειται να διαθέσει, με στόχο την κάλυψη αναγκών ευπαθών κοινωνικά ομάδων και ατόμων 1.997 κιλά τυροκομικών προϊόντων. Τα προϊόντα αυτά παρήχθησαν στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Δικαίωμα Υποβολής Αίτησης έχουν φορείς της Κεντρικής Κυβέρνησης, στα πλαίσια ενάσκησης του κοινωνικού τους έργου, άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (Οργανισμοί, ΟΤΑ α’ και β’ Βαθμού, Γηροκομεία) ή ιδιωτικού δικαίου (Εκκλησιαστικά Ιδρύματα, Ιδρύματα Α.Κ., ιδιωτικά Γηροκομεία) και Ενώσεις Προσώπων (Σύλλογοι Α.Κ.) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που έχουν συσταθεί νόμιμα στην Ελλάδα και έχουν αποδεδειγμένα φιλανθρωπικό ή κοινωφελή σκοπό που, ρητά αναλαμβάνουν την υποχρέωση να διαθέσουν, περαιτέρω, δωρεάν και με ίδιο κόστος, τα δωρεάν, εκ μέρους του ΙΕΚ, διατιθέμενα σε αυτούς προϊόντα και αγαθά σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Οι ενδιαφερόμενοι φορείς/ιδρύματα φιλανθρωπικού ή κοινωφελούς σκοπού υποχρεούνται, εφόσον επιλεγούν, να διαθέτουν τα εν λόγω προϊόντα και αγαθά χωρίς κανένα αντάλλαγμα, αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση και την κάλυψη αναγκών των ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν έως τις 24/01/2024 Αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Γράφει.Η ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

πηγη.Εφημ.ΠΡΩΪΝΑ ΝΕΑ

Θέλεις πραγματικά να γνωρίσεις την Ήπειρο;;Επισκέψου και κάνε και εγγραφή στο κανάλι μας TZOURLAKOS στο youtube και διάλεξε ένα από τα 1300 βίντεο μέχρι στιγμής!


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου