Πανέτοιμος για τη λειτουργία του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης
Πανέτοιμος για τη λειτουργία του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
Καθόλα έτοιμος είναι ο Δήμος Ιωαννιτών και το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης να αναλάβει τη λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, μετά την μεταφορά τις αρμοδιότητας αυτής στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκησης.
Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης αναμένεται να λειτουργήσει εντός του Μαρτίου, καθώς απομένουν οι αποφάσεις των υπηρεσιών του Υπουργείου για την τοποθέτηση των επιμορφωτών και για την έγκριση του χώρου υλοποίησης μέσα από τις προτάσεις που κατέθεσε η αρμόδια αντιδήμαρχος Π. Τσίλη.
Μέσω του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, χρηματοδοτούνται Προγράμματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων, που απευθύνονται σε όλους τους πολίτες, σε πεδία όπως ο οικονομικός εγγραμματισμός, η επιχειρηματικότητα, η πράσινη ανάπτυξη/περιβάλλον, οι νέες τεχνολογίες, οι ξένες γλώσσες και ο πολιτισμός.
Ο Δήμος Ιωαννιτών είναι ένας από τους ελάχιστους δήμους της χώρας όπου θα ξεκινήσουν τα προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων με τη λειτουργία του Κέντρου άμεσα, όπως αναδείχθηκε στη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποί του και ιδιαίτερα η αντιδήμαρχος Παρασκευή Τσίλη με τους εκπροσώπους της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.
Ο Δήμος Ιωαννιτών φάνηκε πως είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη της λειτουργίας του Κέντρου προτείνοντας θεματικές ενότητες, αλλά και χώρους που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τα μαθήματα.
Όπως ανέφερε η κα Τσίλη υπήρξε συστηματική και έγκαιρη προετοιμασία και η υπογραφή των σχετικών προγραμματικών συμβάσεων, ενώ προτάθηκαν σχολικές μονάδες και αίθουσες που θα μπορούσαν να «φιλοξενήσουν» το πρόγραμμα, τόσο στην πόλη των Ιωαννίνων όσο και στις δημοτικές ενότητες.
Μία ακόμη εξέλιξη είναι ότι από τα στελέχη του υπουργείου υπήρξε θετική απάντηση στο αίτημα για την παραχώρηση του σύγχρονου εξοπλισμού του πρώην Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στο νέο πρόγραμμα.
Η κα Τσίλη εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις εξελίξεις και υπογράμμισε την ευθύνη που αναλαμβάνει ο Δήμος, με δεδομένο πως το προσωπικό είναι λιγοστό.
«Ευελπιστώ ότι θα καταφέρουμε να το λειτουργήσουμε, η ευθύνη είναι μεγάλη. Όμως θέλουμε να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας γιατί βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα προγράμματα. Ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες ο κόσμος αναζητά διεξόδους και η Διά Βίου Μάθηση μπορεί να τις δώσει», σημείωσε.
Πηγή: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ





























