Banner Πανω
 
 
 

Καταφύγιο και κλεμμένων αυτοκινήτων από την Ήπειρο το Λαζαράτι

 Καταφύγιο και κλεμμένων αυτοκινήτων από την Ήπειρο το Λαζαράτι

Το Λαζαράτι, μία αλβανική κωμόπολη, 25 χιλιόμετρα από τα σύνορα, φαίνεται ότι αποτελεί το καταφύγιο και για κλεμμένα αγροτικά αυτοκίνητα και φορτηγά από την Ήπειρο. Είναι η ίδια περιοχή που στις αρχές του 2009 και μετά τα εκτεταμένα επεισόδια στην Αθήνα είχαν μεταφερθεί ρούχα, παπούτσια ακόμη και κοσμήματα και διατίθονταν προς πώληση. Το θέμα είχε αποκαλύψει τότε το Epiruspost.gr το οποίο είχε βρεθεί στο χώρο που είχε μετατραπεί σε... πολυκατάστημα και είχε καταγράψει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσαν οι συμμορίες.

Τους τελευταίους μήνες κάτι ανάλογο συμβαίνει και με αυτοκίνητα, τα οποία διαμορφώνονται ειδικά με την τοποθέτηση δεξαμενών και χρησιμοποιούνται ώστε να ποτίζονται οι χασισοφυτείες. Η υπόθεση είναι γνωστή στις ελληνικές διωκτικές αρχές, οι οποίες - σύμφωνα με πληροφορίες - σε διασυνοριακή συνάντηση με την αλβανική αστυνομία, πριν από δύο μήνες, έθεσαν το θέμα, ζητώντας να κατασχεθούν και να επιστραφούν τα κλεμμένα οχήματα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα έως σήμερα.

 Η καλλιέργεια της ινδικής κάνναβης στο Λαζαράτι ξεκίνησε στα μέσα τις δεκαετίας του ενενήντα, ενώ από τότε μέχρι σήμερα έχει "αξιοποιηθεί" κάθε τετραγωνικό γης, ακόμη και μέσα στον οικισμό. Η παραγωγή, χρόνο με το χρόνο, αυξάνει και αξίζει να σημειωθεί ότι, μόνο στην Ήπειρο, έχουν κατασχεθεί 11,2 τόνοι χασίς, που προορίζονταν για την ελληνική αγορά.

Τις τελευταίες ημέρες, στη Θεσπρωτία και τα Γιάννενα κατασχέθηκαν περίπου 900 κιλά χασίς, τα οποία "πέρασαν" από τα σύνορα Αλβανοί διακινητές, με τη βοήθεια Ελλήνων συνεργών τους. Τις δραστηριότητες των ελληνοαλβανικών κυκλωμάτων διευκολύνουν τα χερσαία σύνορα (μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας) καθώς υπάρχουν πολλά περάσματα μέσα στα δύσβατα βουνά της μεθορίου.

Το Λαζαράτι απέχει 25 χιλιόμετρα από τον συνοριακό σταθμό της Κακκαβιάς και έχει 4000 κατοίκους. Οι κατοικίες έχουν την μορφή καστρόσπιτων και το σύνολο των οικογενειών ασχολείται με την καλλιέργεια χασίς, χωρίς ποτέ μέχρι σήμερα η Αλβανική αστυνομία να έχει καταφέρει να ελέγξει την περιοχή.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, πέραν της ελληνικής αγοράς, το "προϊόν" διοχετεύεται και στην Ευρώπη, μέσω του Κοσόβου. Μάλιστα, στην Ολλανδία έχει αποκτήσει "ταυτότητα" και στο διαδίκτυο κυκλοφορούν και σχετικά διαφημιστικά βίντεο.

Πηγή: EpirusPost.gr


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...