Banner Πανω
 
 
 

«Να γίνουν τα Γιάννενα η Φλόριντα της Ευρώπης»

 Γιάννενα η Φλόριντα της Ευρώπης»

-Κατά της ίδρυσης ΕΟΖ στο Πωγώνι ο Πάνος Καμμένος

– Υπέρ της ανάπτυξης της παραμεθορίου και της δημιουργίας Κέντρου Εκπαίδευσης Γενικής Αεροπορίας, αλλά και της ίδρυσης Πολυτεχνικής Σχολής

Σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την Ήπειρο, όπως η επανεκκίνηση της Ιόνιας Οδού, τα έργα στο Αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, η ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής, η καλπάζουσα ανεργία, αλλά κυρίως η ίδρυση Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στο Πωγώνι, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος, ο οποίος βρέθηκε στην πόλη μας για το προσυνέδριο του κόμματος.

Ο κ. Καμμένος είχε την ευκαιρία να μιλήσει με διάφορους φορείς της Περιφέρειάς μας, οι οποίοι του έκαναν γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και η Ήπειρος, ο τόπος των Ευεργετών, όπως τη χαρακτήρισε, στους τομείς της Ανάπτυξης, της Παιδείας και της Απασχόλησης, προβλήματα για τα οποία το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κατέθεσε προτάσεις κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Σε αυτό που στάθηκε ιδιαιτέρως ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είναι η ίδρυση Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στο Πωγώνι, την οποία συνδύασε με την ανακοίνωση ίδρυσης Κέντρου Κράτησης Λαθρομεταναστών, η οποία έγινε κατά τη διάρκεια επίσκεψης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια στα Γιάννενα.

Όπως είπε ο κ. Καμμένος, οι λαθρομετανάστες θα απασχοληθούν στις ΕΟΖ, όπως προβλέπουν και τα Μνημόνια, οδηγώντας σε «κονσερβοποίηση» της παραμεθορίου και απομονώνοντας τους ανέργους των περιοχών, όπου προβλέπεται η ίδρυσή τους.

Απόρησε μάλιστα, με τη θετική γνωμοδότηση των τοπικών αρχών και κάλεσε τους Ηπειρώτες να αντιδράσουν τώρα, πριν δημιουργηθεί ένα σοβαρό εθνικό και οικονομικό πρόβλημα, όπως είπε.

Ιόνια Οδός και Αεροδρόμιο

Ο Πρόεδρος του κόμματος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα Μέσα Ενημέρωσης της περιοχής μας, τοποθετήθηκε αρχικά για το θέμα της Ιόνιας Οδού, ένα θέμα που απασχολεί ιδιαιτέρως την περιοχή μας, η οποία και περιμένει καλά νέα από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων, ώστε να ξεκινήσουν ξανά τα έργα και να ολοκληρωθεί το έργο.

Όπως είπε ο κ. Καμμένος, κομμάτια που έχουν ήδη κατασκευαστεί καταρρέουν λόγω στασιμότητας, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση προωθεί διορισμούς μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων για την ολοκλήρωση του έργου, ενώ προχωρά και στην παραχώρηση κονδυλίων σε Τρίτες χώρες.

Στο πλαίσιο αυτό, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» ζητούν από το Κεντρικό Κράτος χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης όχι μόνο της Ιόνιας Οδού, αλλά και των υπολοίπων «παγωμένων» οδικών έργων.

Ο κ. Καμμένος, παραμένοντας στον τομέα των Έργων, αναφέρθηκε ακολούθως στο Αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, προτείνοντας να αξιοποιηθεί μαζί με το ιστορικό Αεροδρόμιο του Κατσικά, αλλά και τις δυνατότητες που παρέχει η Παμβώτιδα για πτήσεις υδροπλάνων, ώστε να καταστούν τα Γιάννενα Κέντρο Εκπαίδευσης Γενικής Αεροπορίας.

«Να γίνουν τα Γιάννενα η Φλόριντα της Ευρώπης», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανεργία

Όσον αφορά στον τομέα της Απασχόλησης, ο οποίος έχει πληγεί τα μέγιστα από την ύφεση, με αποτέλεσμα τα ποσοστά της ανεργίας στην Ήπειρο να είναι δυσθεώρητα, ο κ. Καμμένος έκανε γνωστή την πρόταση του κόμματός του για δημιουργία Εθνικού Λογαριασμού, μέσω του οποίοι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν βάλει «λουκέτο» λόγω οφειλών, να τις εξοφλήσουν σε δόσεις και να επαναλειτουργήσουν, επαναπροσλαμβάνοντας τους απολυμένους εργαζόμενους.

«Αυτή είναι η νέα τάξη πραγμάτων που συναντάμε εδώ στα Γιάννενα, βλέπουμε να κλείνουν τα μαγαζιά, βλέπουμε η κάθε μικρομεσαία επιχείρηση να «πνίγεται» από τα νέα χαράτσια και τους νέους φόρους. Βλέπουμε παντού ‘λουκέτα’. Είναι πλέον πολυτέλεια για μια μικρομεσαία επιχείρηση να είναι έξω από τον ‘Τειρεσία’. Είναι σχεδόν μικρή μειοψηφία οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα» σημείωσε.

Παράλληλα πρότεινε επιστροφή των νέων στη πρωτογενή παραγωγή, με την προϋπόθεση όμως αυτή να στηριχθεί από το Κράτος.

Πολυτεχνική Σχολή

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί τέλος και για το σχέδιο «Αθηνά», το οποίο προβλέπει προσάρτηση του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών κι Επιστημών της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κάνοντας λόγο για ένα σχέδιο που εκπονήθηκε από ιδιωτική εταιρεία, χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια και αντιπροτείνοντας την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο τοπικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

«Τη στιγμή που εκκρεμεί η μεταφορά του Τοσιτσείου στην Ήπειρο, υποβαθμίζεται το Πανεπιστήμιο μέσω του σχεδίου, αλλά και λόγω των περικοπών, που έχουν σαν αποτέλεσμα οι φοιτητές να κάνουν μάθημα σε παγωμένες αίθουσες» τόνισε με νόημα ο κ. Καμμένος.

Πυρά κατά κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ στο προσυνέδριο στα Γιάννενα

Κάλεσμα για συγκρότηση Δημοκρατικού - Πατριωτικού Τόξου

Το Σάββατο, συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη δημιουργία του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» και ο Πρόεδρος του τα στελέχη του, αλλά και επικεφαλής και μέλη των κινημάτων του, επέλεξαν να σηματοδοτήσουν την ημέρα αυτή, πραγματοποιώντας το προσυνέδριο τους στα Γιάννενα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Καμμένος, αφού έκανε εκτενή αναφορά στους Ηπειρώτες Ευεργέτες, οι οποίοι όπως είπε «άνοιξαν τους κρουνούς του πνεύματος και ήρθε η απελευθέρωση της πατρίδας μας», έβαλλε κατά της Τριτοκομματικής κυβέρνησης, η οποία έχει οδηγήσει τη χώρα στη σκλαβιά όπως είπε.

Μάλιστα, απευθυνόμενος προς τους Ηπειρώτες αλλά και όλους τους Έλληνες, υπογράμμισε ότι «θα γιορτάσουμε μαζί την απελευθέρωση της Ελλάδος από την ξένη κατοχή».

«Εκατό χρόνια ακριβώς μετά την απελευθέρωση των Ιωαννίνων είμαστε στη χρονιά εκείνη που η Ελλάδα είναι πάλι σκλαβωμένη, ζούμε στη χώρα εκείνη που ενώ θα έπρεπε εδώ στην πρωτεύουσα του νομού Ιωαννίνων να εορτάζονται τα 100 χρόνια, έρχεται εγκύκλιος από το υπουργείο Παιδείας, της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου - Κουβέλη, με τη βοήθεια και την ψήφο της κ. Ρεπούση, που απαγορεύει να παρελάσουν τα παιδιά, παρά μόνο οι παραστάτες, για να μη θιχθούν οι επίσημοι.

Εμείς λοιπόν τους λέμε από εδώ, από τα Γιάννενα ότι εμείς θα παρελάσουμε, θα επαναφέρουμε στην πατρίδα μας τις αξίες και τις αρχές με τις οποίες ελευθερώθηκε η Ελλάδα από το ζυγό με τα όπλα και τα άρματα, ενώ τώρα πηγαίνει να σκλαβωθεί από τις οικονομικές δυνάμεις και τους τραπεζίτες» τόνισε με νόημα ο κ. Καμμένος.

«Όχι» στην κυβέρνηση κατοχής

Από τα πυρά του Προέδρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» δε γλίτωσε ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τον να σταματήσει να επισκέπτεται «εκείνους οι οποίοι ουσιαστικά επιβάλλουν την ξένη κατοχή στην χώρα μας» και να έρθει η αντιπολίτευση «μαζί με όσους απέμειναν και έχουν «τσίπα» στην Βουλή και από τα κόμματα της συγκυβέρνησης και να ανατρέψουμε αυτή την στιγμή την κυβέρνηση κατοχής, η οποία σκλαβώνει τον ελληνικό λαό» όπως είπε.

Κλέινοντας ο κ. Καμμένος απηύθυνε κάλεσμα δημιουργίας Δημοκρατικού – Πατριωτικού Τόξου, ώστε να σταματήσουν οι προσπάθειες για κατάργηση της εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων.

«Δεν είναι τυχαίο ότι απαγορεύθηκαν τραγούδια στην παρέλαση για τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης, για να μην θιγούν, λένε, οι Τούρκοι οι οποίοι σκλάβωσαν αυτόν εδώ τον τόπο. Δεν είναι τυχαίο και βλέπουμε η προσπάθεια που γίνεται είναι να μην υπάρχει εθνική ταυτότητα και εθνική συνέχεια. Η απάντηση είναι η δημιουργία αυτού του πατριωτικού και δημοκρατικού μετώπου, ένα μέτωπο το οποίο γνωρίζουμε όλοι» σημείωσε.

Το προσυνέδριο ήταν αφιερωμένο στην Υγεία και το παρόν έδωσαν τοπικά στελέχη, αλλά και φίλοι του κόμματος, ενώ τοποθετήθηκαν εκτός από τον Πάνο Καμμένο, οι επικεφαλής της Νεολαίας Μανταλένα Παπαδοπούλου και του τομέα Υγείας Παναγιώτης Μελάς, οι οποίοι απηύθυναν κάλεσμα στους πολίτες να καταθέσουν τις απόψεις τους στο δρόμο προς το συνέδριο.

Αίσθηση προκάλεσαν ωστόσο οι αναφορές του κ. Καμμένου, αλλά και του υπευθύνου του Γραφείου του Κώστα Χαραλαμπόπουλου στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη για την απουσία των αυτοδιοικητικών από το προσυνέδριο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».

«Ο κ. Περιφερειάρχης, όργανο του κ. Φούχτελ, αποφάσισε σήμερα και ενώ εξαγγείλαμε το προσυνέδριο των ‘Ανεξάρτητων Ελλήνων’, να υποχρεώσει τους Δημάρχους και τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να βρεθούν σε συνέδριο. Του στέλνουμε ένα μήνυμα: σε όλη την Ελλάδα η Αυτοδιοίκηση θα περάσει από τους υπαλλήλους του Φούχτελ, σε δυνάμεις δημοκρατικές και πατριωτικές» είπε ο κ. Καμμένος.

Ο κ. Χαραλαμπόπουλος αναφερόμενος στους στόχους του κόμματος, τόνισε ότι περιλαμβάνουν τη δημιουργία «ασπίδας» γύρω από όλους τους εργαζόμενους, ώστε όλοι μαζί να βγάλουν τη χώρα μας από την κρίση, ενώ κάλεσε τους Ηπειρώτες, αλλά και όλους τους Έλληνες να αντιδράσουν στις πολιτικές του Μνημονίου.

Τέλος, στις εργασίες του προσυνεδρίου βρέθηκε και ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος, στο πλαίσιο του οδοιπορικού του και απηύθυνε χαιρετισμό.

«Λαμπρό παράδειγμα το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας»

«Λαμπρό» παράδειγμα για το Λιμενικό Σώμα αποτελεί το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, λόγω των μεγάλων επιτυχιών του στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και στη δίωξη των ναρκωτικών, σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο.

Ο πρώην Προϊστάμενος του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής επισκέφθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, όπου συναντήθηκε με τον Κεντρικό Λιμενάρχη, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους λιμενοφύλακες, με τους οποίους συζήτησαν τα θέματα που αφορούν το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας και το Λιμενικό Σώμα, ενώ είχε ξεχωριστή συνάντηση με το Σωματείο των Λιμενικών, οι οποίοι του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή.

Όπως δήλωσε ο κ. Καμμένος «Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή επισκέφθηκα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας. Επιθυμώ να συγχαρώ ιδιαίτερα τον κ. Λιμενάρχη και το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου για τις μεγάλες επιτυχίες στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και στη δίωξη των ναρκωτικών.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας σχηματίζει τις περισσότερες δικογραφίες μετά το αστυνομικό τμήμα Ομονοίας. Αποτελεί λαμπρό παράδειγμα για το Λιμενικό Σώμα, που παρά τις αντίξοες συνθήκες, την επίθεση στα οικονομικά των Λιμενικών, τη στέρηση ακόμα και του δικαιώματος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος συνεχίζουν και επιτελούν ευόρκως το καθήκον τους».

Πηγή: ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...