Banner Πανω
 
 
 

Συλλυπητήρια από το ΤΕΙ Ηπείρου στις οικογένειες των δύο σπουδαστών

 Συλλυπητήρια από το ΤΕΙ Ηπείρου στις οικογένειες των δύο σπουδαστών

Και ψήφισμα του τμήματος Χημείας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων

tei artaΤα θερμά τους συλλυπητήρια αλλά και την συμπάθειά τους για τον άδικο χαμό των φοιτητών του ΤΕΙ Λάρισας καθώς και των τριών συμφοιτητών του που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της πόλης εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους ο πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου, Ευριπίδης Γλαβάς αλλά και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης, Κωνσταντίνος Μπουραντάς.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής: «Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή μας λύπη και συμπάθεια για τον άδικο χαμό των φοιτητών του ΤΕΙ Λάρισας καθώς και των βαρέων πασχόντων και είναι άδικο η νεολαία μας να στερείται βασικά αγαθά όπως είναι η σίτιση και η θέρμανση, που δυστυχώς συμβαίνει και σε πολλούς φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου».

Σε ότι αφορά την κατάσταση της υγείας των τριών σπουδαστών για τους δύο τα νέα είναι ευχάριστα καθώς παρουσιάζουν σημάδια βελτίωσης.

Αποσωλήνωθηκε και έχει επαφή με το περιβάλλον ο ένας εκ των τριών φοιτητών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Λάρισας μετά το τραγικό περιστατικό με το αυτοσχέδιο μαγκάλι την περασμένη Πέμπτη που κόστισε τη ζωή σε δύο νέα παιδιά.

Και ο δεύτερος φοιτητής, από τα Γιάννινα, που από τη αρχή ήταν σε πιο ελαφριά κατάσταση -με μάσκα οξυγόνου- είχε ήδη επαφή και με τους οικείους του και αναμενόταν να βγει και από την εντατική, ακόμα και χθες, και να συνεχίσει τη νοσηλεία του στην πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου.

Στάσιμη και κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του τρίτου φοιτητή που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και παραμένει διασωληνωμένος.

Σε σιωπηρή διαμαρτυρία συμμετείχαν το απόγευμα της Κυριακής εκατοντάδες Λαρισαίοι, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Ενεργών Πολιτών της πόλης, στη μνήμη των δυο φοιτητών.

Οι πολίτες, στάθηκαν επί ώρα σιωπηλοί στην Κεντρική Πλατεία, κρατώντας αναμμένα κεριά υπό τους ήχους διακριτικής μουσικής που έπαιζε νεανικό συγκρότημα, αποχαιρετώντας έτσι τους δύο άτυχους νέους, η απώλεια των οποίων συγκλόνισε την πόλη και στέλνοντας παράλληλα μήνυμα διαμαρτυρίας προς την πολιτεία.

Ανάλογη δράση πραγματοποιήθηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ψήφισμα από το τμήμα Χημείας

Τα μέλη της Γ.Σ. του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συντετριμμένα στο άκουσμα της είδησης του θανάτου των δυο φοιτητών του ΤΕΙ Λάρισας και το σοβαρό τραυματισμό άλλων τριών συμφοιτητών τους, στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν, εκφράζουν τη θλίψη τους και την αμέριστη συμπαράσταση τους στις οικογένειες των Νέων και την Ακαδημαϊκή Κοινότητα του ΤΕΙ Λάρισας.

Στο ψήφισμα που εξέδωσαν αναφέρουν τα εξής: «Το συγκεκριμένο συμβάν μόνο ως ατύχημα δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί. Είναι μια δολοφονία με γνωστούς δράστες. Ο ηθικός αυτουργός του άδικου χαμού των νέων ανθρώπων είναι η πολιτική που αμφισβητεί και υπονομεύει σταθερά το δικαίωμα στη μόρφωση. Είναι η πολιτική που θέλει τους φοιτητές να εκπαιδεύονται σε παγωμένα αμφιθέατρα, που αδιαφορεί για το δικαίωμα στη δουλειά, την υγεία, και κάθε κοινωνικό δικαίωμα των νέων και των εργαζομένων. Είναι η ίδια πολιτική που δολοφονεί καθημερινά τα όνειρα της νέας γενιάς. Ως ακαδημαϊκοί Δάσκαλοι δεν μπορούμε να ανεχτούμε να τίθενται οι ζωές και η ακεραιότητα των φοιτητών μας στη λογιστική ζυγαριά Τροϊκανών και Κυβερνόντων. Απαιτούμε την άμεση βελτίωση της φοιτητικής μέριμνας στο επίπεδο των αναγκών του κάθε φοιτητή. Απαιτούμε την οικονομική επιχορήγηση των Πανεπιστημίων στο ύψος των πραγματικών τους αναγκών».

Πηγή: ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ


 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...