Banner Πανω
 
 
 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Αλλάζει εικόνα το Πέραμα με δύο μεγάλα έργα

 Αλλάζει εικόνα το Πέραμα με δύο μεγάλα έργα


Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, έρχεται και η ανάπλαση της παραλίμνιας ζώνης

 

Τη δυνατότητα για μία πραγματική ώθηση ανάπτυξης, αλλά και βελτίωση των συνθηκών ζωής στο Πέραμα δίνουν τα δύο μεγάλα έργα ανάπλασης της περιοχής που έχει προγραμματίσει ο δήμος.

Για το πρώτο, αυτό που αφορά τον οικισμό, υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο και τον ανάδοχο η σύμβαση για την έναρξη του έργου ανάπλασης του ιστορικού κέντρου Περάματος.

Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 687 χιλιάδες ευρώ και με την ολοκλήρωσή του επιτυγχάνεται η αισθητική και λειτουργική ανάδειξη του παραδοσιακού κέντρου.

Αναλυτικά το έργο περιλαμβάνει:

• μετατροπή των δρόμων, σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, χαμηλής ταχύτητας, με συνύπαρξη αυτοκινήτων και πεζών και παράλληλη λήψη μέτρων για εξασφάλιση της ασφάλειας των κινήσεων

• δημιουργία τεχνητών “εμποδίων” για αποθάρρυνση της υπερτοπικής κίνησης και υποχρεωτική μείωση της ταχύτητας των αυτοκινήτων (π.χ. μαρμάρινα κράσπεδα, φυτεύσεις, φωτιστικά κλπ)

• απαγόρευση στάθμευσης αυτοκινήτων σε όλο το μήκος των δρόμων

• αποξήλωση των πεζοδρομίων (όπου υπάρχουν), ενιαία στάθμη πλακόστρωσης της οδού σε όλο το πλάτος (από κτίριο σε κτίριο), και σήμανση των κινήσεων με διαφοροποίηση των υλικών επίστρωσης.

• συμπλήρωση του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων.

• εγκατάσταση νέου ηλεκτροφωτισμού

τρεις ζώνες πρασίνου με στάση πεζών (παγκάκια), φωτισμό και κάδο απορριμμάτων, εκ των οποίων η μία θα αποτελεί ταυτόχρονα και παιδότοπο περιλαμβάνοντας ειδικό εξοπλισμό (ξύλινο παιχνίδι κούνια). Στον ίδιο χώρο πρασίνου επρόκειτο να κατασκευαστεί τοίχος αντιστήριξης χωμάτων ύψους 2,5 μέτρων, μήκους 16,10 μέτρα και πλάτους 1,00-0,50 μέτρα , καθ ότι οι δρόμοι από τους οποίους περιβάλλεται ο συγκεκριμένος χώρος πρασίνου παρουσιάζουν έντονη υψομετρική διαφορά μεταξύ τους.

«Το έργο θα ξεκινήσει άμεσα και φυσικά θα αναβαθμίσει σημαντικά την περιοχή. Παράλληλα υπογράφεται η σύμβαση και το μεγάλο έργο ανάπλασης της παραλίμνιας ζώνης. Πρόκειται για δύο παρεμβάσεις που θα αλλάξουν όψη στο Πέραμα και θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις τουριστικής αξιοποίησης και ανάπτυξης» υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φ. Φίλιος κάνοντας αναφορά και στο δεύτερο έργο, την ανάπλαση της παραλίμνιας περιοχής που όπως τόνισε σύντομα θα δώσει επίσης καλές ειδήσεις.

Προχωρά το αποχετευτικό του Δροσοχωρίου

Υπογράφηκε χτες από το Δήμαρχο και τον ανάδοχο η σύμβαση για το έργο κατασκευής αποχετευτικού δικτύου ομβρίων στο Δροσοχώρι.

Αναδείχθηκε, ακόμα προσωρινός μειοδότης για το έργο διαμόρφωσης κοινόχρηστου χώρου μεταξύ δημοτικών σχολείων Μουζακαίων.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 654.000 ευρώ και είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, στα ολοκληρωμένα σχέδια για την αγροτική αναγέννηση

Αφορά στην διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου μεταξύ των δημοτικών σχολείων στους Μουζακαίους ο οποίος θα μετατραπεί σε πλατεία   με στόχο την δημιουργία ενός σύγχρονου αστικού πάρκου με χώρους πρασίνου, που θα απευθύνεται μεν στους κατοίκους της περιοχής αλλά θα αποτελεί και πόλο έλξης κι αναψυχής για την ευρύτερη περιοχή.

πηγη.Πρωινά Νέα • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...