Banner Πανω
 
 
 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Δεν βρήκε... φίλους η πρωτοβουλία της Περιφέρειας

 Δεν βρήκε... φίλους η πρωτοβουλία της Περιφέρειας


Απογοητευτική η συμμετοχή στο «Epirus Friendly Shopping βγαίνουμε φθηνά, ψωνίζουμε φθηνά»

ekptwseis-2-thumb-largeΜικρή ως ελάχιστη είναι η συμμετοχή του εμπορικού κόσμου στο φιλόδοξο όπως αποδείχτηκε εγχείρημα της Περιφέρειας Ηπείρου σε συνεργασία με τα τέσσερα Επιμελητήρια των Περιφερειακών Ενοτήτων και τους εμπορικούς συλλόγους για την πρωτοβουλία «Epirus Friendly Shopping βγαίνουμε φθηνά, ψωνίζουμε φθηνά», καθώς πολλοί λίγοι είναι εκείνοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που έγινε πριν από μήνες προκείμενου να συμμετάσχουν έτσι ώστε να ενισχύσουν και τα δικά τους ταμεία αλλά και να προσφέρουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους πιο φθηνά στους καταναλωτές που περνούν δύσκολα.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από την ιστοσελίδα στην οποία όπως είχε ανακοινωθεί θα αναρτώνται οι πληροφορίες για το ποιες επιχειρήσεις συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή είναι αποκαλυπτικά.

Στο νομό Ιωαννίνων μόλις 12 επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, στην Άρτα 3, στην Θεσπρωτία 2 και στην Πρέβεζα καμία.

Έτσι εκατό και πλέον μέρες μετά την έναρξη της πρωτοβουλίας αυτής και η εικόνα είναι εντελώς αποθαρρυντική.

Σύμφωνα πάντως με την Περιφέρεια Ηπείρου το σύνολο των επιχειρήσεων που έχουν ενταχτεί στο πρόγραμμα αυτό είναι μεγαλύτερο από όσες εμφανίζονται στην ιστοσελίδα μιας και πολλοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν πώς να εισάγουν ηλεκτρονικά τις προσφορές τους και απλά έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους και έχουν προμηθευτεί το ειδικό αυτοκόλλητο σήμα που έχει δημιουργηθεί και δίνεται σε όσους συμμετέχουν στην πρωτοβουλία.

Η ιστοσελίδα υποτίθεται πως θα διαφήμιζε τη συμμετοχή των επιχειρήσεων για να μπορούν οι καταναλωτές να τις εντοπίζουν πιο εύκολα.

Σύμφωνα όμως με τις αρμόδιες υπηρεσίες που έχουν αναλάβει να την συντηρούν και να την ανανεώνουν ακόμη δεν τους έχουν δοθεί οι κωδικοί για μπουν στο σύστημα που έχει αναπτυχθεί κι έτσι στην ουσία και αυτό το κομμάτι υπολειτουργεί.

Πέραν δηλαδή της μικρής συμμετοχής εντοπίζονται και προβλήματα στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας σε τεχνικό επίπεδο, έτσι τουλάχιστον όπως είχε προβλεφτεί ότι θα γίνει.

Απογοητευτική η συμμετοχή

Με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν στην ιστοσελίδα και είναι προσβάσιμα από τον καθένα στο νομό μας συμμετέχει μια εταιρία σεκιούριτι, τρία κομμωτήρια, μία καφετέρια, ένα κατάστημα οπτικών, τέσσερα καταστήματα υπολογιστών και αναλώσιμων, ένα εμπορικό και ένα ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη, Οδυσσέα Πότση, που έτρεξε όλο το προηγούμενο διάστημα την προσπάθεια αυτή υπάρχουν κι άλλες επιχειρήσεις που συμμετέχουν αλλά δεν φαίνονται στην ιστοσελίδα, είτε γιατί οι ίδιοι δεν ξέρουν πώς να ενημερώσουν ηλεκτρονικά με τα στοιχεία τους τον ιστότοπο, είτε, όπως μας μεταφέρθηκε από τις υπηρεσίες, γιατί ακόμα δεν έχουν δοθεί οι κωδικοί για την διαχείριση του συστήματος.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι μόλις 12 επιχειρήσεις που συναντούν οι καταναλωτές που επισκέπτονται την ιστοσελίδα θεωρούνται ελάχιστες και σίγουρα δείχνουν ότι η πρωτοβουλία αυτή, αν και ξεκίνησε με φιλοδοξίες και σε πολύ μεγάλο βαθμό ήταν σωστή σαν σκέψη, δεν βρήκε το κατάλληλο έρεισμα στον χώρο των επαγγελματιών.

Ίσως το γεγονός ότι στην εποχή που διανύουμε οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν ήδη προχωρήσει σε μειώσεις τιμών και προσφορές, ίσως ότι ορισμένοι δεν πείστηκαν από τη χρησιμότητα συμμετοχής τους σε μια τέτοια κίνηση, συνέθεσαν ένα σκηνικό ελάχιστου ενδιαφέροντος που δημιουργεί ερωτηματικά για τον αν τελικά άξιζε όλος αυτός ο κόπος από πλευράς Περιφέρειας, Επιμελητηρίων και Εμπορικών Συλλόγων προκείμενου να υλοποιήσουν το πρόγραμμα αυτό.

πηγη.Νέοι Αγώνες • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...