Banner Πανω
 
 
 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Μπαίνουν πάλι μπροστά οι «μηχανές» στους μεγάλους οδικούς άξονες!

 Μπαίνουν πάλι μπροστά οι «μηχανές» στους μεγάλους οδικούς άξονες!

Κ. Χατζηδάκης: Εντός του Απριλίου….

«Μπόνους» 400 εκ. ευρώ στους εργολάβους • Επικαιροποιημένη μελέτη για την Ιόνια…

• Το δρόμο της επιστροφής των εργολάβων προς τα κλειστά εδώ και δύο χρόνια εργοτάξια των υπό κατασκευή μεγάλων οδικών αξόνων της χώρας μας, στις οποίες συγκαταλέγονται φυσικά η Ιόνια Οδός και ο Ε65, ανοίγει το Υπουργείο Ανάπτυξης.
Με κίνητρο για την επανέναρξη των εργασιών διόλου ευκαταφρόνητο, δηλαδή ένα «μπόνους» ύψους 400 εκατ. ευρώ προς τους αναδόχους των έργων, την καταβολή του οποίου ανακοίνωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, αναμένεται να ξεμπλοκάρουν  μία  και  καλή

οι αυτοκινητόδρομοι, το μέλλον των οποίων είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την αναπτυξιακή πορεία και της Ηπείρου.
Ειδικότερα, όσον αφορά την περιοχή μας, η κινητικότητα που παρατηρείται στο «μέτωπο» των μεγάλων έργων αποτυπώνεται και στην πρόσληψη ειδικού συμβούλου απ’ το Υπουργείο Υποδομών, ο οποίος θα βοηθήσει στην εκπόνηση επικαιροποιημένης μελέτης για την Ιόνια Οδό.

«Μπουλντόζες εντός του μήνα…»
«Μέσα στον Απρίλιο, στους αυτοκινητόδρομους θα μπουν μπουλντόζες», δήλωσε χθες στη Βουλή ο Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη συζήτηση του νέου αναπτυξιακού νομοσχεδίου, ανακοινώνοντας με τον πιο επίσημο τρόπο την επανέναρξη των έργων κατασκευής και επισκευής των μεγάλων οδικών αξόνων της χώρας μας! Όπως ανέφερε, «τα έργα στους αυτοκινητόδρομους έχουν σταματήσει για δύο χρόνια, αλλά είμαστε στην τελική ευθεία» και πρόσθεσε ότι μέσω αυτών «θα δημιουργηθούν 25.000 θέσεις εργασίας, αλλά η επανεκκίνηση των αυτοκινητοδρόμων θα συμβολίσει και την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας».

Θα δώσουν προκαταβολή
Μέρος των 400 εκατ. ευρώ που προβλέπει το σχέδιο του Υπουργού Ανάπτυξης για το ξεπάγωμα των εργοταξίων στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους θα δοθεί προκαταβολικά στις κοινοπραξίες που έχουν αναστείλει εδώ και δύο περίπου χρόνια την κατασκευή των έργων και θα αποτελέσει το «όχημα» για να τρέξουν οι πρόδρομες εργασίες στις συμβάσεις παραχώρησης.

Κλείνει η «τρύπα»
• Όπως αναφέρει το «protothema.gr», αυτή είναι η συνταγή της «κρατικοποίησης» των οδικών αξόνων που θα καλύψει την μαύρη… τρύπα των εργολάβων και των τραπεζών στα έργα, βαφτίζοντας αποζημιώσεις την γενναία επιχορήγηση των κατασκευαστών, προκειμένου να τηρηθούν οι ανακοινώσεις για επανέναρξη των εργοταξίων πριν υπογραφούν και κυρωθούν από τη Βουλή και την ΕΕ, οι αναθεωρημένες συμβάσεις τους.

Σκληρές διαπραγματεύσεις
Αυτό το «μπόνους» της Κυβέρνησης προς τους εργολάβους είναι το αποτέλεσμα σκληρών διαπραγματεύσεων που διήρκεσαν περίπου επτά μήνες και ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί, καθώς απομένει η οριστικοποίηση της σχετικής συμφωνίας με τις τράπεζες.
Είναι μάλιστα πολύ μεγαλύτερο απ’ το ποσό που είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Δεκέμβριο από τον Κ. Χατζηδάκη, όταν γνωστοποιούσε την επίτευξη συμφωνίας για αποζημιώσεις 280 εκ. ευρώ, ώστε να  αποσύρουν οι εταιρείες τις απαιτήσεις τους από τα έργα.
Την πρωτοβουλία του Υπουργείου Υποδομών χαιρέτισαν με ιδιαίτερα θερμό τρόπο οι εμπλεκόμενες τράπεζες, επιβεβαιώνοντας τον «άσσο» που εδώ και μήνες ο Υπουργός άφηνε με δηλώσεις του να εννοηθεί ότι διαθέτει στο μανίκι του.

Μελέτη για την Ιόνια
Όσον αφορά την… πολύπαθη Ιόνια Οδό, κι εδώ τα σημάδια είναι πολύ θετικά, αφού παρατηρείται έντονη κινητικότητα. Το Υπουργείο Υποδομών προχώρησε στην πρόσληψη συμβούλου για την υποστήριξη των αρμόδιων υπηρεσιών στην διαδικασία εκπόνησης επικαιροποιημένης μελέτης ανάλυσης κόστους - οφέλους για το τμήμα Αντίρριο –Γιάννινα.

Ως τα τέλη του μήνα
Η νέα αυτή μελέτη περιλαμβάνει τμηματικές προθεσμίες για την συμπλήρωση στοιχείων, ώστε να  εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Ελλάδα και την ΕΕ. Ως την ερχόμενη Δευτέρα, 8 Απριλίου θα πρέπει να υποβληθούν στοιχεία για το έλλειμμα χρηματοδότησης του έργου, τον επιλέξιμο προϋπολογισμό και το  ύψος της κοινοτικής επιχορήγησης, δείκτες χρηματοδοτικής και κοινωνικοoικονομικής απόδοσης. Μέχρι τέλος του μήνα ο σύμβουλος θα πρέπει να παραδώσει την ολοκληρωμένη ανάλυση κόστους - οφέλους.

πηγη.Πρωινός Λόγος • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...