Banner Πανω
 
 
 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Συνάντηση Χρ. Μαντά με τον σύλλογο Α.με.Α και επίσκεψη στο ίδρυμα Νεομάρτυς Γεώργιος

 Συνάντηση Χρ. Μαντά με τον σύλλογο Α.με.Α και επίσκεψη στο ίδρυμα Νεομάρτυς Γεώργιος

Την Παρασκευή 5 Απριλίου ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χρήστος Μαντάς επισκέφθηκε στο χώρο του Παλαιού Χατζηκώστα την στέγη του Συλλόγου Α.με.Α Ιωαννίνων όπου στεγάζεται και ο αθλητικός όμιλος ΠΥΡΡΟΣ καθώς και ο ξενώνας και είχε συνάντηση με τους γονείς και με τους προπονητές του ομίλου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα των Α.με.Α και των οικογενειών τους έτσι όπως διαμορφώνονται στα πλαίσια των μνημονιακών πολιτικών των τελευταίων χρόνων. Ιδιαίτερα τονίσθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την κρατική επιχορήγηση των φορέων (ο Σύλλογος από το 2010 έχει ειδική πιστοποίηση ως μονάδα κοινωνικής φροντίδας), για την ανάγκη δημιουργίας κρατικών δομών απασχόλησης, επαγγελματικής κατάρτισης και φιλοξενίας καθώς και για τη βοήθεια που χρειάζονται οι δομές αυτές για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση. Ιδιαίτερα συζητήθηκαν τα προβλήματα των αθλητών με αναπηρία (78 αθλητές περιλαμβάνει ο όμιλος που έχει να επιδείξει πολλές διακρίσεις και βρίσκεται στην 9η θέση από τα 73 σωματεία της χώρας) και για τις τραγικές επιπτώσεις της απόφασης για περικοπές στην ομοσπονδία και στις ανύπαρκτες επιχορηγήσεις από την πλευρά της πολιτείας. 
Από την πλευρά του ο Χρήστος Μαντάς δήλωσε: «Είναι πολύ μεγάλη η προσπάθεια που κάνουν οι γονείς , αλλά και οι προπονητές και οι εθελοντές για να στηρίξουν τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες στα Γιάννενα. Εμείς θα βρισκόμαστε σταθερά στο πλευρό τους , θα προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, θα πιέζουμε την πολιτεία ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες αυτών των συνανθρώπων μας. Ιδιαίτερα σε εποχές λιτότητας χρειάζεται η κοινωνική αλληλεγγύη να ανοίξει πραγματικά τα φτερά της».
Την Δευτέρα 8 Απρίλη ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χρήστος Μαντάς επισκέφθηκε το ίδρυμα Νεομάρτυς Γεώργιος, είχε μακρά συζήτηση με τους εργαζόμενους του ιδρύματος και επισκέφθηκε όλους τους χώρους του ιδρύματος.
Το ίδρυμα και οι εργαζόμενοί του βρίσκονται σε μια μεταβατική φάση μετά το πέρασμα της πρόνοιας στο Υπουργείο Εργασίας , όπου και διοικητικά και ουσιαστικά, υπάρχει μια ασάφεια για το μέλλον και το ρόλο αυτών των ιδρυμάτων. Το ίδρυμα έστω και μετά το κούρεμα των αποθεμάτων κατά 70% εξακολουθεί να προσφέρει υπηρεσίες σε μια ευρύτερη περιοχή. Υπάρχουν όμως σοβαρά προβλήματα με το νέο οργανόγραμμα και την κάλυψη ιδιαίτερα σε νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Από την πλευρά του ο Χρήστος Μαντάς δήλωσε: « Είναι σημαντικό να αποσαφηνιστούν όλες οι εκκρεμότητες στη λειτουργία των προνοιακών ιδρυμάτων, όπως επίσης και στη λειτουργία του ιδρύματος Ν.Γεώργιος που έχει προσφέρει πολλά στην ευρύτερη περιοχή. Χρειάζεται επίσης να ενισχυθεί το Ίδρυμα με το κατάλληλο νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό ώστε να μπορέσει πράγματι να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους ανθρώπους που νοσηλεύονται στο ίδρυμα».

Πηγη.epirusonline.gr • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...