Banner Πανω
 
 
 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ:Μόνο με σύγχρονες υποδομές αθλητικός τουρισμός στην Ήπειρο

Πρώτιστο μέλημα η καθημερινή άθληση των παιδιών μας

Μόνο με σύγχρονες υποδομές αθλητικός τουρισμός στην Ήπειρο

Κ. ΒΛΑΧΟΣ (πρ. Ξενοδόχων): Έτσι θα εξασφαλιστούν και διεθνείς διοργανώσεις

• Άκρως απαραίτητη κρίνεται σήμερα βελτίωση των αθλητικών υποδομών στην Ήπειρο, ώστε, αφενός να αναβαθμιστεί ο αθλητισμός, αλλά και ο πρωταθλητισμός και να ασχοληθούν με αυτόν όλο και περισσότεροι, ειδικά νέοι, και αφετέρου για να ανοίξει η περιοχή μας την πόρτα του αθλητικού τουρισμού, ενός κλάδου ταχέως αναπτυσσόμενου διεθνώς, ο οποίος μπορεί να βρει πρόσφορο έδαφος και εδώ, αποφέροντας σημαντικά οφέλη για την Ήπειρο, αλλά και για την οικονομία της.
Το θέμα επαναφέρει στο προσκήνιο, με χθεσινή ανακοίνωσή της, η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, η οποία αφού δίνει συγχαρητήρια στον ΠΑΣ Γιάννινα για την έξοδο στην Ευρώπη, καλεί όλους τους φορείς της περιοχής σε συστράτευση για την διεκδίκηση  αθλητικών διοργανώσεων στην πόλη (Εθνικών, Ευρωπαϊκών και Παγκόσμιων), για την βελτίωση των ήδη υπαρχουσών αθλητικών υποδομών ή την δημιουργία νέων και για την οργάνωση και προώθηση του marketing που αφορά τον αθλητικό τουρισμό, «ώστε να μην υπάρξει καμία  ευκαιρία χαμένη στο μέλλον».

Προϋποθέσεις…
Βέβαια, για να γίνουν όλα αυτά, χρειάζονται κάποιες βασικές προϋποθέσεις και κυρίως η ύπαρξη των κατάλληλων υποδομών. Ενδεικτικά μόνο να αναφερθεί, ότι το κλειστό γυμναστήριο στο ΕΑΝΚΙ είναι μικρό και αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των Σωματείων και των Ομάδων που προπονούνται σε αυτό, ενώ αν και είχε δρομολογηθεί δεύτερο κλειστό, στην πράξη το θέμα αποδεικνύεται ιδιαίτερα περίπλοκο.
Αλλά και το Εθνικό Στάδιο «Ζωσιμαδών» στο κέντρο της πόλης, όπου αγωνίζεται ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει χρόνιο πρόβλημα τον αγωνιστικό χώρο, τόσο αυτόν του ποδοσφαίρου, όσο και του στίβου, με αποτέλεσμα ακόμη και ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα να είναι αμφίβολο, εάν μπορεί να διεξαχθεί κ.α.

Τους εμποδίζουν…
Αυτά τα προβλήματα –που βεβαίως δεν είναι τα μόνα-  εμποδίζουν τώρα πολλά παιδιά να αθληθούν κανονικά, με αποτέλεσμα τα περισσότερα να παρατούν τον αθλητισμό, ακόμη και σε μικρή ηλικία. Κάτι αναμφίβολα, που δεν ευνοεί, προπάντων τα ίδια, αφού η ενασχόληση με τον αθλητισμό είναι υγεία και δευτερευόντως για την περιοχή μας, η οποία στερείται μεγάλων διακρίσεων, με εξαίρεση βέβαια την κωπηλασία, αλλά και την άρση βαρών (παλαιότερα).
Ακόμη και σε αυτά τα αθλήματα όμως, που υπάρχει ταλέντο και οι διακρίσεις έχουν βάλει τα Γιάννινα στον αθλητικό χάρτη, οι υποδομές δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση! Πώς, λοιπόν, θα προσελκύσουν περισσότερα παιδιά, για να βγουν οι νέοι πρωταθλητές;

Τομείς ανάπτυξης…
Σε ό, τι αφορά το κομμάτι του αθλητικού τουρισμού, το μεγαλύτερο πρόβλημα έγκειται στο γεγονός, ότι το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων όσο δεν δέχεται διεθνείς πτήσεις (αποτέλεσμα της μη αναβάθμισής του έως τώρα), δεν μπορεί να στηρίξει άμεσα και σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη αυτού του είδους τουρισμού.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει, ότι δεν μπορούν να γίνουν προσπάθειες. Για παράδειγμα, τα Γιάννινα θα μπορούσαν να διοργανώνουν έναν διεθνή αγώνα, τύπου μαραθωνίου, ή ακόμη και έναν μαραθώνιο, καθώς και κάποιον διεθνή αγώνα ποδηλασίας. Τα μέρη, άλλωστε, που προσφέρονται για αγώνες ποδηλασίας στην Ήπειρο είναι εκατοντάδες!
Υπενθυμίζεται, πως όταν πριν ενάμιση περίπου χρόνο, είχε ξεκινήσει από τα Γιάννινα, ο ποδηλατικός γύρος Ελλάδας, αναδείχθηκε το πόσο πολύ ανάγκη έχει η περιοχή μεγάλες διοργανώσεις, αφού το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν πολύ μεγάλο.
Βούληση των αρχών…
Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι το θέμα των αθλητικών υποδομών και της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού (που συνεπάγεται η ύπαρξη υποδομών), άπτεται καθαρά στη βούληση των αρχών της Ηπείρου. Δεν χρειάζονται, τουλάχιστον για κάποια αθλήματα, πολλά χρήματα, αλλά διάθεση και όρεξη για δημιουργία.
Και βέβαια, πάνω απ’ όλα, πρέπει οι φορείς της περιοχής μας να πιέσουν πολύ την Πολιτεία για την βελτίωση των υπαρχόντων υποδομών ή την δημιουργία νέων, όπου αυτό είναι εφικτό, ενώ πρέπει να συμβάλλουν καθοριστικά και στην σωστή συντήρηση των ήδη υπαρχόντων υποδομών.
Άλλωστε, πρώτα και πάνω απ’ όλα πρέπει να εξασφαλιστεί η καθημερινή άθληση των νέων παιδιών και στη συνέχεια, εάν υπάρχει η δυνατότητα, να διεκδικηθούν μεγάλες διοργανώσεις, που θα αναδείξουν την περιοχή και θα έχουν σημαντικά οικονομικά οφέλη…

Πηγη.Πρωινός Λόγος • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...