ΗΠΕΙΡΟΣ- ΥΓΕΙΑ: Προσωρινοί γιατροί και πάλι στα πολύπαθα Νοσοκομεία!

 Προσωρινοί γιατροί και πάλι στα πολύπαθα Νοσοκομεία!


nosokomeio-artasΜε 13 γιατρούς θα καλυφθούν τα κενά στα Νοσοκομεία της Ηπείρου

-«Ένεση» μικρής διάρκειας για την Ψυχιατρική Κλινική της Άρτας και το Νοσοκομείο της Πρέβεζας

Και πάλι με επικουρικούς γιατρούς, επιχειρεί να καλύψει το υπουργείο Υγείας, τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό που παρατηρούνται στα δημόσια Νοσοκομεία, προβαίνοντας σε μία ακόμη προσωρινή «ένεση», η επίδραση της οποίας δε θα κρατήσει όμως για μεγάλο χρονικό διάστημα…
Με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, οι κενές θέσεις του ΕΣΥ θα καλυφθούν με 405 θέσεις επικουρικών γιατρών, με συγκεκριμένη θητεία, η οποία δε θα ξεπερνά τους 12 μήνες.
Ο σχετικός κατάλογος περιλαμβάνει 389 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων σε πολλά Νοσοκομεία της χώρας, μεταξύ των οποίων και στα Νοσοκομεία της Ηπείρου, μία θέση στο Κέντρο Δηλητηριάσεων και 15 θέσεις στο ΕΚΑΒ, όπου θα τοποθετηθούν γιατροί ειδικοτήτων Αναισθησιολογίας, Γενικής Ιατρικής, Καρδιολογίας, Ορθοπαιδικής, Παθολογίας, Πνευμονολογίας και Χειρουργικής.
Εξαίρεση αποτελούν οι γιατροί που κατέχουν πτυχίο επάρκειας στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική, ανεξαρτήτως ειδικότητας.
Εκκρεμεί, η υλοποίηση του σχεδιασμού ενίσχυσης των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, οι οποίες σταδιακά αδειάζουν από προσωπικό με συνέπεια να «κλείνουν» κλίνες πολύτιμες για τους δεκάδες ασθενείς που εντάσσονται καθημερινά στη σχετική λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.
Το Εθνικό Σύστημα Υγείας αδειάζει από γιατρούς και νοσηλευτές, κυρίως λόγω των αποχωρήσεων και των συνταξιοδοτήσεων. Την ίδια στιγμή, η σαρωτική μείωση του αριθμού των εργαζομένων συνεχίζεται υπό το φόβο αιφνιδιαστικής διαθεσιμότητας και πιθανών απολύσεων με εντολή της Τρόικας, εντός του 2013 και η εικόνα τους επόμενους μήνες αναμένεται απογοητευτική.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και με φόντο τις μεγάλες αντιδράσεις από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως αυτές διατυπώθηκαν και στην Ήπειρο, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προχωρά σε προσωρινές αντί για μόνιμες λύσεις, που όμως θα βοηθήσουν έστω και ένα χρόνο τη λειτουργία των Νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ.

«Ανάσα» στην Ήπειρο
Όπως έχουμε επισημάνει επανειλημμένα, η εικόνα των Νοσοκομείων της Ηπείρου είναι απογοητευτική, ειδικά τους τελευταίους μήνες, αφού λόγω της έλλειψης προσωπικού, η κατάσταση παίρνει διαστάσεις επικινδυνότητας τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους γιατρούς που καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους καθημερινά και στις εφημερίες αντιμετωπίζοντας μεγάλο αριθμό ασθενών.
Η κάλυψη των κενών θέσεων στα Νοσοκομεία της Ηπείρου με 13 επικουρικούς γιατρούς, μπορεί να μη λύνει το πρόβλημα, ωστόσο θα δώσει «το φιλί της ζωής» στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Άρτας για παράδειγμα, η οποία υπολειτουργεί και κινδυνεύει με «λουκέτο», αλλά και στο υποστελεχωμένο Νοσοκομείο της Πρέβεζας.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την προκήρυξη, στο Νοσοκομείο της Άρτας, θα προσληφθούν 2 γιατροί, ένας Ψυχίατρος και ένας Αναισθησιολόγος. Βέβαια, δεν υπάρχει πρόβλεψη για την Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα.
Στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, που βρίσκεται επίσης «στο κόκκινο», θα προσληφθούν επίσης 2 γιατροί, ένας Παθολόγος και ένας Αναισθησιολόγος, οι οποίοι δε φθάνουν για να ανατραπεί η άσχημη κατάσταση, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η προκήρυξη δεν περιλαμβάνει και την πρόσληψη Νεφρολόγου, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των νεφροπαθών της περιοχής για περαιτέρω στελέχωση του Τμήματος και τη δέσμευση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ.
Το Νοσοκομείο διαθέτει μία Νεφρολογική Κλινική και μία Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, οι οποίες θα συνεχίσουν, όπως φαίνεται, να λειτουργούν με έναν μόνο Νεφρολόγο.
Στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Φιλιατών τώρα, θα προσληφθεί μόνο ένας Παθολόγος.
Στο μεταξύ, στα 2 Νοσοκομεία των Ιωαννίνων, οι προσλήψεις, σαφώς είναι περισσότερες και αγγίζουν τις 8.
Πιο συγκεκριμένα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο θα προσληφθούν ένας Αναισθησιολόγος, ένας Καρδιολόγος, 2 Παθολόγοι και 1 Πνευμονολόγος στα ΤΕΠ, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» ένας Ιατρός Βιοπαθολόγος, ή Αιματολόγος, ή Παθολόγος, ένας Καρδιολόγος και ένας Χειρουργός.

1 πρόσληψη στο ΕΚΑΒ!
Την ίδια στιγμή, το Παράρτημα Ιωαννίνων του ΕΚΑΒ θα ενισχυθεί με έναν μόνο γιατρό!
Ενώ το ΕΚΑΒ θα έπρεπε να είχε αναπτυχθεί πανελλαδικά και, ως ενταγμένο σε ενιαίο δημόσιο σύστημα Υγείας, να μεταφέρει κάθε ασθενή συνοδεία γιατρού στο Νοσοκομείο, υπάρχουν καταγγελίες και στην Ήπειρο, ότι οι οδηγοί πηγαίνουν μόνοι τους να παραλάβουν ασθενείς, χωρίς τη συνοδεία γιατρού, και πολλές φορές χρειάζεται να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

πηγη. Πρωινά Νέα


  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου