ΙΩΑΝΝΙΝΑ:Από τσιμέντο, κοινόχρηστος χώρος

Από τσιμέντο, κοινόχρηστος χώρος

Μετά από αρκετές περιπέτειες, το έργο της ανάπλασης της παραλίμνιας ζώνης του Περάματος πήρε επιτέλους μπρος. Τα μηχανήματα κατέφτασαν και οι εργάτες έπιασαν δουλειά, προκειμένου το επόμενο καλοκαίρι η μπαζωμένη παραλίμνια περιοχή απέναντι από την είσοδο του οικισμού να έχει μεταμορφωθεί σε έναν λειτουργικό κοινόχρηστο χώρο, ελκυστικό όχι μόνο για τους κατοίκους αλλά και για τους τουρίστες.

Οι διαδικασίες για το έργο αυτό είχαν ξεκινήσει από τον πρώην δήμο Περάματος. Η σημερινή δημοτική αρχή, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, προχώρησε στην πλήρη ανασύνταξη της μελέτης, μετά από προβλήματα που είχαν προκύψει εξαιτίας της έλλειψης οριοθέτησης της λίμνης στο συγκεκριμένο σημείο. Το έργο, που είναι ενταγμένο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» με προϋπολογισμό 2,5 εκατ. ευρώ, οδηγήθηκε με τη νέα μελέτη ανά χείρας σε επαναδημοπράτηση πριν από λίγους μήνες.
«Η ανάπλαση της παραλίμνιας ζώνης ήταν ένα όνειρο ζωής για την περιοχή. Πρόκειται για μία ήπια αλλά σημαντική αισθητική αναβάθμιση, για μία παρέμβαση που θα δημιουργήσει ένα στολίδι δίπλα στη λίμνη χωρίς να θίξει στο παραμικρό το λιμναίο οικοσύστημα», δήλωσε χτες ο δήμαρχος Ιωαννιτών Φίλιππας Φίλιος, ο οποίος μαζί με τους αντιδημάρχους Βασίλη Μασσαλά και Δημήτρη Νάστο, τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Γκόγκο και στελέχη του ΕΟΤ επισκέφθηκαν το εργοτάξιο που άνοιξε.
Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι στην περιοχή του Περάματος δρομολογήθηκε και βρίσκεται πλέον στο στάδιο της κατασκευής ένα μεγάλο πλέγμα έργων στο οποίο περιλαμβάνεται η ανάπλαση του κέντρου, η εσωτερική οδοποιία, τα έργα στο Σπήλαιο και το Μουσείο Παλαιοντολογίας. Τόνισε δε ότι η περιοχή θα αναβαθμιστεί με το δρόμο Αμφιθέας-Κρύας και επανέλαβε ότι παραμένει αίτημα του Δήμου η σύνδεση με την Εγνατία Οδό.
«Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια για τα έργα αυτά και δρομολογήσαμε όλα όσα είχαμε οραματιστεί και περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά μας», σημείωσε ο δήμαρχος.
Την ικανοποίησή του για την έναρξη του έργου εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος εκ Περάματος Κώστας Γκόγκος. «Ύστερα από χρόνια αγώνων και πολλών προσπαθειών φτάσαμε σε αυτό το ευχάριστο σημείο. Πρόκειται για μία παρέμβαση που θα αναβαθμίσει την περιοχή, η οποία λόγω του Σπηλαίου αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες. Θέλω να ευχηθώ το έργο αυτό να αποτελέσει την αφορμή για την ανάπλαση ολόκληρης της παραλίμνιας ζώνης», ανέφερε.
Εκ μέρους του ΕΟΤ, ο επιβλέπων του έργου Παναγιώτης Αγγελόπουλος ανέφερε ότι η συμβολή της παρέμβασης αυτής για την αξιοποίηση της παραλίμνιας ζώνης θα είναι πολύ μεγάλη. «Στόχος μας είναι να εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο βαθμό την καλοκαιρινή περίοδο ώστε να υπάρξει πλήρη ανάπτυξη των εργασιών και να κερδίσουμε έτσι το χαμένο χρόνο» επισήμανε.

Άθληση, παρατήρηση και εκπαίδευση
Στην παραλίμνια περιοχή του Περάματος θα κατασκευαστούν υποδομές για τη στήριξη των δραστηριοτήτων εναλλακτικής ψυχαγωγίας η οποία θα διευρύνει τις επιλογές του επισκέπτη και θα επιτρέψει ειδικές δραστηριότητες, όπως είναι άθληση, άσκηση, προπόνηση, παρατήρηση κι εκπαίδευση.
Αναλυτικά οι εργασίες που θα γίνουν, είναι:
* Ανακαίνιση του κτιρίου υποδοχής και των WC, δηλαδή αντικατάσταση στέγης, μερική αποκατάσταση τμημάτων περιμετρικής τοιχοποιίας, νέα διαρρύθμιση εσωτερικών πλινθοδομών, νέα δάπεδα, νέες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, εξοπλισμός χώρων υγιεινής, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.   
* Κατασκευή γηπέδων, ήτοι γήπεδο αντισφαίρισης, γήπεδο καλαθοσφαίρισης, πίστα skatepark. Σε όλα τα γήπεδα τοποθετούνται φωτισμοί, περιφράξεις και όλες οι απαιτούμενες ηλεκτρομηχανολογικές, υδραυλικές και αποχετευτικές εγκαταστάσεις.
* Παιδική χαρά αποτελούμενη από κούνια δύο θέσεων, κούνια με αιωρούμενο χοντρό σκοινί, πολλαπλή κατασκευή αναρρίχησης και τσουλήθρας, κατασκευή παιχνιδιού και αναρρίχησης.
* Κατασκευή τριών ξύλινων οικίσκων. Οι οικίσκοι θα κατασκευαστούν από εξωτερική ξύλινη τοιχοποιία με μόνωση από πετροβάμβακα, εσωτερικά με μεμβράνη και ανθυγρή γυψοσανίδα. Εξωτερικά των οικίσκων θα υπάρχει ξύλινη πέργκολα με επικάλυψη από καλάμια.
* Ξύλινες κατασκευές για ενημέρωση και εκπαίδευση.
* Παρατηρητήριο.
* Χώρος στάθμευσης.
* Διαμόρφωση κενού χώρου πλατείας.
* Χώροι στάσεις-ξεκούρασης-αναψυχής

Ηπειρώτικος Αγών


  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου