Banner Πανω
 
 
 

Στοίχημα η μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων

Στοίχημα η μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

Έκκληση προς τους πολίτες από το δήμαρχο Φ. Φίλιο και τον αντιδήμαρχο Γ. Βίνη να μην εγκαταλείπουν τα οικόσιτα και να υιοθετήσουν σκυλιά που βρίσκονται σήμερα στο καταφύγιο

Τη δυνατότητα να υπάρξει στην πόλη των Ιωαννίνων ουσιαστική διαχείριση των αδέσποτων προσφέρει εδώ και λίγους μήνες το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων, που λειτουργεί σε πλήρη ανάπτυξη με την συνεργασία του Δήμου και των φιλοζωικών οργανώσεων της περιοχής.
Το στοίχημα από εδώ και πέρα είναι η μείωση του φαινομένου των αδέσποτων στους δρόμους της πόλης, για το οποίο όμως πρωτίστως θα πρέπει να παλέψουν οι ίδιοι οι πολίτες, αφού το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργείται από την ανεξέλεγκτη εγκατάλειψη των οικόσιτων.
Για το λόγο αυτό η επίσκεψη του δημάρχου Φ. Φίλιου και του αρμόδιου αντιδημάρχου Γ. Βίνη στο Καταφύγιο, αποτέλεσε μία έκκληση προς τους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους, όπως και, αν επιθυμούν, να υιοθετήσουν από τα ζώα που βρίσκονται σε αυτό.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που διατηρεί το Καταφύγιο μέχρι σήμερα πέρασαν συνολικά 180 ζώα, εκ των οποίων τα 76 έχουν υιοθετηθεί και τα υπόλοιπα φιλοξενούνται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους τους. Τα αδέσποτα εμβολιάζονται, στειρώνονται και τοποθετείται ειδικό τσιπ όπως προβλέπει η νομοθεσία.
Να σημειωθεί ότι για τη λειτουργία και την πλήρη ανάπτυξη του καταφυγίου καθοριστικής σημασίας είναι η συμβολή της φιλοζωικής οργάνωσης ΑΝΙΜΑ αλλά κι άλλων εθελοντών που παρέχουν πολύ σημαντικές υπηρεσίες σε καθημερινή βάση.
Το Καταφύγιο κατασκευάζεται ύστερα από προγραμματική σύμβαση που είχε υπογραφεί το 2007 μεταξύ του τότε Δήμου Ιωαννιτών, της Νομαρχίας, της ΤΕΔΚ και του Πανεπιστημίου.
Το 2011 ολοκληρώθηκαν οι υποδομές και ακολούθησαν όλες οι εργασίες για την ηλεκτροδότηση, την υδροδότηση και τις υποδομές τηλεφώνου και διαδικτύου.
Σήμερα πέραν όλων των άλλων στους χώρους του λειτουργεί ιατρείο αλλά και χειρουργείο για τα ζώα που έχουν ανάγκη τέτοια περίθαλψη.
Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος ευχαρίστησε τις φιλοζωικές οργανώσεις και κυρίως την ΑΝΙΜΑ, τους εθελοντές αλλά και τους εργαζόμενους του Δήμου που υπερβάλλουν εαυτό ώστε το καταφύγιο να λειτουργεί με υποδειγματικό τρόπο.
«Είμαστε από τις λίγες πόλεις στη χώρα που διαθέτουν μία τέτοια υποδομή. Όμως πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι στον χώρο αυτό είναι αδύνατο να φιλοξενηθούν όλα τα αδέσποτα του Νομού Ιωαννίνων. Απευθύνουμε έκκληση σε όλους να μην εγκαταλείπουν τα ζώα. Όσο αυτό δεν αλλάζει το πρόβλημα δεν θα λύνεται. Επίσης απευθύνουμε έκκληση σε όλους όσους θέλουν να έχουν ένα ζώο στο σπίτι τους να απευθύνονται στο Καταφύγιο για να υιοθετήσουν ένα σκύλο. Έχουν εμβολιαστεί, είναι εγγυημένα και μπορούν να υιοθετούνται χωρίς κανέναν κίνδυνο», ανέφερε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.
Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Βίνης, στις δηλώσεις του τόνισε την μεγάλη προσπάθεια που προηγήθηκε ώστε να λειτουργήσει πλήρως το καταφύγιο και έκανε γνωστό ότι άμεσα θα κατατεθεί για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο το πρόγραμμα διαχείρισης ζώων το οποίο έχει εκπονηθεί.
«Η προσπάθειά μας θα είναι διαρκής. Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε κι οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τις φιλοζωικές οργανώσεις και τους εθελοντές που εργάζονται. Την προσπάθεια αυτή πρέπει να την στηρίξουν και οι συμπολίτες μας, οι οποίοι θα πρέπει να σταματήσουν να εγκαταλείπουν τα ζώα τους. Οφείλουμε να κάνουμε ένα βήμα πολιτισμού», κατέληξε ο κ. Βίνης.

Ανεξάρτητος Τύπος της Ηπείρου


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...