Banner Πανω
 
 
 

Οι Ηπειρώτες επιλέγουν την… Ήπειρο για διακοπές!

«Εκ των έσω» στήριξη του τουρισμού μας

Οι Ηπειρώτες επιλέγουν την… Ήπειρο για διακοπές!

Άρχισαν ήδη με μονοήμερες ή ολιγοήμερες εξορμήσεις…

Ελλείψεις δημόσιων υποδομών στερούν έσοδα από τους επαγγελματίες

• Μπορεί το μεγαλύτερο ζητούμενο, για την Ήπειρο, να είναι η προσέλκυση ξένων επισκεπτών, όμως για φέτος φαίνεται πως οι επαγγελματίες του χώρου στην περιοχή μας θα στηριχθούν σε αρκετά μεγάλο βαθμό και από τους Ηπειρώτες, που θα κάνουν διάφορες εξορμήσεις, μονοήμερες ή ολιγοήμερες σε διάφορα παραθαλάσσια θέρετρα της Ηπείρου, όπως Πρέβεζα και Θεσπρωτία.
Υπάρχουν, βέβαια, και αυτοί που θα προτιμήσουν τα πολύ κοντινά νησιά, όπως Λευκάδα, Κέρκυρα και Παξούς, όμως είναι πλέον κάτι παραπάνω από βέβαιο, ότι σε κάποιο βαθμό ο Ηπειρώτικος τουρισμός θα στηριχθεί και… εκ των έσω.

Ενδιαφέρον…
Όπως αναφέρουν επαγγελματίες του κλάδου, μπορεί πράγματι η κρίση να έχει επηρεάσει σημαντικά την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών και οι διακοπές εδώ και χρόνια να αποτελούν πολυτέλεια, όμως φέτος, οι περισσότεροι θα αναζητήσουν κάποιες στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης, κάπου κοντά.
«Μεγάλη… πέραση θα έχουν τα μονοήμερα και οι κοντινές εξορμήσεις, πάντα βέβαια ανάλογα και με το βαλάντιο του καθενός και υπό την προϋπόθεση, ότι υπάρχουν χρήματα για τη μετακίνηση» επισημαίνουν και στέκονται στο ότι ακόμη και τα λίγα χρήματα που αναμένεται να αφήσουν –μιας και λίγοι θα φάνε έξω ή θα πιουν κάτι και αν ακόμη γίνει αυτό θα είναι με μέτρο, αποτελούν μια μικρή «ανάσα».

Σταδιακά…
Έτσι, το ενδιαφέρον που υφίσταται και που γίνεται πιο έντονο όταν υπάρχουν προσφορές (όπως αυτή του «Π.Λ.» σε συνεργασία με την KEMEN HELLAS για τα «Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού»), αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά καθώς αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η σχολική χρονιά και σε λίγες εβδομάδες τελειώνουν και οι Πανελλαδικές (μένουν τα ειδικά μαθήματα), με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να προγραμματίζουν τις καλοκαιρινές τους εξορμήσεις.
«Ακόμη και διακοπές να πάνε κάποιοι, δηλαδή να επισκεφθούν ορισμένα μέρη για πάνω από δυο ή τρεις ημέρες, το πιο πιθανό είναι να επιλέξουν  Ήπειρο ή το πολύ τα κοντινά Ιόνια Νησιά» σημειώνουν ξενοδόχοι.

Υποδομές…
Βέβαια, όλα αυτά δεν σημαίνουν, ότι ο Τουρισμός μας μπορεί να ελπίζει πολλά στους επισκέπτες από την Ήπειρο ή την χώρα γενικότερα. Άλλωστε, ο εγχώριος τουρισμός περνά μεγάλη κρίση και είναι βέβαιο, ότι όσο δεν βελτιώνεται η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών δεν πρόκειται να υπάρξει ανάπτυξη.
Υπό αυτό το πρίσμα είναι απαραίτητο να εκσυγχρονιστούν, το συντομότερο δυνατόν, οι υποδομές στην περιοχή μας για να βελτιωθεί η υποδοχή τουριστών, Ελλήνων και ξένων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, στο οποίο γίνονται έργα, αλλά και σημαντικές προσπάθειες προσέλκυσης κρουαζιερόπλοιων.  
Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει καν λεωφορείο ώστε να μεταφέρει όσους τουρίστες αποβιβάζονται από τα κρουαζιερόπλοια στην πόλη της Ηγουμενίτσας. Πρόσφατα μάλιστα, έδεσε ένα κρουαζιερόπλοιο στο Ηπειρώτικο λιμάνι και από τους 90 επιβάτες κάποιοι θέλησαν να επισκεφθούν την πόλη, αλλά όταν κατάλαβαν, ότι ήταν μακριά και πως δεν υπήρχε μεταφορικό μέσο, παρέμειναν στο πλοίο (!), αφήνοντας στα… κρύα του λουτρού τους επαγγελματίες στην Ηγουμενίτσα, που τους περίμεναν πώς και πώς, μπας και δουν το… χρώμα του χρήματος.

Τα άλματα προόδου…
Για ποια ανάπτυξη και υποδομές μπορεί να μιλήσει κανείς λοιπόν; Όταν δεν υπάρχουν τα βασικά, είναι σχεδόν απίθανο να γίνουν άλματα προόδου άμεσα. Όσο και αν πολλοί υπολογίζουν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας ή στο Αεροδρόμιο του Ακτίου, είναι απαραίτητο να γίνει το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας προσιτό για όλους και πόσο μάλλον για τους ξένους.
Ό, τι συμβαίνει σήμερα είναι απόρροια της όποιας προσπάθειας γίνεται από την Περιφέρεια, αλλά κυρίως των ιδιωτών. Αν δεν γίνουν ενιαίες κινήσεις, υπό τη σκέπη της Περιφέρειας, τότε οι απαραίτητες υποδομές δεν πρόκειται να υπάρξουν και για μια ακόμη φορά η Ήπειρος θα αρκεστεί στα λόγια…

Πρωινός Λόγος


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...