Banner Πανω
 
 
 

Τρίτο mini bus και νέα «φυσαρμόνικα»

 Τρίτο mini bus και νέα «φυσαρμόνικα»


Με θετικό τρόπο κρίνεται η πιλοτική λειτουργία και η ένταξή τους στα καθημερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ, για τα δύο mini bus που είχε προμηθευτεί το τοπικό ΚΤΕΛ για την κάλυψη αναγκών μεταφοράς στην πόλη.
Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο πριν από λίγες ημέρες η Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ προχώρησε στην υλοποίηση σχετικής απόφασης, που προβλέπει την ενίσχυση του στόλου των mini bus.
Έτσι σε λίγες ημέρες θα τεθεί σε κυκλοφορία ένα τρίτο mini bus, όπως και μία «φυσαρμόνικα» που αγοράστηκαν πρόσφατα από τη Γερμανία για να ενισχύσουν την υποδομή του Αστικού ΚΤΕΛ ανανεώνοντας παράλληλα και το στόλο του.
Η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα για τη Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ, σύμφωνα όμως με τον πρόεδρο κ. Μουστακλή το πρόβλημα προκύπτει από το ότι και ο σχεδιασμός και η πρακτική υλοποίηση γίνεται μόνο από το Αστικό ΚΤΕΛ χωρίς τη βοήθεια άλλου φορέα.
Με τον τρόπο αυτό εξέφρασε τη δυσφορία της Διοίκησης του Αστικού ΚΤΕΛ για το Δήμο Ιωαννιτών, λέγοντας πως «προφανώς ο Δήμος δεν επιθυμεί εναλλακτικές λύσεις μεταφοράς του επιβατικού κοινού και γι’ αυτό δεν υπάρχει καμία μεταξύ μας συνεργασία, παρότι το έχουμε ζητήσει».
Μία από τις προτάσεις που εξετάζει η Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ και ενδέχεται να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στο καλοκαίρι έχει να κάνει με την επαναλειτουργία του δρομολογίου από το κέντρο της πόλης προς το Μώλο.
«Πρέπει να συνεννοηθούμε με τον Δήμο, την Δημοτική Αστυνομία και την Τροχαία, γιατί σε θεωρητικό επίπεδο μπορούμε να σχεδιάσουμε, όμως απαιτούνται και πολιτικές αποφάσεις, όπου θα φανεί εάν θέλουν πραγματικά να κάνουν κάτι», τόνισε ο κ. Μουστακλής.
Ανησυχία εκφράζεται ακόμη για τις επιπτώσεις που θα προκαλέσει η ανάπτυξη του δικτύου των πεζοδρόμων στο κέντρο της πόλης, αφού αναμένεται αύξηση της κυκλοφοριακής κίνησης στο εσωτερικό οδικό δίκτυο που χρησιμοποιείται για τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ.
«Θα μπορούσαμε ακόμη και να διαθέσουμε ένα μικρό λεωφορείο για μετακινήσεις σε τμήματα των πεζοδρόμων εφόσον υπάρχει ανάγκη και εφόσον φυσικά ο Δήμος Ιωαννιτών επιδείξει ανάλογο ενδιαφέρον», τόνισε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ.
Δοκιμαστική λειτουργία των σταθμών τηλεματικής
Με μόλις τρεις στάσεις να παραμένουν σε εκκρεμότητα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των σταθμών τηλεματικής που έχει αναπτυχθεί στο σύνολο του δικτύου του δρομολογίου του Αστικού ΚΤΕΛ.
Εντός των επόμενων ημερών θα αρχίσει η δοκιμαστική λειτουργία και οι επιβάτες του Αστικού ΚΤΕΛ θα μπορούν να ενημερώνονται τόσο στις στάσεις των λεωφορείων, όσο και εντός των οχημάτων με μηνύματα που θα εμφανίζονται στις αντίστοιχες οθόνες.
Σύμφωνα με τον κ. Μουστακλή είναι η πρώτη φορά σε πανελλαδικό επίπεδο που αντίστοιχοι τηλεματικοί σταθμοί θα παρέχουν πληροφόρηση για το σημείο όπου βρίσκονται τα λεωφορεία σε χρονική διάρκεια μικρότερη των πέντε δευτερολέπτων.
Το κόστος υλοποίησης του προγράμματος φτάνει τις 320.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από ίδιους πόρους με ποσοστό πλέον του 60% και από τον Αναπτυξιακό Νόμο.
Θερμές ευχαριστίες εκφράζει το Αστικό ΚΤΕΛ προς την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Αλ. Καχριμάνη για την συνεισφορά τους στην ένταξη  του συγκεκριμένου έργου στον Αναπτυξιακό Νόμο.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...