Μια αγκαλιά χιλιόμετρα για τον Φάρο του Κόσμου

 Μια αγκαλιά χιλιόμετρα για τον Φάρο του Κόσμου

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ομάδα του Κόνιτσα- Όλυμπος 24 ποδηλατεί για φιλανθρωπικό σκοπό

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ομάδα του Κόνιτσα- Όλυμπος 24 έρχεται αντιμέτωπη με τον χρόνο. Η φετινή προσπάθειά μας σκοπό έχει να ενισχύσει το ‘Φάρο του Κόσμου’, στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης.
Έξι ερασιτέχνες αθλητές θα ξεκινήσουν από την Κόνιτσα την Παρασκευή 5 Ιουλίου στις 22:00 και θα διασχίσουν συνολικά 300 ποδηλατικά χιλιόμετρα μέχρι και τη θέση Γκορτσιά, πάνω από το Λιτόχωρο. Στη συνέχεια θα περπατήσουν μέχρι την κορυφή του Ολύμπου, το Μύτικα, με σκοπό να φτάσουν εκεί μέχρι τις 22:00 του Σαββάτου, δηλαδή μέσα σε 24 ώρες.
Όπως λένε οι διοργανωτές:
Υπολογίζουμε πως το ποδηλατικό κομμάτι θα διαρκέσει περίπου 17 ώρες και άλλες 7 το ορειβατικό. Ξεκινώντας από την Κόνιτσα με τα ποδήλατα θα περάσουμε από: Δοτσικό, Γρεβενά, Κοζάνη, Ίμερα, Ρητίνη, Δίον, Λιτόχωρο, Γκορτσιά, ενώ το ορειβατικό θα συνεχιστεί προς Πετρόστρουγκα, Λαιμός, Οροπέδιο των Μουσών, Καταφύγιο Χ.Κάκκαλος μέχρι την κορυφή «Μύτικας» στα 2.918μ. (ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας).
Εκτός από τους αθλητές, στην ομάδα του Κόνιτσα-‘Ολυμπος24 συμμετέχουν δεκάδες εθελοντές (οδηγοί βουνού, γιατροί, προπονητές, φωτογράφοι, κλπ), σε μια προσπάθεια συλλογικής ενεργοποίησης για ένα κοινό στόχο.
Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση μέσω της σελίδας μας στο facebook: “Μια αγκαλιά χιλιόμετρα για το Φάρο του Κόσμου”, https://www.facebook.com/konitsaolympus24?ref=hl
Φέτος επιλέξαμε να ενισχύσουμε το «Φάρο του Κόσμου», στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης. Ο Δενδροπόταμος είναι ουσιαστικά ένα γκέτο σε απόσταση 5χμ από το κέντρο της πόλης, με έντονα προβλήματα που αφορούν εμπόριο ναρκωτικών, όπλων, αναλφαβητισμό και φτώχεια και κατοικείται κυρίως από Ρομά.
Εκεί, ο πατήρ Αθηναγόρας ίδρυσε το «Φάρο του κόσμου», πρωταρχικός σκοπός του οποίου είναι η μόρφωση των παιδιών και η εγγραφή τους στο σχολείο. Ξεκίνησε προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας και ξένων γλωσσών, οργάνωσε πλήρη καθημερινά συσσίτια για περίπου 300 άτομα κάθε ηλικίας, ασχολήθηκε με το θέμα της προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας, οργάνωσε ποδοσφαιρικές ομάδες - στις οποίες τα παιδιά παίζουν ανάλογα με τις σχολικές απουσίες τους - και πολλά ακόμα.
Έτσι, η προσπάθειά μας έχει διπλό σκοπό: Αφενός να παρακινήσουμε τον κόσμο προς μια πιο φυσική στάση ζωής, να δείξουμε πόσο μακριά μπορεί να πάει κάποιος μ’ ένα ποδήλατο σε λίγες ώρες και αφετέρου να κάνουμε γνωστό το έργο του «Φάρου του Κόσμου» στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, ευαισθητοποιώντας τον κόσμο για το θέμα του κοινωνικού αποκλεισμού.
Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε 3.000-4.000 ευρώ με τα οποία θα αγοράσουμε ένα επαγγελματικό πλυντήριο ρούχων, για το οποίο υπάρχει άμεση ανάγκη στο «Φάρο του Κόσμου».
Κάποιο ποσό θα μαζευτεί από τις εισφορές των χορηγών μας, αλλά για το μεγαλύτερο κομμάτι στηριζόμαστε στις μεμονωμένες εισφορές των πολιτών – υποστηρικτών μας.
Αριθμός λογαριασμού στην Εμπορική Τράπεζα: 88467841
Από εξωτερικό: IBAN GR32 0120 4050 0000 0008 8467 841
BIC: EMPOGRAA στο όνομα της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ανδρών Θεσσαλονίκης, με αιτιολογία: «Φάρος του Κόσμου».
Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει προβάλλοντας την προσπάθειά μας στα ΜΜΕ, συνεισφέροντας οικονομικά ή βοηθώντας εθελοντικά στην προσπάθειά μας.
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , video: https://www.youtube.com/watch?v=rYKLqD6ATKg

Πρωινά Νέα


  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου