Banner Πανω
 
 
 

altΚρίσιμο ραντεβού για την ασφάλεια στο Πωγώνι

 Κρίσιμο ραντεβού για την ασφάλεια στο Πωγώνι

 

altΣήμερα η συνάντηση με Ν. Δένδια στην Αθήνα του δημάρχου Κ. Καψάλη και του περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη

Ο Δήμος Πωγωνίου ανακοίνωσε ότι σήμερα Τετάρτη, στις 13:00, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Υπουργού προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια, του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη και του Δημάρχου Πωγωνίου Κώστα Καψάλη στο γραφείο του Υπουργού στην Αθήνα.

Η συνάντηση αυτή είχε αναβληθεί προ καιρού και ο Δήμος Πωγωνίου επανέρχεται με τα αιτήματά του για αύξηση του αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους της περιοχής. Τα βασικά αιτήματα είναι η στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων και τμημάτων συνοριακής φύλαξης, η διατήρηση των στρατιωτικών δυνάμεων και μέτρα ασφαλείας για το έγκλημα στη μεθοριακή ζώνη. Ανάλογα αιτήματα είχε θέσει και η Περιφέρεια.

Προφανώς θα συζητηθεί και το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών, αφού το είχε θέσει ο ίδιος ο κ. Δένδιας όταν είχε κάνει αναφορά για χωροθέτηση στο παλιό ΚΤΕΟ Κακαβιάς.

Κασσής για ΕΡΤ

Ερώτηση προς τον Υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης για τον «Περιφερειακό Σταθμό Δημόσιας Ραδιοφωνίας στην παραμεθόρια Ήπειρο», κατέθεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων Μ. Κασσής που αναφέρεται όχι μόνο στο θέμα της ραδιοτηλεόρασης, αλλά το εμπλέκει και με την εν γένει συμπεριφορά του κράτους για τους κατοίκους των συνόρων.

Όπως αναφέρει, αρχικά «η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία πρέπει να φύγει το μαύρο από την ΕΡΤ έπρεπε να έχει εφαρμοστεί ήδη. Όταν θα απαντάτε σε αυτή την ερώτηση ελπίζω να έχει φύγει…».

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ, ο νέος ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα περιλαμβάνει 2 τηλεοπτικούς σταθμούς και τέσσερα ραδιόφωνα.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, θα λειτουργήσουν τέσσερις ραδιοφωνικοί σταθμοί. Ένας ενημερωτικός, ένα αθλητικός, μια συχνότητα για τον απόδημο ελληνισμό, ενώ θα διατηρηθεί και το 3ο πρόγραμμα. Επίσης, θα λειτουργήσουν οι παραμεθόριοι σταθμοί σε Μακεδονία, Θράκη και Αιγαίο.

«Ραδιοφωνικοί σταθμοί θα πρέπει να υπάρχουν σε όλη την παραμεθόριο. Και σύμφωνα με τις διαρροές, η μόνη παραμεθόριος περιοχή που έμεινε πάλι έξω είναι η Ήπειρος. Θέλω να ελπίζω πως οι διαρροές θα διαψευστούν, διότι η Ήπειρος συνορεύει με την Αλβανία σε 2 Νομούς. Σας διαβεβαιώνω πως κανείς από τους κατοίκους των εσχατιών στο Πωγώνι ή την Παραμύθια, δεν θα προτιμούσε τις αλβανικές συχνότατες στο ραδιόφωνο του», αναφέρει ο κ. Κασσής.

Η απομόνωση και το αίσθημα ανασφάλειας που νιώθουν οι κάτοικοι της παραμεθορίου εξαιτίας της ελλιπούς φύλαξης, έρχεται να επιδεινωθεί με τη δρομολογούμενη μη ίδρυση περιφερειακού ραδιοφωνικού σταθμού της ΝΕΡΙΤ Α.Ε στα Ιωάννινα. Όλοι είμαστε προφανώς υπέρ της αναδιάρθρωσης της δημόσιας τηλεόρασης αρκεί αυτή να γίνει με τρόπο, που θα διασφαλίζεται η διαφάνεια, η αξιοκρατία και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία, καταλήγει και ερωτά για το αν θα λειτουργήσει περιφερειακός σταθμός στην Ήπειρο.

ΦΙΛ.Κ.

Πρωινά Νέα


 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...