Banner Πανω
 
 
 

altΞεκάθαρα υπέρ των κτηνοτρόφων της «ΔΩΔΩΝΗΣ» ο Φίλιππας Φίλιος

 Ξεκάθαρα υπέρ των κτηνοτρόφων της «ΔΩΔΩΝΗΣ» ο Φίλιππας Φίλιος

 

altΚάνει λόγο για εκβιασμό από πλευράς της διοίκησης – «Βροχή» ανακοινώσεων, μετά τις σκληρές δηλώσεις του αντιπροέδρου της εταιρείας

Για εκβιασμό των κτηνοτρόφων από τη διοίκηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ», έκανε λόγο την Παρασκευή ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Φίλιππας Φίλιος, εκφράζοντας παράλληλα την πλήρη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής στους κτηνοτρόφους - παραγωγούς της περιοχής που διεκδικούν την καταβολή των χρημάτων τους.

Μία ημέρα μετά τις σκληρές δηλώσεις του αντιπροέδρου του Δ.Σ της «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε» Γ. Βιτάλη, με τις οποίες έδειξε ουσιαστικά την πόρτα της εξόδου στους παραγωγούς που δεν είναι ικανοποιημένοι και με την απειλή της κατάληψης της γαλακτοβιομηχανίας να… πλανάται ακόμη, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ των κτηνοτρόφων, καθώς όπως είπε διακινδυνεύει το ίδιο το προϊόν της Ηπείρου.

«Οι παραγωγοί έχουν απόλυτο δίκιο. Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή και ανησυχία τις εξελίξεις. Παρακολουθήσαμε και τις δηλώσεις- διάγγελμα του εκπροσώπου της γαλακτοβιομηχανίας. Αυτό που γίνεται από τη διοίκηση είναι εκβιασμός. Και φοβούμαι πως πίσω από τον εκβιασμό αυτό κρύβεται η πρόθεσή τους να κλείσουν την εταιρία. Ας χαρούν λοιπόν όλοι τα αποτελέσματα της πολιτικής που εφάρμοσαν με την πώληση της Δωδώνης. Εμείς είμαστε δίπλα στους παραγωγούς, είμαστε με τους παραγωγούς», κατέληξε ο Δήμαρχος.

Η δήλωση του κ. Βιτάλη δεν προκάλεσε μόνο την αντίδραση του Δημάρχου Ιωαννιτών, αλλά και βουλευτών, φορέων και αγροτών της περιοχής.

Οι Ηπειρώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Οι εκβιασμοί και το σχέδιο διάλυσης της κτηνοτροφικής παραγωγής δεν θα περάσουν, δηλώνουν οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, Κώστας Μπάρκας και Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με τους τρεις βουλευτές, με την «ωμή» όπως τη χαρακτηρίζουν δήλωση του αντιπροέδρου του Δ.Σ της «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε», αποκαλύπτεται με τον πιο κυνικό τρόπο πόσο προσχηματικές ήταν οι δηλώσεις κατά τη διαδικασία πώλησης της ΔΩΔΩΝΗΣ, ότι δηλαδή η εταιρία θα στήριζε την αγροτική παραγωγή της Ηπείρου και πως η αξιοποίηση του προσωπικού και η ενδυνάμωση των σχέσεων της εταιρείας με τους κτηνοτρόφους θα αποτελούσε προτεραιότητα.

«Η συστηματική άρνηση του υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα να συζητηθεί το θέμα της Δωδώνης στη Βουλή, αγνοώντας την κατάθεση και επανακατάθεση επίκαιρης ερώτησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτει πως η απαξίωση της ΔΩΔΩΝΗΣ σημαίνει απαξίωση της κτηνοτροφίας της Ηπείρου στο σύνολό της και δεν αποτελεί έλλειψη πολιτικής βούλησης αλλά πολιτική επιλογή.

Είναι η αντιμετώπιση των πολιτικά επιλεγμένων επενδυτών απέναντι σε όσους ζητούν τα δεδουλευμένα τους, με την κυβέρνηση να έχει εξαφανιστεί με το που ολοκλήρωσε την πώληση-χάρισμα που τόσο καιρό πάσχιζε να επιβάλλει στους πολίτες της Ηπείρου» αναφέρουν χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι η «ΔΩΔΩΝΗ» είναι δημιούργημα του κτηνοτροφικού κόσμου της Ηπείρου και είναι τουλάχιστον περίεργο να απειλούνται με εκδίωξη οι φυσικοί ιδιοκτήτες-κτηνοτρόφοι παραγωγοί, από εκείνους που με διαδικασίες fast-track «παρέλαβαν» μια υγιή συνεταιριστική επιχείρηση έναντι ενός ευτελέστατου αντιτίμου, χωρίς να έχει διαλευκανθεί αν έχουν επιστρέψει τα χρήματα που όφειλαν.

«Η ίδια η κοινωνία της Ηπείρου δεν θα επιτρέψει στους εκφραστές της Μνημονιακής κοινοπραξίας, αυτούς που ξεπούλησαν την ΑΤΕ και ‘χάρισαν’ τη Δωδώνη να προχωρήσουν τώρα και στη διάλυση της αγροτικής παραγωγής.

Η ΔΩΔΩΝΗ θα επιστρέψει στους φυσικούς ιδιοκτήτες της» καταλήγουν οι τρεις Ηπειρώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ.

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας

«Και χρωστάνε και ζητάνε και το βόδι».

Με αυτή τη φράση, το Δ.Σ. της Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων σχολιάζει από την πλευρά της το «τελεσίγραφο» της διοίκησης της γαλακτοβιομηχανίας, ενώ παράλληλα καταγγέλλει ότι απευθύνει επιστολές στα Επιμελητήρια για παρεμβάσεις τους στην αγορά για λίστα εκπτωτικών καταστημάτων υπέρ των απλήρωτων από την ίδια κτηνοτρόφων.

«Η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. έχει για μήνες απλήρωτους τους κτηνοτρόφους, τους έχει οδηγήσει σε αδιέξοδα και απόγνωση, τους στερεί τη δυνατότητα όχι μόνο να ζουν σαν άνθρωποι αλλά τους υπονομεύει τη δυνατότητα να συντηρούν στοιχειωδώς το ζωικό κεφάλαιο και τις υποδομές τους, με συνέπεια την ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή της ελληνικής κτηνοτροφίας και την εξάρτηση της χώρας, σε τομέα που θα μπορούσε να είναι αυτάρκης και εξαγωγική.

Η ‘ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.’ αφήνοντας απλήρωτους και εκμεταλλευόμενη τους κτηνοτρόφους, τους αποκλείει από τη δυνατότητα να έχουν παρουσία σαν καταναλωτές στις αγορές της περιοχής τους, με άμεση συνέπεια τα λουκέτα στα μικρομάγαζα και το στέγνωμα της αγοράς.

…Στην περίπτωση της ‘ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε.’ όμως, το να περιφέρουν την απαράδεκτη επιστολή της, αποτελεί πρόκληση πέραν των άλλων και για τους χιλιάδες μικρούς αυτοαπασχολούμενους, που υποχρεωτικά είναι μέλη των Επιμελητηρίων και θεωρητικά τουλάχιστον θα έπρεπε να τα απασχολεί η επιβίωσή τους.

Αυτό και μόνο θα αρκούσε – αν τους ένοιαζε η μικρή επιχείρηση – όχι μόνο να αρνηθούν και να στηλιτεύσουν την προκλητική επιστολή της ‘ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε.’ αλλά να πάρουν πρωτοβουλίες να πληρωθούν και να πληρώνονται κανονικά οι χειμαζόμενοι κτηνοτρόφοι, γεγονός που θα είχε άμεσα θετικά αποτελέσματα στην αγορά και θα απέτρεπε ή τουλάχιστον θα καθυστερούσε κάποια λουκέτα» τονίζει στην ανακοίνωσή του το .Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ.

O Αγροτικός Σύλλογος Ζίτσας

Τέλος, με ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Ζίτσας, εκφράζοντας ένα μέρος των παραγωγών, ξεκαθαρίζει ότι «οι φτωχοί αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής, δε θα σκύψουμε το κεφάλι, δε θα δεχθούμε να πληρώσουμε τα σπασμένα μιας κρίσης που δεν δημιουργήσαμε εμείς».

«Η κινητοποίηση των φτωχών κτηνοτρόφων της περιοχής, θορύβησε τη διοίκηση της ‘ΔΩΔΩΝΗΣ’ που για ακόμη μια φορά εκτοξεύει απειλές σε όσους δεν συμμορφώνονται με την πολιτική της εταιρείας της απλήρωτης δηλαδή παραγωγής.. Μας λέει προκλητικά ότι μας κάνει και χάρη που μας έχει ‘μέσα’ μόνο 4 μήνες για να μας πείσει ότι είναι μονόδρομος για μας η φτώχεια» αναφέρει ο Σύλλογος, ο οποίος επιρρίπτει ευθύνες συνδικαλιστές που έδωσαν μάχη για να βρεθεί ο «σωστός» ιδιοκτήτης.

Τέρμα πια στην κοροϊδία και τις αυταπάτες. Τα εργοστάσια, όλα τα εργοστάσια όχι μόνο τα πρώην ή νυν συνεταιριστικά, τα έφτιαξαν με τον κόπο τους οι εργάτες και οι φτωχοί παραγωγοί. Δεν είναι στα χέρια μας και ούτε μπορούν να γίνουν δικά μας όσο η εξουσία βρίσκεται στα χέρια συνολικά των ιδιοκτητών των μεγαλοεπιχειρήσεων όπως και αν αυτές λέγονται. Θολώνουν τα νερά όσοι λένε ότι μπορεί να υπάρξει λύση στα προβλήματά μας με έναν «καλύτερο» ιδιοκτήτη, μια πιο ‘δίκαιη’ πολιτική, ένα άλλο πολιτικό προσωπικό.

Εμπόδια στο βίαιο ξεκλήρισμά μας, θα βάλει μόνο ο οργανωμένος αγώνας μας μέσα από τους Αγροτικούς μας Συλλόγους που δεν θα διαπραγματεύονται το ξεπούλημα μας όπως έγινε πολλές φορές στο παρελθόν με τις εργοδοτικές - κυβερνητικές ηγεσίες του αγροτικού κινήματος αλλά θα διεκδικούν το αυτονόητο: την παραμονή μας στη γη και την παραγωγή μας με όρους αξιοπρέπειας για εμάς και τα παιδιά μας

Δεν χαρίζουμε τον κόπο μας σε κανέναν! Επιστρέφουμε τις απειλές στους ιδιοκτήτες της ‘ΔΩΔΩΝΗΣ’! Θα μας βρουν μπροστά τους, οργανωμένα και δυναμικά, έτσι ακριβώς όπως μας φοβούνται! Το τελεσίγραφο το στέλνουμε εμείς: Τα λεφτά μας τώρα!» καταλήγει ο Σύλλογος.

Πρωϊνά Νέα


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...