Banner Πανω
 
 
 

altΑπλήρωτοι οι παραγωγοί, πληρωμένοι οι εργαζόμενοι στη «ΔΩΔΩΝΗ»

 Απλήρωτοι οι παραγωγοί, πληρωμένοι οι εργαζόμενοι στη «ΔΩΔΩΝΗ»

 

altΔεν υφίσταται κανένα θέμα καθυστερήσεων στις μηνιαίες αποδοχές των 400 εργαζομένων ξεκαθαρίζει το Σωματείο τους – «Πυροσβεστική» παρέμβαση Καχριμάνη

Αξιόπιστη χαρακτηρίζουν εμμέσως πλην σαφώς τη διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ», οι 400 συνολικά εργαζόμενοι σε αυτή, την ώρα που οι παραγωγοί – κτηνοτρόφοι προετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις, καθώς χθες έληξε το «τελεσίγραφο» προς την εταιρεία, να τους εξοφλήσει τα οφειλόμενα ποσά, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις της ότι κανείς δε θα μείνει απλήρωτος.

Από τη μία λοιπόν έχουμε τους απλήρωτους κτηνοτρόφους και από την άλλη τους… πληρωμένους εργαζόμενους, αφού σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου τους, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με καθυστερήσεις στις απολαβές τους, δεν υφίσταται κανένα θέμα καθυστερήσεων στις μηνιαίες αποδοχές όλων των εργαζομένων.

Αυτό δηλώνουν ρητά και κατηγορηματικά, επισημαίνοντας παράλληλα ότι καμία καθυστέρηση δεν υφίσταται στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών της εταιρείας προς το ΙΚΑ και άλλους ασφαλιστικούς φορείς.

«Τα δημοσιεύματα είναι ανυπόστατα και αναληθή και δημιουργούν λανθασμένη εντύπωση με προφανή στόχο να πληγεί η επιχείρηση και η ηγετική της θέση στην αγορά.

Οι εργαζόμενοι δεν επιτρέπουν σε κανέναν τη διασπορά ψευδών ‘ειδήσεων’ εις βάρος τους και δηλώνουν αποφασισμένοι, όπως έπρατταν πάντα, να προασπίσουν τη φήμη της μεγάλης Ηπειρωτικής γαλακτοβιομηχανίας» αναφέρει το Σωματείο στην ανακοίνωσή του.

Παρέμβαση Καχριμάνη

Στο μεταξύ, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης σε νέα παρέμβασή του για το θέμα της «ΔΩΔΩΝΗΣ», τόνισε ότι ο ρόλος της Περιφέρειας είναι να συνθέτει και όχι να αποσυνθέτει, κρατώντας πιο ήπια στάση, σε σχέση με την προηγούμενη φορά, όπου είχε καλέσει την διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας να αποπληρώσει άμεσα τους παραγωγούς.

Όπως επεσήμανε ο Περιφερειάρχης, σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις τόσο με τους κτηνοτρόφους, όσο με τη διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας και την Τράπεζα Πειραιώς (ως διάδοχος της Αγροτικής Τράπεζας) για την εξεύρεση λύσης στην εξόφληση των εισκομιστών γάλακτος.

«Εξετάζεται το ενδεχόμενο, όπως έχει γίνει σε περιοχές με βιομηχανίες γάλακτος και άλλες εταιρείες, ώστε ανάλογα με την παραγωγή που έχει ο καθένας να έχει το δικαίωμα να λαμβάνει από την τράπεζα χρήματα και αυτά να συμψηφίζονται σε έναν λογαριασμό που θα έχει ανοίξει ο κορμός της επιχείρησης, στη συγκεκριμένη περίπτωση η ‘ΔΩΔΩΝΗ’. Δεν έχει τελεσφορήσει ακόμη. Κατανοώ το πρόβλημα και είμαι δίπλα στους κτηνοτρόφους. Πρέπει πάση θυσία να βρεθεί τρόπος να πάρουν ζωοτροφές και να μην υπάρχουν στην περιοχή μας καθυστερήσεις στην πληρωμή των κτηνοτρόφων. Θεωρώ ότι έχουμε υποχρέωση να υπάρχει η ‘ΔΩΔΩΝΗ’ και να αναπτύσσεται η κτηνοτροφία στην περιοχή μας. Καταλαβαίνω πως στην βιομηχανία υπάρχει ιδιώτης και σέβομαι αυτό το γεγονός. Όμως, πάνω από όλα σέβομαι τους εισκομιστές γάλακτος και ειδικά τους μικρούς παραγωγούς. Είμαστε εδώ ως Περιφέρεια Ηπείρου για σύνθεση και όχι αποσύνθεση. Μιλάμε με όλους και θα δώσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις την στήριξή μας για να υπάρχει η ‘ΔΩΔΩΝΗ’ και αύριο και να παίζει σωστά το ρόλο της, έστω και σε αυτή την κρίσιμη οικονομική περίοδο».

Ακόμη, θετική για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα, χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος να απαλλάσσονται οι κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες μικρής δυναμικότητας, από την έκδοση περιβαλλοντικών αδειών (σχ. ρεπορτάζ σελ. 11).

 

Απέναντι στη διοίκηση το ΕΚΙ

Στο μέτωπο των αντιδράσεων, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στηρίζει τον αγώνα που δίνουν οι κτηνοτρόφοι, που είναι απλήρωτοι για αρκετό καιρό και ζητούν την άμεση αποπληρωμή τους, όπως και την πάγια θέση τους που είναι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας, γιατί η μόνη λύση είναι να περάσει στα χέρια των κτηνοτρόφων.

«Η ‘ΔΩΔΩΝΗ’ είναι ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια για την Ήπειρο και αποτελεί πηγή ζωής για χιλιάδες οικογένειες.

Η διαφύλαξη των θέσεων εργασίας, οι εργασιακές σχέσεις, με παράλληλη ανάπτυξη της εταιρίας, είναι τα βασικά στοιχεία για εργασιακή ειρήνη κι επιβίωση της γαλακτοβιομηχανίας με σταθερό μέλλον.

Σε όποια άλλη κατάσταση το Εργατικό Κέντρο μαζί με τους εργαζόμενους στη γαλακτοβιομηχανία και τους κτηνοτρόφους θα είμαστε απέναντι στη διοίκηση, η οποία με τη συγκεκριμένη πολιτική της οδηγεί την εταιρεία σε μαρασμό και διάλυση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΚΙ.

Ψήφισμα του Δ.Σ. Αρταίων

Ψήφισμα εξέδωσε και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων, κατά τη συνεδρίασή του τη Δευτέρα, με το οποίο ζητά την άμεση εξόφληση όλων των παραγωγών για το γάλα που έχουν παραδώσει μέχρι σήμερα ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν την παραγωγική δραστηριότητα και την καταβολή των προκαταβολών και την εκκαθάριση, όπως γίνονταν από το 1963 μέχρι και την ιδιωτικοποίηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ».

Παράλληλα, το Σώμα καταγγέλλει την καθυστέρηση στην εξόφληση των κτηνοτρόφων από τους ιδιώτες «επενδυτές», «οδηγώντας στην κυριολεξία σε απόγνωση τους κτηνοτρόφους, αφού δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν ούτε τις απαραίτητες ζωοτροφές, με κίνδυνο αφανισμού του ζωικού κεφαλαίου, αλλά και της αδυναμίας να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών τους» και τάσσεται αλληλέγγυα προς τους κτηνοτρόφους στη συγκέντρωση που θα γίνει την Παρασκευή και ώρα 11 το πρωί στο εργοστάσιο της ‘ΔΩΔΩΝΗΣ’ για την διεκδίκηση των αιτημάτων τους και την ενίσχυση του αγώνα τους για στήριξη της κτηνοτροφίας στην περιοχή μας.

Να παραμείνει κρατική η Μεταλλουργική ζητά ο Περιφερειάρχης

Για ιδιαίτερο ρόλο της Μεταλλουργικής έκανε λόγο χθες ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ερωτηθείς σχετικά με την αναδιάρθρωση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και την εκφραζόμενη ανησυχία για το μέλλον της θυγατρικής της, που θα οδηγηθεί σε ιδιώτη ή σε «λουκέτο».

«Το να είναι μια επιχείρηση ιδιωτική, δεν σημαίνει απαραιτήτως κάτι κακό. Όμως η Μεταλλουργική, που παράγει τα νομίσματα της χώρας, νομίζω ότι έχει ιδιαίτερο ρόλο. Πιστεύω ότι πρέπει να είναι από τις επιχειρήσεις, και λόγω της θέσης που έχει, υπό κρατικό έλεγχο. Πιστεύω ότι κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι η Μεταλλουργική δεν μπαίνει σε διλήμματα ‘ιδιωτικοποίηση ή κλείσιμο’» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Πρωϊνά Νέα


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...