Banner Πανω
 
 
 

Σκηνικό έντασης στη ΔΩΔΩΝΗ

Σκηνικό έντασης στη ΔΩΔΩΝΗ

ΜΑΤ, ΥΑΤ και πετροπόλεμος, ήταν η κατάληξη της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των κτηνοτρόφων έξω από την γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, με την οποία κορυφώθηκε προς το παρόν, η σύγκρουση των παραγωγών με την διοίκηση της εταιρίας.
Εκατοντάδες κτηνοτρόφοι, αλλά σαφώς λιγότεροι σε σχέση με την κινητοποίηση της προηγούμενης Τετάρτης, συγκεντρώθηκαν έξω από την γαλακτοβιομηχανία από τις 11 το πρωί.
Αφού κάλεσαν την Διοίκηση να αναλάβει δεσμεύσεις για το πότε θα τους δώσει τα οφειλόμενα τεσσάρων μηνών και η απάντηση δεν τους ικανοποίησε, οι πιο θερμόαιμοι έριξαν την σιδερένια πόρτα στην είσοδο του εργοστασίου αλλά δεν προχώρησαν παραπέρα, αφού βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις δύο διμοιρίες των ΜΑΤ και της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Τάξης.
Για αρκετή ώρα υπήρξε «στασιμότητα», αφού οι συγκεντρωμένοι αντιλήφθηκαν ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να περάσουν την είσοδο του εργοστασίου. Οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι άρχισαν να συζητούν την πρόταση που τέθηκε για μαζική παρουσία τους στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της ερχόμενη Τετάρτη και πολλοί αποχώρησαν από το σημείο.
Όμως ορισμένοι, για δεύτερη φορά επιχείρησαν να μπουν στο εργοστάσιο. Οι αστυνομικοί  «απάντησαν» με δακρυγόνα και από την μεριά των κτηνοτρόφων ακολούθησε πετροπόλεμος με τα ΜΑΤ. Τα επεισόδια ήταν περιορισμένης έκτασης και γρήγορα η κατάσταση εκτονώθηκε.
Νωρίτερα, στη συγκέντρωση, εκτός από κτηνοτρόφους και τις Ενώσεις Αγροτικών συνεταιρισμών από ολόκληρη την Ήπειρο, παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, αλλά και περιφερειακοί σύμβουλοι, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι δήμων. Μεταξύ αυτών οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας Κ. Μπάρκας και ο Βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, που αποδοκιμάστηκε έντονα και τελικά δεν του επετράπη να μιλήσει από το μικρόφωνο.
Επίσης στο χώρο βρέθηκαν ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, η Βουλευτής Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, που περιοδεύει στην Ήπειρο, ενώ από την αυτοδιοίκηση παρεβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Γιάννης Παπαλέξης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Οδ. Πότσης και Γ. Ζιάκκας, ο Γ. Παπαδημητρίου από την παράταξη «ΑΥ.ΡΙ.Ο για την Ήπειρο» και ο Ν. Ζήκος από την «Αριστερή Παρέμβαση».
Όσοι έλαβαν το λόγo τόνιζαν την ανάγκη εξόφλησης αλλά και γενικότερης στήριξης των παραγωγών, προκειμένου να στηριχθεί η κτηνοτροφία της Ηπείρου.
Μετά από αίτημα των συγκεντρωμένων, ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας Δημήτρης Κάφαλης και ο εκπρόσωπος Γιάννης Βιτάλης, προσήλθαν στο προαύλιο χώρο για να ενημερώσουν για τις θέσεις της εταιρίας και τα προβλήματα ρευστότητας που υπάρχουν.
Ο κ. Κάφαλης ανακοίνωσε το πρόγραμμα των προκαταβολών αλλά μόνο για την αγορά ζωοτροφών, έπειτα από συνεργασία με επιχειρήσεις του κλάδου, ενώ, σε ότι αφορά τις πληρωμές, σημείωσε ότι θα συνεχιστούν τμηματικά.
«Ξέρετε ότι όλες αυτές τις ημέρες είχαμε συναντήσεις με πολλούς εκπροσώπους εταιριών ζωοτροφών. Συμφωνήσαμε ότι θα δοθούν άμεσα οι προκαταβολές, όπως έχουμε δεσμευτεί και όπως γινόταν και στο παρελθόν, για αγορές ζωοτροφών μετά από αιτήσεις όσων θέλουν προκαταβολές.
Όσον αφορά τις πληρωμές όπως κάνουμε μέχρι σήμερα λόγω των προβλημάτων ρευστότητας, θα συνεχιστούν με τμηματικές καταβολές και ο Απρίλιος θα πληρωθεί μέσα στον Αύγουστο και ο Μάιος και πάλι τμηματικά το Σεπτέμβριο.
Το πρόβλημα της ρευστότητας παραμένει έντονο χωρίς την ευθύνη της ΔΩΔΩΝΗΣ και η δυνατότητα να μετατρέψουμε επιταγές πελατών της εταιρίας σε ρευστό, είναι πολύ περιορισμένη.
Δουλεύουμε σκληρά για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Ας συνεργαστούμε όλοι μαζί στο να κρατήσουμε τη ΔΩΔΩΝΗ μακριά από πολιτικές και συμφέροντα.
Σε ότι αφορά την παρουσία της αστυνομίας, αυτή αποσκοπεί αποκλειστικά στη διαφύλαξη των εγκαταστάσεων της εταιρίας για την οποία όλοι είμαστε υπόλογοι», ανέφερε ο κ. Κάφαλης απευθυνόμενος προς τους κτηνοτρόφους.
Οι ανακοινώσεις του δεν ικανοποίησαν τους παριστάμενους και ακολούθησε η προσπάθεια ορισμένων να εισέλθουν στο εργοτάξιο.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΧΑΛΑΤΣΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...