Έρχεται πάλι η κοινωφελής εργασία

Έρχεται πάλι η κοινωφελής εργασία

 

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα που θα χρηματοδοτηθεί από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ), πεντάμηνης απασχόλησης περίπου 45.000 άνεργων συμπολιτών μας σε δήμους και επιμελητήρια, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Πρόκειται για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για ανέργους σε δήμους για το οποίο αναμένεται να διατεθούν έως το τέλος του έτους 170 εκατομμύρια ευρώ για δικαιούχους, μέλη οικογενειών που δεν έχουν κανένα εισόδημα.
Το πρόγραμμα αυτό, που νομοθετήθηκε τον Απρίλιο καθυστέρησε αρκετά, και έρχεται σε μια περίοδο που η κινητικότητα προκαλεί εύλογες ανησυχίες για απολύσεις. Το «μπαράζ» αυτό προσλήψεων, που υπόσχεται μισθούς… 500 ευρώ για πέντε μήνες εργασίας, αν και εκ των πραγμάτων «ξεγελάει» τους δείκτες ανεργίας, πολλές οικογένειες το περιμένουν πώς και πώς.
Για τον δήμο Ιωαννιτών, έχουν εγκριθεί 599 θέσεις για διάφορες ειδικότητες: κατευθύνσεις πληροφορικής, διοικητικοί, οικονομολόγοι, λογιστές, διοίκηση επιχειρήσεων, γενικών καθηκόντων, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, βρεφοκόμοι ειδικής αγωγής, ψυχολόγοι, φυσιοθεραπευτές, βοηθοί βρεφοκόμοι, νοσηλευτές. Οι εργαζόμενοι θα απασχοληθούν για πέντε μήνες. Τελικοί δικαιούχοι είναι οι δήμοι, τα νομικά πρόσωπα, οι κοινωφελείς επιχειρήσεις, οι σύνδεσμοι και οι ΔΕΥΑ. Η προκήρυξη θα γίνει μέσω του ΟΑΕΔ και η επιλογή με κριτήρια ΑΣΕΠ Απαραίτητη για την υποβολή δικαιολογητικών είναι η κάρτα ανεργίας. Όσοι και όσες ενδιαφέρονται κι ανήκουν στις παραπάνω ειδικότητες, θα πρέπει να φροντίσουν άμεσα για την έκδοση κάρτας ανεργίας προκειμένου να μετέχουν στο πρόγραμμα που θα υλοποιήσει ο δήμος Ιωαννιτών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της Ε.Ε. και υπήκοοι τρίτων χωρών που διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής και εργασίας στη χώρα. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι ή μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς, εγγεγραμμένοι άνεργοι έως 29 ετών ή εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Υπογραμμίζεται πως ωφελείται μόνο ένα μέλος από κάθε οικογένεια στις οποίες απευθύνεται το πρόγραμμα. Αν διαπιστωθεί ότι έχουν υποβάλει αίτηση δύο μέλη μια οικογένειας, τότε αποκλείονται από τον προσωρινό πίνακα κατάταξης.
Τα κριτήρια επιλογής αφορούν τη διάρκεια ανεργίας, το ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό ή ατομικό εισόδημα (για το οικονομικό έτος 2012), την ηλικία, την οικογενειακή κατάσταση και το εκπαιδευτικό επίπεδο, όπου αυτό απαιτείται.

Ηπειρώτικοε Αγών


  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου