Banner Πανω
 
 
 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΑΝΑΤΟΛΗΜε προσεκτικά βήματα για τη «Δωδώνη»

Με προσεκτικά βήματα για τη «Δωδώνη»

 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΑΝΑΤΟΛΗΤακτική προσέγγισης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τις πληρωμές αποφάσισε η σύσκεψη των φορέων αν και ακούστηκαν φωνές για δυναμικές κινητοποιήσεις

Δεν ήταν σαφές τι αναμενόταν από τη σύσκεψη φορέων τη Δευτέρα το πρωί στο παλιό Δημαρχείο Ανατολής για το θέμα της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνης» και δεν είναι και σαφές και το πόσο αποτελεσματικό είναι αυτό που προέκυψε.
Αν ο στόχος ήταν να φανεί μία γενικευμένη στήριξη στους κτηνοτρόφους για το θέμα της καθυστέρησης των πληρωμών, αυτό επιτεύχθηκε. Αν ο στόχος ήταν η οργάνωση δυναμικών κινητοποιήσεων, αυτό δεν συμφωνήθηκε.
Αυτό που κυρίως έγινε ήταν ότι αποφασίστηκαν μία σειρά από βήματα ενώ δόθηκε έμφαση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς σήμερα της εταιρίας.
Η σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου θα καταλήξει σήμερα κατά πάσα πιθανότητα σε ένα ψήφισμα στο οποίο θα υπάρχουν τρία σημεία, όπως τα παρουσίασε ο γραμματέας της ΠΕΔ και συντονιστής της συζήτησης Γιώργος Παπαδιώτης. Τα σημεία αυτά είναι: Στήριξη στους κτηνοτρόφους και απαίτηση να πληρωθούν όσα τους οφείλονται, διερεύνηση των τρόπων και δυνατοτήτων  για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και βέβαια να γίνει το ραντεβού σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο με τους φορείς και τους παραγωγούς της Ηπείρου όπως είχε συμφωνηθεί και στο περιφερειακό συμβούλιο.
Από ‘κεί και πέρα κατατέθηκαν και προτάσεις για κατάληψη του εργοστασίου, καταγγελία της σύμβασης πώλησης κ.α.
Στην σύσκεψη μετείχαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φ. Φίλιος, ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, οι περισσότεροι δήμαρχοι των Ιωαννίνων και δήμαρχοι της Ηπείρου, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην εταιρία: «Πρέπει να ξέρουμε ποιοι αγόρασαν τη ‘Δωδώνη’, να μας πουν ποιοι είναι και αν θα διαθέσουν κεφάλαια για τη λειτουργία της. Ήταν γνωστή η οικονομική κρίση όταν αγοράσανε την εταιρεία. Σε ένα χρόνο το μόνο που κατάφεραν ήταν να χάσουν την αξιοπιστία τους απέναντι όλων μας. Θα πρέπει να ζητήσουμε να μάθουμε τους όρους της σύμβασης αγοραπωλησίας και ποιοι την αγόρασαν», σημείωσε ενώ ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, ανέφερε: «Η σύμβαση δεν μπορεί να είναι μυστική. Το εργοστάσιο άντεξε 50 χρόνια». Επιστολές έστειλαν ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλογιάννης και ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής.
O βουλευτής κ. Κασσής αναφέρει:
«Όπως φάνηκε στην τελευταία παρουσία μου στις εγκαταστάσεις της Δωδώνης, ένα μικρό μέρος παραγωγών, κατευθυνόμενοι από τοπικούς παράγοντες, που ήταν υπέρμαχοι του ξεπουλήματος της εταιρίας, με προπηλάκισαν εκτελώντας τις εντολές που έλαβαν.
Με προπηλάκισαν γιατί, πάντα ήμουν υπέρ του ξεπουλήματος, γιατί πανηγύρισα όταν δόθηκε για ένα άγνωστο, ακόμα, τίμημα, γιατί ποτέ δεν έκανα ερωτήσεις στη Βουλή και συγκεκριμένα στον κ. Στουρνάρα, γιατί δεν ήρθα σε ανοιχτή κόντρα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν διαγράφηκα από την ΚΟ, γιατί δεν με μηνύσαν οι ιδιοκτήτες της εταιρίας…
Αυτοί λοιπόν τώρα που λένε ότι οι εποχές που υπήρχαν κρατικές βιομηχανίες τελείωσαν, αυτοί που σιωπούσαν και πανηγύριζαν με τον κ. Κεφαλογιάννη για το «deal», τώρα λοιπόν ας βγάλουν το φίδι απ την τρύπα.
Ας εξηγήσουν στους κτηνοτρόφους, πως τέλειωσαν και οι εποχές που έπαιρναν την αποζημίωση τους κανονικά και στην ώρα της…
Τα κροκοδείλια δάκρυα αυτών που ήταν κρυμμένοι όταν οι κτηνοτρόφοι και ο ηπειρώτικος λαός ήταν στα «κάγκελα» πλέον είναι παντελώς αδιάφορα...
Πολύ φοβάμαι η Δωδώνη θα καταλήξει να είναι ένα πρατήριο και η τιμή του γάλακτος θα πέσει σε τέτοιο σημείο που η κτηνοτροφία θα πεθάνει και τυπικά.
Σε μια Ήπειρο μαστιζόμενη από την ανέχεια και την ανεργία, όπου τα παιδιά μας φεύγουν μετανάστες οι κύριοι του ΥΠΟΙΚ, με αδιαφανείς διαδικασίες, της έδωσαν τη χαριστική βολή.
Οι συνεταιρισμοί παραγωγών, ειδικά σε περίοδο κρίσης, πρέπει να είναι το «όχημα» για να την υπερβούμε…
Από την πλευρά μου έκανα ότι ήταν δυνατόν και με προσωπικό και οικογενειακό κόστος για αυτή την ιστορία, δεν είμαι διατεθειμένος να συμμετέχω σε άλλη μια κουβέντα με γενικόλογες υποσχέσεις και επικοινωνιακές πομφόλυγες, και για αυτό δεν θα παρευρεθώ στο κάλεσμα της ΠΕΔ για αυτό το θέμα».
Ο Κώστας Μπάρκας του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχε στην σύσκεψη φορέων αναφέρει:
«Οι ολέθριοι για την Ήπειρο χειρισμοί της κυβέρνησης της καταστροφής, έχουν δημιουργήσει τετελεσμένα που πρέπει άμεσα να ανατραπούν, με ένα σχέδιο ανασυγκρότησης του πρωτογενούς τομέα της Ηπείρου με επίκεντρο την ΔΩΔΩΝΗ, που θα στηρίζεται σε δύο άξονες:
1) Άμεση δημοσιοποίηση και καταγγελία της σύμβασης μεταβίβασης των μετοχών της Δωδώνη ΑΕ στους νέους ιδιοκτήτες, λόγω της άθλιας συμπεριφοράς της νέας ιδιοκτησίας.
2) Ακύρωση της ιδιωτικοποίησης της Δωδώνης και εκκίνηση των διαδικασιών απόδοσης του πυλώνα ανάπτυξης της Ηπείρου στους φυσικούς ιδιοκτήτες της• τους παραγωγούς, τους εργαζόμενους της επιχείρησης και την κοινωνία της Ηπείρου».

Πρωϊνά Νέα

 


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...