Banner Πανω
 
 
 

Πρόβα τζενεράλε ενόψει πεζοδρομήσεων

Πρόβα τζενεράλε ενόψει πεζοδρομήσεων


 Μια γεύση από την εικόνα που θα έχει το κέντρο της πόλης μετά από επτά περίπου μήνες, όταν θα έχει ολοκληρωθεί το έργο των πεζοδρομήσεων, είχαν την ευκαιρία να πάρουν όσοι βρέθηκαν το Σάββατο στο εμπορικό κέντρο της πόλης.
Ο Δήμος Ιωαννιτών, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, έκλεισε για τα οχήματα τις οδούς Μιχαήλ Αγγέλου, Χαριλάου Τρικούπη, Γρηγορίου Σακκά και Βλαχλείδη για πέντε ώρες, με τους πεζούς να μπορούν να κυκλοφορήσουν στην αγορά για τη βόλτα και τα ψώνια τους, χωρίς το άγχος των αυτοκινήτων.
Την ίδια ώρα έκλεισε και η οδός Ανεξαρτησίας, με πολλούς από τους καταστηματάρχες να προχωρούν σε προσφορές προς τους καταναλωτές, σε μία πρωτοβουλία που είχε και πειραματικό χαρακτήρα, καθώς ενδέχεται να λειτουργεί μια υπαίθρια αγορά ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Την Κυριακή κλειστοί για τα αυτοκίνητα ήταν οι οδοί Καραμανλή, Διονυσίου Φιλοσόφου και Γαριβάλδη, καθώς και η πλατεία Μαβίλη, με τους δρόμους να παραδίδονται εξ ολοκλήρου σε πεζούς και ποδηλάτες.
Για μια ευχάριστη εικόνα έκαναν λόγο σε δηλώσεις τους ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππος Φίλιος και ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Νίκος Γκόλας.
«Η ανταπόκριση των πολιτών δικαιώνει την απόφασή μας για την πεζοδρόμηση του εμπορικού  κέντρου. Το έργο με την ολοκλήρωσή του θα δώσει μια ευρωπαϊκή νοοτροπία και έναν άλλο αέρα στην πόλη, ενώ σε συνδυασμό με τους πεζόδρομους στο ιστορικό κέντρο θα μπορεί κάποιος να κινείται άνετα με τα πόδια από την πλατεία μέχρι τη λίμνη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλιος, ενώ από την πλευρά του ο κ. Γκόλας εμφανίστηκε θετικός στο αίτημα που έχουν εκφράσει έμποροι και καταστηματάρχες να πεζοδρομούνται για κάποιες ώρες συγκεκριμένες οδοί, κίνηση που θα βοηθήσει και στην αύξηση της αγοραστικής δύναμης.
Με μεγάλη συμμετοχή η ποδηλατοπορεία
Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ποδηλατοπορεία του Ομίλου Φίλων Ποδηλάτου Ιωαννίνων την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, που αποτελούσε τη συμμετοχή στην Παγκόσμια Ημέρα «Πόλη χωρίς αυτοκίνητο».
Ποδηλάτες κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Πύρρου, όπου αρχικά ο πρόεδρος του ΟΦΠΙ Χρήστος Σιώζος αναφέρθηκε στην σημασία της ημέρας, τονίζοντας ότι το μήνυμα που πρέπει να περάσει στους πολίτες είναι ότι για να έχουμε μια καθαρή πόλη, χωρίς καυσαέρια, χωρίς μποτιλιάρισμα και χωρίς το άγχος του παρκαρίσματος, θα ήταν σωστό οι μετακινήσεις σε μικρές αποστάσεις να γίνονται με ποδήλατο.
Ο κ. Σιώζος είπε ότι το πρόγραμμα CYCLO αποτελεί ένα βήμα, ωστόσο από την πόλη λείπει η υποδομή, καθώς δεν υπάρχει δίκτυο ποδηλατοδρόμων για ασφαλή μετακίνηση με ποδήλατο.
Στην ποδηλατοπορεία συμμετείχαν 193 ποδηλάτες ηλικίας από 6 έως και πάνω από 70 ετών, οι οποίοι κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και στην παραλίμνια περιοχή, που ήταν κλειστή για τα αυτοκίνητα. Στην Πλατεία Δημαρχείου οι ποδηλάτες έκαναν στάση συγκέντρωσης και διαμαρτυρίας για τους ασφυκτικά με αυτοκίνητα γεμάτους δρόμους της πόλης, ζητώντας από τον Δήμαρχο υλοποίηση της προεκλογικής εξαγγελίας του περί «δικτύου ποδηλατοδρόμων στην πόλη».
Στη διαδρομή τους ποδηλάτες συνόδευαν η Τροχαία Ιωαννίνων και Εθελοντές Σαμαρείτες - Διασώστες του Ερυθρού Σταυρού.
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΖΕΛΕΤΑΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...