Banner Πανω
 
 
 

Καιρός να μάθουν οι Γιαννιώτες πώς και ποιοι άδειασαν τα Δημοτ. Ταμεία

Μετά από 6 μήνες ο δήμαρχος Φ. Φίλιος λέει μισόλογα…

Καιρός να μάθουν οι Γιαννιώτες πώς και ποιοι άδειασαν τα Δημοτ. Ταμεία

«Απόρρητη»  - αν και κάνει το γύρο της πόλης - η ΕΔΕ για το έλλειμμα του 1,36 εκ. ευρώ! • «ΝΑΙ» είπε το Δημοτ. Συμβούλιο για υδατοδρόμιο στη Λίμνη

• Αν και πέρασαν πάνω από έξι μήνες, αφ’ ότου έσκασε η «βόμβα» του ελλείμματος από τα ταμεία του Δήμου Ιωαννιτών - που με τα μέχρι τώρα στοιχεία κυμαίνεται στο 1,36 εκατ. ευρώ (!) – καμιά υπεύθυνη ενημέρωση από πλευράς Δημοτ. Αρχής δεν υπήρξε, για να πληροφορηθούν οι αγρίως φορολογούμενοι δημότες, το πώς και από ποιους «έκαναν φτερά» τα λεφτά τους.

Μυστήριο και σιωπή…
Έτσι εξακολουθεί να καλύπτει την πόλη ένα «πέπλο μυστηρίου και σιωπής», το οποίο έχει δημιουργήσει με την ανεξήγητη στάση της η Δημοτ. Αρχή Φίλιου η οποία συχνά επικαλείται το «απόρρητο» της ΕΔΕ που έκανε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όπως και την μυστικότητα της δικαστικής ανάκρισης, αρνούμενη την υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών με την δημοσιοποίηση κάποιων στοιχείων για την εξέλιξη της υπόθεσης που συγκλόνισε τον ιστορικό μας Δήμο και τον εξέθεσε πανελλαδικά.  Το ίδιο έπραξε ο Φιλ. Φίλιος και στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την οποία ο δήμαρχος δεν είπε λέξη για τα πορίσματα των ερευνών. Βέβαια το πόσο… «απόρρητο» είναι το πόρισμα της ΕΔΕ το βεβαιώνει και το γεγονός ότι χθες δημοσιεύτηκαν στον «Ηπ. Αγώνα» σημαντικά στοιχεία του, βάσει των οποίων οι ευθύνες εντοπίζονται σε δυο μόνο υπαλλήλους του Δήμου (σε ταμία και προϊσταμ. οικονομικών), κάτι που κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη ο δήμαρχος Φιλ. Φίλιος να βγει δημόσια και να τοποθετηθεί επί του θέματος, να πει πώς ακριβώς έχει η όλη υπόθεση, αφήνοντας στην άκρη τα μισόλογα, που μπορεί να εκθέτουν το σύνολο των υπαλλήλων του Δήμου.
Αφού η Δημοτ. Αρχή επιτρέπει στους δημοτικούς συμβούλους να διαβάζουν το πόρισμα στους υπολογιστές, γιατί να μην τους το δώσει και τυπωμένο, ώστε να μην παραποιούνται τα στοιχεία του;

Ερωτηματικά…
Ας μην ξεχνάμε ότι η «βόμβα» του ελλείμματος είχε σαν αποτέλεσμα να βάλει τέλος στη ζωή του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Μάντης, ενώ ερωτηματικά ακόμη πλανώνται και για τους άλλους δυο «περίεργους» θανάτους δημοτικών υπαλλήλων στο Πέραμα πριν από περίπου ένα χρόνο. Μάλιστα επανειλημμένα ο πρώην δήμαρχος Νίκος Γκόντας, έχει εκφράσει τις υποψίες του και σχεδόν την βεβαιότητά του ότι μπορεί οι θάνατοι να σχετίζονται με το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο στο Δήμο.

Θέλουν να ξέρουν…
Και μόνο μετά από την αυτοκτονία του Αντιδημάρχου, ο δήμαρχος Φιλ. Φίλιος θα έπρεπε να κινηθεί αστραπιαία και να ρίξει φως στην υπόθεση, ώστε να μην αφήσει να ακούγονται διάφορα για το ύψος του ελλείμματος, ούτε και να πλανώνται ψίθυροι που σπιλώνουν πρόσωπα και δημιουργούν επιπλέον ερωτηματικά. Και όσο αυτό αργεί να γίνει, τόσο οι ευθύνες θα βαραίνουν περισσότερο τις πλάτες του δημάρχου, αφού έτσι κι αλλιώς πολιτικές ευθύνες και μάλιστα τεράστιες υπάρχουν, από το γεγονός και μόνο ότι ένα τόσο σοβαρό οικονομικό σκάνδαλο, συνέβη επί δημαρχίας του.

Για τα υδροπλάνα
Κατά τ’ άλλα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας κυριάρχησε η λειτουργία υδατοδρομίου στην Παμβώτιδα, για την οποία υπήρξε θετική γνωμοδότηση (αρνητικά ψήφισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημ. Τασιούλας),  προκειμένου να συνδεθεί η πόλη με άλλους προορισμούς μέσω υδροπλάνων. Στο Δήμο είχε υποβληθεί αίτημα εκ μέρους εταιρίας που έχει αδειοδοτηθεί από τα συναρμόδια υπουργεία κι έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Σκοπός είναι να καταγραφεί το σύνολο των αιτημάτων που μπορούν να υπάρξουν για την ανάπτυξη μιας τέτοιας δραστηριότητας, ώστε στη συνέχεια να λάβει τις οριστικές αποφάσεις το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η θέση που προκρίνεται είναι στην περιοχή του Περάματος, η οποία είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για τη φιλοξενία υδροπλάνων.

Άλλα θέματα
• Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε συζήτηση και για τα προβλήματα που δημιουργούνται στην πόλη μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας.
Ο Δήμαρχος Φίλ. Φίλιος τόνισε ότι η απουσία ελεγκτικού μηχανισμού προκαλεί τεράστια προβλήματα, τα οποία κυρίως εντοπίζονται στην παράνομη στάθμευση, ακόμη και στους πεζοδρόμους που κατασκευάστηκαν πρόσφατα αλλά και στην κατάληψη κοινόχρηστων χώρων. Η Δημοτική Αρχή, έχει ζητήσει, είπε, την εξαίρεση από τη διαθεσιμότητα του 30% των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας και αναμένεται η απόφαση των αρμοδίων υπουργείων.
Για να αντιμετωπιστεί κάπως η κατάσταση, έστω και αργά, το Δημοτικό Συμβούλιο συμφώνησε στη δημιουργία ενός ελεγκτικού μηχανισμού αποτελούμενου από τέσσερις υπαλλήλους, επιφορτισμένους με ορισμένες από τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας, που αφορούν κυρίως στον ευπρεπισμό της πόλης.
***
• Ο Δήμαρχος Φιλ. Φίλιος αρνήθηκε να ικανοποιήσει αίτημα της αντιπολίτευσης που ζητούσε από την Δημοτική Αρχή να δώσει στην δημοσιότητα τον κατάλογο οφειλετών για τέλη από τις Δημοτικές Ενότητες πέραν του παλιού Δήμου.

Πρωϊνός Λόγος


 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...